Cellulitis

Laatste Update: 16 september 2022

Cellulitis verminderen: Begin er in de winter mee!

Cellulitis verminderen:  Begin er in de winter mee!

In de zomer wil je op het strand kunnen lopen zonder dat je jezelf bekeken voelt. Een cellulitis vrije zomer is voor veel vrouwen een hele uitdaging. Tegen de maand april beginnen de zomer kriebels te komen en wordt er direct een hoop spul geshopt waaronder een nieuwe bikini.

Elk doel wat je wilt bereiken heeft een soort van investering nodig. Of dit nu tijd, geld of energie is. Wat betrekking tot de ontwikkeling voor een “strandwaardig” kost eigenlijk alleen maar tijd. Wanneer je in het april stress krijgt omdat je nog maar 2 maanden hebt om aan je lijf te werken, kan ik niets meer zeggen dan “eigen schuld, dikke bult”. Kinderachtig he? Misschien wel, maar toch is het zo.

Wanneer je slechts 2 maanden van te voren actie komt is de kans aanwezig dat jij je doelstelling niet haalt. Wanneer je 6 maanden van te voren actie gaat ondernemen is de kans natuurlijk veel groter.

Neem in de winter actie, zodat je in de zomer 100% tevreden bent over je lichaam.

Waarom zou je nu al moeten beginnen? Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom het handig is om nu al actie te ondernemen:

  1. De kans is vele malen groter dat jij het lichaam hebt wat je wilt
  2. Je komt niet in tijdsnood
  3. Meer tijd om alle onderdelen te trainen (buik, billen, benen, armen etc.)
  4. In de winter trainen heeft meer effect!
  5. Je zit al eerder lekker in je vel
  6. In de winter kom je vaak het meeste aan (1), door dan te beginnen voorkom je dat ten minste.


Vergrote kans: Doordat je meer tijd er voor neemt, zal de kans van slagen groter worden. Daarnaast heeft de ene persoon meer tijd nodig dan de ander. Ruim van te voren trainingsschema’s opstellen vergroot de kans van slagen aangezien er altijd wat tussen komt. Wanneer je op tijd begint is het niet erg wanneer je een keer een weekje overslaat.

Tijdsnood: De stress die bij tijdsnood komt kijken zal je gemoedsrust niet ten goede komen. Dit is namelijk een prikkel voor bijvoorbeeld cellulitis (2).

Meer tijd voor alle onderdelen: Om vol zelfvertrouwen op het strand te gaan lopen zal je alle onderdelen van je lichaam moeten trainen. Niet alleen de lelijke cellulitis, maar ook je armen, buik en borst bijvoorbeeld. Heb je meer tijd, dan kan je je op alle onderdelen storten.

Meer effect in de winter: In de winter transpireer je over het algemeen meer dan in de zomer. Klinkt raar, maar toch is het zo. Klik hieronder op de link, dan zal ik dit principe verder uitleggen.

Winter workout

Lekkerder in je vel: Het lekker in je vel zitten principe kent iedereen. Je hebt meer tijd, dus automatisch minder stress. Minder stress zorgt ervoor dat jij lekkerder in je vel zit waardoor je ook meer en effectiever zult gaan sporten. Waardoor jij je weer beter voelt (3). Klik hieronder voor een complete sporthandleiding om cellulitis tegen te gaan.

Complete cellulitis sporthandleiding

Al met al, genoeg redenen om nu al bezig te gaan om je lichaam “beachproof” te maken.

Bronnen:

  1. https://www.nature.com/articles/s41366-020-0562-2
  2. https://www.imrpress.com/journal/FBE/13/1/10.2741/870/htm
  3. http://eprints.ugd.edu.mk/11410/1/04%20CL%2018%20LN.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share