• De meest gezonde vissoorten om te eten

De meest gezonde vissoorten om te eten

2017-04-04T09:48:06+01:00juni 3rd, 2014|Voedingsadvies|15 Reacties

Laatste update: door

De meest gezonde vissoorten om te eten

De beste vis soorten!

Vis is lekker, vis is gezond. Dat weten we allemaal. Aangezien vis overal verkrijgbaar is, van ingevroren tot vers, staat er niets in de weg om minimaal 2 weken dit op tafel te zetten. Maar waarom is vis gezond? Ja, de beroemde gezonde vetzuren die vooral in verse vis zitten, dat is helemaal waar. Maar zijn er nog andere redenen? En wat zijn dan de voordelen voor je lichaam? Lees snel verder!

Vis, vis en nog eens vis

Dat vis regelmatig op het menu zou moeten staan, is wel duidelijk. Maar toch eten wij in verhouding minder vis dan de ons omringende landen. Maar een vijfde van de Nederlanders eet, zoals aanbevolen door het voedingscentrum, zet netjes twee maal per week vis op het menu. Dit is een gemiddelde, want met name bij jongeren en kinderen zijn de cijfers zelfs nog lager: Maar 8% van deze groep eet twee keer per week vis. Ondanks het feit dat Nederlanders over het algemeen voorop lopen in gezonde voeding, wordt er dus niet voldoende vis gegeten. Hoe komt dat toch?

Recent is er een onderzoek gedaan naar de reden waarom in Nederland relatief weinig vis wordt gegeten. Deels is de uitslag niet erg verrassend, maar sommige punten laten toch je wenkbrauwen een b