Motivatie

Laatste Update: 11 november 2016

Gemotiveerd blijven is “key”

“Ik kan me voorstellen dat het af en toe moeilijk is om de motivatie te vinden”. Dit is een zin die ik vaak stuur naar de coaching klanten. Motivatie (voor elke vorm van activiteit) is erg lastig. De afgelopen 2 jaar heb ik meer dan 1000 artikelen geschreven voor de complete blog van optimalegezondheid.com. Nu ik hier zo over na denk, kan ik me dit eigenlijk niet voorstellen.

Waar heb ik al de weken, maanden en jaren de motivatie vandaan gehaald? Dit moet toch ongelofelijk veel energie hebben gekost? Ik zou er niet over na moeten denken dat ik het allemaal weer opnieuw zou moeten schrijven. Naja sommige artikelen bevatten spelfouten (dyslexie), deze ben ik steeds een beetje aan het verbeteren.

Veel mensen hebben een motivatieprobleem. Dit is eigenlijk ook niet echt verwonderlijk.

We staan op, gaan na het werk, komen thuis, we gaan naar bed

Dit is het systeem hoe iedereen (9 van de 10) z’n dag invult, al jaren lang. Dit doen we inderdaad al jarenlang en door de jaren heen is dit een routine geworden. Eigenlijk gaan altijd op dezelfde tijd naar bed, we staan de zelfde tijd op en gedurende de dag doen we ook steeds dezelfde handelen.

Wanneer deze handelingen een negatieve invloed op je gezondheid hebben zou je denken dat (dit wetende) toch makkelijk te veranderen is? Nou nee! Een “systeem” wat je al jarenlang op de zelfde manier hanteert is moeilijk te doorbreken. Hoe doe je dit? MOTIVATIE VINDEN!

Wat is het doel?

Er zijn 2 dingen die je kunnen helpen om een doel te bereiken.

1. Waarom wil je het doel bereiken? Maak dit duidelijk voor jezelf

2. Maak het bekend, maak er een accountability systeem van

Nummer 1 is vrij duidelijk. Wanneer je geen duidelijkheid hebt waarom je een bepaald doel wilt bereiken is het logisch dat het moeilijk is om een negatieve routine om te zetten in een positieve routine!

Nummer 2 is vrij onbekend, maar is misschien wel de belangrijkste, hier haal de motivatie uit! Wanneer je een doel wilt bereiken, deel dit dan met zo veel mogelijk mensen en maak er een eenzijdige weddenschap van. Wanneer jij het doel niet bereikt zal je veel mensen “teleurstellen” en daarnaast hangen er consequenties aan vast omdat jij de weddenschap verloren hebt!

Conclusie

Tijdens het schrijven van dit artikel heb ik ook erg veel moeite om dit te schrijven. Het is 21:30 op een vrijdag avond. Ik kan wel iets verzinnen wat leuker is om te doen. De afgelopen 2 jaar heb ik elke dag een artikel geschreven voor de blog, door de jaren is er een grote achterban ontstaan. Deze  “verwacht” ook elke dag een update te kunnen lezen.

Dit is mijn motivatie, dit is waar ik de energie uit put, Wat is jouw motivatie? Waar kan jij energie uit putten?
[MOWPOP id="128"]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share