Rosacea behandeling

Laatste Update: 18 januari 2017

Chrysanthellum-zalf tegen Rosacea

Mensen die aan rosacea lijden geven alles samen elk jaar miljoenen euro's uit aan producten om die aandoening te behandelen. Sommige van die producten werken misschien, andere helemaal niet. Op deze site hebben we al een aantal artikels gewijd aan effectieve behandelmethodes. En vandaag voegen we er daar nog één aan toe. Chrysanthellum-zalf, beter bekend als gouden kamille-zalf lijkt inderdaad voor een grote groep rosacea-lijders voor een verlichting van de symptomen te kunnen zorgen. Hoe het juist werkt en waarom lees je hieronder.

Rosacea is een huidaandoening die symptomen met zich meebrengt zoals rode plekken in het gelaat en kleine rode puistjes of postels op de neus, kaken, voorhoofd en kin. Ook kunnen er kleine bloedvaatjes zichtbaar worden rond de neus of op de kaken. Het is een chronische ziekte die meestal mensen treft in de leeftijdsgroep van 30 tot 60 jaar, vooral vrouwen. Er bestaan gelukkig een aantal natuurlijke remedies en huidverzorgingsmethodes die de aandoening onder controle kunnen krijgen en verbeteren.

Er zijn verschillenden behandelmethodes voor rosacea, één van de meest gebruikte is waarschijnlijk lasertherapie. Deze helpt de roodheid te minimaliseren en de zichtbare bloedvaatjes te verbergen. Ook (kleine) veranderingen in iemands levensstijl en dieet kunnen een merkelijke verbetering in de aandoening teweeg brengen. Hierbij moet je onder andere denken aan het zo weinig mogelijk consumeren van dranken en voedsel die een uitzetting van de bloedvaatjes veroorzaken: hete dranken, alcohol, kruidig eten... Maar ook stoppen met roken en gewoon je huid beter verzorgen kan voor een verbetering zorgen. En er zijn ook een aantal kruidenmiddeltjes die worden gebruikt voor de behandeling van rosacea. Chrysanthellum Indicum is er daar één van.

Gouden Kamille

Chrysanthellum Indicum is de Latijnse naam voor Gouden Kamille. Deze plant die rijk is aan verzachtende en reinigende phenylpropenische zuren, is ideaal voor de behandeling van geïrriteerde kleine bloedvaatjes en voor de verzorging van de huid. Hij wordt veel gebruikt om mensen met een erg gevoelige huid te verzorgen. Het helpt om zwellingen – zoals deze die voorkomen bij rosacea-patiënten – te doen afnemen. Ook helpt het de huid gehydrateerd te houden en om beschadigde huid te herstellen. Het zorgt er verder ook voor dat de huid minder schilfert.

Hoe te gebruiken?

Na het zachtjes maar grondig wassen van je gelaat moet de zalf uitgesmeerd worden over de aangetaste huid. Je huid zal meteen koeler aanvoelen en de bloedvaatjes krimpen al snel een beetje in. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat chrysanthellum indicum zalf erg effectief is bij sommige rosacea-patiënten. Het helpt vooral om de zwelling en roodheid weg te krijgen. Bovendien heeft het geen enkele bijwerking en kan je het dus volkomen veilig testen.

Het is wel belangrijk dat je voor het gebruik je gezicht dus grondig wast. Gebruik hiervoor een milde zeep en eventueel een zachte doek. Te agressieve producten of te ruwe textielen (van een washandje bijvoorbeeld) kunnen je huid nog verder irriteren en zo de rosacea stimuleren.

Nadat je gezicht helemaal schoon is breng je de zalf aan maar in een erg dun laagje. Een goede tip is eventueel de zalf te mengen met een hydraterende crème. Hou hiervoor een verhouding aan van één deel chrysanthellum-zalf per acht delen hydraterende crème. Indien je het 's ochtends op je gelaat aanbrengt, denk er dan zeker op een zonnige dag aan hierover een laag zonnebrand-crème aan te brengen.

Zijn er onder onze lezers mensen die ervaring hebben met deze zalf? Dan horen we graag van jullie wat de resultaten waren. Gebruik je het tegen rosacea of om andere redenen? En is het in jouw ogen effectief of toch niet echt? Stuur hieronder je reactie in!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Weet iemand al waar de Chrysantellum Indicum zalf gekocht kan worden

  bij voorbaat dank voor een reactie
  Ernst

 2. Ik heb al jaaaaren 'last' van rosacea omdat het iets is wat blijkbaar niet echt onder controle te krijgen is. Ik heb van die uitbraken die soms zo hardnekkig zijnben zo leng duren en de oorzaak blijft bijna altijd raden. Stress is bij mij een grote boosdoener en harde suikers.. Alles al geprobeerd maar niets schijnt lang te werken. Ik lees hier over de goede resultaten van de chrysanthellum zalf maar waar kan ik de zalf kopen ???? Heel graag een reactie

 3. Beste,

  de zz crème maakt me wat bang omdat die van zo ver komt...welke regels/wetgeving hebben ze daar om dat product te produceren en zo... vraag ik me af.

  1. Hoi Kim,

   Hoe de regelgeving in andere landen is, weet ik niet. Maar wat ik wel weet is dat een product pas in Europa verkocht mag worden als het aan de Europese regelgeving voldoet.

   Ik hoop dat ik je hiermee enigszins gerustgesteld heb.
   Jack

 4. Hallo,

  Ik heb een lichte vorm, soms wat rode verdikkingen, rode gloed en snel een puistje op de wangen.
  Bij mij geeft SOS cream van de ACTION verlichting, tube kost minder dan een euro en er zit camille in.

  Ik hoor graag of het andere mensen ook helpt.

 5. Hallo, het is wel te koop in NL of BE. Onder de naam Arubix- anti roodheid. Dat is de benaming bij ons voor de Chrysanthellum zalf of gouden kamille zalf. Dezelfde bestanddelen en werking, Is bij meerdere bedrijven on- line te koop. Echt de anti roodheid aangeven bij veel last, indien minder last is er ook de cremé beschikbaar voor de normale huid met matige roodheid en verzachtende bestanddelen, de prijzen kunnen nogal verschillen per tube, van 24 euro tot 18 euro. Arubix S Anti Redness Cream. Bv. Te koop bij vb PharmaSimple. Maar wil geen reclame maken, zal ook wel te koop zijn bij jullie vaste on line apotheek, Mvg Nancy.

 6. Het is te koop bij de de kruitvat met de naam kamilison crème ook te koop bol. Com ik ben afglp donderdag beginnen het voelt wel goed nu nog afwachten of de rode adertjes wat verminderen ik heb ook amandelolie gekocht te koop bij action kruitvat ook ook omdat amandolie roodheid vermindert hopelijk werkt het als het niet werkt ga ik proberen Castor olie ik heb gehoord dat het ook roodheid vermindert alleen nog niet geprobeert omdat het nogal vettig en hevtig voor de huid is

  1. Dank voor deze aanvullende info, Wendy.
   Het is waar dat castorolie vettig is, maar kan wel degelijk resulteren in een verbetering. Dit verschil van persoon tot persoon, dus gewoon een keer proberen. Het kan in ieder geval geen kwaad.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share