Cellulitis

Laatste Update: 15 december 2020

Cellulitis oefeningen niet alleen goed voor je benen

Cellulitis oefeningen zijn gemaakt om cellulitis te verminderen, zo simpel is dat. Wanneer deze goed uitgevoerd worden zullen je benen & billen je niet alleen dankbaar zijn. Deze specifieke oefeningen brengen ook nog andere voordelen met zich mee. In een vorig artikel heb ik je verteld dat pilates en yoga goede oefeningen zijn om cellulitis aan te pakken.

Er zijn zelfs zoveel voordelen aan verbonden, dat het eigenlijk raar is dat nog geen 10% van alle vrouwen aan yoga en pilates doet.

Ik zal hieronder een opsomming maken van alle voordelen die yoga en pilates (behalve de cellulitis vermindering) met zich mee brengen. Deze voordelen zal ik onderverdelen in de volgende categorieën:

 • Fysieke voordelen
 • Mentale voordelen
 • Biochemische voordelen(1)(2)
 • Omgevingsvoordelen (deze zal ik apart uitleggen)
Yoga en pilates zorgen niet alleen voor vermindering van cellulitis, ook andere voordelen zoals minder stress zijn het gevolg
Voordelen van Yoga & Pilates

Zeg nu zelf, een anti cellulitis lichaam is prettig, maar deze andere voordelen zijn niet geheel onverdienstelijk toch?:)

Omgevingsvoordelen
Naast het feit dat jij zelf beter in je vel zit door de bijkomende voordelen van yoga en pilates, zal je omgeving dit natuurlijk ook merken. Je zit lekkerder in je vel, je hebt minder stress, je immuunsysteem krijgt een boost en je cellulitis wordt aanzienlijk verminderd. Dit heeft ook een groot effect op je omgeving. Want wanneer jij lekkerder in je vel zit, zal je omgeving ook beter in z’n vel zitten toch?

Extra cellulitis oefeningen.

Je hebt kunnen lezen dat yoga en pilates een goede invloed heeft op cellulitis. Samen met de andere oefeningen (hierboven) zou je deze kunnen zien als de ultieme cellulitis behandeling. Je traint je lichaam, je hebt minder stress en daarnaast, niet geheel onbelangrijk, zal je cellulitis aanzienlijk verminderen.  Hieronder geen in je nog een aantal “pointers” die je kunnen helpen om cellulitis te verminderen.

 • Neem voortaan de trap in plaats van de lift
 • Drink veel water
 • Tijdens het “stilzitten” (bijvoorbeeld op het bureau op thuis voor de tv) span jij je billen.
 • Zit op handen voeten, kijk recht naar voren en trek je rechter been helemaal naar achteren. (vervolgens doe je dit met links)
 • Ga op je zij liggen met je lichaam compleet gestrekt, dus vanaf je teen tot je armen compleet gestrekt. Til je linker/rechter been gestrekt op en hou deze positie voor 5 seconden vast. Herhaal dit een aantal keer en wissel daarna van been.
 • Eet voeding met zo min mogelijk additieven(3). 

Moeite om met deze cellulitis oefeningen te beginnen?

Vaak hebben we het te druk om aan onze gezondheid te denken, dit schiet er vaak tussendoor. Voor veel vrouwen is cellulitis toch een enorme prikkel om in actie te komen. Vaak worden verkeerde acties ondernomen zoals crèmes kopen of een extreem slecht crashdieet te volgen. Er bestaan geen 24 uur remedies die je van cellulitis kan afhelpen. De sinaasappelhuid heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld en kan dus ook niet zomaar even worden verholpen.

Probeer van de oefeningen een vaste routine te maken zoals bijvoorbeeld s’avonds voor het slapen gaan of wanneer je een ochtend mens bent in de ochtend. Deze oefeningen kosten slecht 10 á 15 minuten per dag, waarom zou je het niet doen.  De sportschool kan ook een uitkomst bieden, echter zal dit je veel meer tijd kosten op ten duur.

Wil je een complete handleiding om je cellulitis aan te pakken? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct handige tips en een eBook met zeer effectieve “low-impacked” oefeningen.

Bronnen:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3415184/
 2. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/03630242.2011.563417
 3. http://fukumotofitness.com/category/nutrition/page/4/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Er staan behoorlijk wat schrijffouten in de teksten van deze site, wat de inhoud minder geloofwaardig maakt...

  1. Beste Elisabeth,

   Ik doe mijn best om de schrijffouten er zoveel mogelijk uit te halen. Helaas is foutloos schrijven niet mijn allersterkste punt. Echter, ik vind het belangrijk dat de informatie om mensen te helpen naar een betere gezondheid wel beschikbaar is. Nogmaals ik doe mijn best!

   Groet,
   Jack

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share