• Eten met je kids Praktische tips!

Eten met je kids: Praktische tips!

2014-05-11T11:06:33+01:00mei 11th, 2014|Voedingsadvies|1 Reactie

Laatste update: door

Eten met je kids: Praktische tips!

Eten, en dan met name de warme hap in de avond, hoort een moment van rust te zijn. Vaak het enige moment van de dag dat de hele familie om tafel zit en de ervaringen van de dag kunnen uitwisselen. Helaas is dit maar al te vaak anders: Strijd om het niet leegeten van het bord, afleiding in de vorm van de TV, iets wat ze niet lusten, alles snel naar binnen schrokken, steeds van tafel gaan omdat ze zich ‘vervelen’.

Situaties genoeg te bedenken.

Zonder alles te generaliseren, ieder kind en iedere situatie is immers anders, wil ik je een paar tips aanreiken waar je wellicht iets mee kunt om dit moment ook écht een gezamenlijk rustmoment te maken.

Laat kinderen zelf beslissen hoeveel ze eten

Een hele belangrijke regel is dat een kind zelf mag bepalen HOEVEEL er gegeten wordt, maar WAT er gegeten wordt is aan jou. Jij bepaalt dus wat er op tafel komt, maar laat je kind zelf bepalen hoeveel er opgeschept wordt. Alleen op deze manier kan je kind de hoeveelheid afstemmen of de behoefte, een natuurlijke reactie. Als je kind tegen een gigantisch bord eten aan zit te kijken, wat niet in overeenstemming is met de Behoefte, dan kunnen er twee dingen gebeuren: Of het wordt een gigantische strijd om je kind alsnog het bord leeg te laten eten, of je kind eet inderdaad het bord leeg met alle gevaren voor