Koortslip Behandeling

Laatste Update: 29 november 2016

Geef je koortsblaasjes een Hot Kiss!

Klik hieronder voor deel 1:
Herpotherm ”Hot Kiss” tegen koortslip

De herpotherm, of Hotkiss, is een elektronisch apparaat dat gebruik maakt van geconcentreerde warmte om de ontwikkeling van een koortslip te voorkomen. Het instrument, in de vorm van een lippenstift, is klein en compact en kan overal mee naartoe zodat een behandeling mogelijk is op elk gewenst moment.

De Hotkiss kan door iedereen, ongeacht geslacht of leeftijd worden gebruikt. Het is een medisch hulpmiddel "made in Germany" met gepatenteerde technologie.

Het apparaat is te koop bij verschillende web- en gezondheidswinkels.

De behandeling van herpes door de Hotkiss is dus gebaseerd op het uitstralen van een geconcentreerde warmte, zeer nauwkeurig afgeregeld tussen de 51 en 52° C. Dit  om de vorming van blaasjes te voorkomen en snel de verdere symptomen te verminderen (tintelen, branderig gevoel, jeuk, gevoeligheid, pijn).

Door verhitting van de geïnfecteerde herpesvirus-cellen, kan een gedeeltelijke of volledige denaturatie van enzymen of eiwitten worden bereikt. Bovendien wordt het immuunsysteem gestimuleerd om onmiddellijk in te grijpen en wordt zo de snelle multiplicatie van het virus in de eerste fase gestopt.

Hierdoor voorkomt gebruik van het apparaat koortsblaasjes.

De "hotkiss" snel toepassen

De behandeling van een koortslip moet zo snel mogelijk na het aanvoelen van de eerste symptomen gestart worden. Hoe sneller je ingrijpt hoe meer kans je hebt het blaasje te voorkomen of anders toch snel te genezen. Je dient het vergulde verwarmingsoppervlak van het apparaat op de aangetaste plek rond de lippen te plaatsen.

Vervolgend druk je op de knop en start de opwarmfase. Als de juiste temperatuur bereikt is wordt het opkomende koortsblaasje gedurende vier seconden verhit. Meerdere behandelingen kunnen nodig zijn, indien je de symptomen voelt terugkeren maar in principe is één behandeling voldoende.

Je gebruikt de Hotkiss uiteraard enkel zelf, dit is een medisch instrument en het delen ervan kan zorgen voor een verdere verspreiding van het herpesvirus of andere virussen. Sowieso moet je het apparaat steeds desinfecteren want het risico bestaat dat je je herpesvirus van één plek op de huid naar een andere overbrengt als je dit niet doet.

Je krijgt bij aankoop trouwens alvast twee desinfectie-doekjes en instructies over hoe het desinfecteren juist in z'n werk gaat.

De Hotkiss helpt je niet te genezen van je herpes. Zoals we reeds in vorige artikels schreven is herpes ongeneeslijk. Je kan enkel de symptomen bestrijden (daar is dit een hulpmiddel voor) en proberen uitbraken te voorkomen. In tegenstelling tot sommige andere crèmes en zalfjes heeft de Hotkiss echter absoluut geen bijwerkingen.

Het apparaat is uitvoerig klinisch en dermatologisch getest. De sensatie van warmte die gebruikers ervaren bij toepassing van het apparaat kan soms als onaangenaam worden ervaren maar er is absoluut geen risico op verbranding.

En werkt het echt

Er zijn zoals gezegd dermatologische testen gedaan naar het gebruik van de Hotkiss. Niet alleen heeft men dankzij deze testen kunnen vaststellen dat er absoluut geen bijwerkingen aan het gebruik van het apparaat verbonden zijn, er bleek ook uit dat het apparaat wel degelijk effectief is.

Bij tijdige toepassing (dit wil zeggen vooraleer het koortsblaasje echt gevormd is) voorkomt het gebruik van de Hotkiss dat er zich een volgroeid koortsblaasje vormt. Indien de behandeling pas plaatsvindt nadat het koortsblaasje er is dan zorgt het voor een snellere genezing en vermindering van de andere symptomen.

Ook voor HSV-2 of genitale herpes

Hoewel de fabrikant zelf geen uitspraken doet over het feit of z'n product eventueel ook kan gebruikt worden bij het behandelen van de symptomen van genitale herpes zijn er op internet toch nogal wat getuigenissen te vinden van mensen die zeggen dat het wel degelijk werkt. Op zich niet verwonderlijk want de virussen verantwoordelijk voor herpes rond de mond en herpes rond de genitaliën zijn zo goed als gelijk (respectievelijk HSV-1 en HSV-2).

Ook blaasjes rond de genitaliën kunnen dus waarschijnlijk voorkomen worden door dit apparaat. Wel moet duidelijk zijn dat hier nog geen onderzoek naar gebeurt is en dat je jezelf dus op eigen risico zou behandelen. Uit de verhalen op internet kan men opmaken dat het wel degelijk helpt maar dat behandeling rond de genitaliën met een hittebron behoorlijk pijnlijk kan zijn.

Toch mee opletten dus!

We danken de lezer die ons deze tip doorstuurde van harte! Het lijkt een interessante manier om die lastige koortsblaasjes aan te pakken. Uiteraard moet je vooral proberen te voorkomen dat ze zich vormen of dat je het virus te pakken krijgt in de eerste plaats maar als laatste redmiddel om er mooi te blijven uitzien kunnen we je dit apparaatje alleen maar aanbevelen.

Heb jij ook tips voor mensen met herpes? Of heb je vragen of reacties naar aanleiding van dit artikel? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Ik gebruik de HotKiss al sinds 2007/2008 zijn. Het is echt een super apparaat. Ik gebruik hem bij een opkomende koortslip de eerste paar dagen wel 10x per dag. Gewoon, voor de zekerheid en dat werkt. Als er al wat komt zijn het in ieder geval geen besmettelijke blaasjes meer. Slechts een iets verdikte lip en een korst.

    De eerste keer dat je hem op een opkomende koortslip drukt doet het echt zeer, maar de volgende keren niet meer. Daarbij gebruik ik ook een zinkhoudende crème, want de standaard koortslipcremes werken niet echt bij mij. Die crème heet Inotyol. Werkt ook super goed bij grote schaafwonden van fietsers en skeeleraars.

  2. Ik heb de hotkiss een aantal jaar geleden aangeschaft en het werkte bij mij totaal niet. Ik had juist wel het idee dat mijn lip verbrandde en dat het er daardoor juist erger van werd. De blaasjes vloeiden samen tot een grote blaar/herpesblaas. Ik heb er wel mee geëxperimenteerd want het was een duur apparaatje, maar op gegeven moment was het mij helder dat het bij mij verergerde. Ik heb heel erg veel last van extreme koortslippen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share