• Heb je een slechte ochtend routine? Dan zal de rest van de dag ook niet soepel verlopen!

Wat 99% van HEEL Nederland verkeerd doet!

2016-10-29T14:56:32+01:00mei 13th, 2011|Gezonde Gewoontes|9 Reacties

Laatste update: door

Slechte ochtend routine? Slechte dag/week

Ik weet dat de titel van dit artikel vrij radicaal is, maar ik heb dit expres gedaan om je aandacht te trekken. Ik weet zeker dat je iets aan dit artikel hebt.

Je kent vast het spreekwoord “Met het verkeerde been uit bed stappen”. Het leuke van spreekwoorden is, is dat deze altijd kloppen. Als je ochtend niet soepel verloopt, zal je merken dat de hele dag niet soepel zal gaan lopen!

Hoe vaak komt het voor dat er in de ochtend iets mis gaat. Je bent je agenda kwijt, te weinig tijd of te veel stress! In de eerste 90 minuten van de dag zet jij de fundering voor de rest van de dag!

Logisch is dus dat je de eerste 90 minuten van de dag, zo goed mogelijk moet besteden zonder enige vorm van frictie of stress! In dit artikel wil je met je delen wat slecht 5% van alle mensen in Nederland anders doen dan anders en waardoor deze mensen veel meer energie, succes en "geluk" hebben als de rest!

Maak jezelf sterk in de ochtend

De eerste anderhalf uur zetten de toon voor de rest van de dag! Deze 90 minuten wil je dus zo goed mogelijk indelen! Hoe je dit kunt doen lees je hieronder!

Als je wakker wordt is je lichaam is de “rust” houding, voordat je ook maar iets wilt ondernemen die dag (werk, kinderen naar school of studeren) is het belangrijk dat je eerst compleet “wakker” bent. Om jezelf compleet wakker te maken moet je het principe van “wakker worden” opsplitsen in 2 delen.

  • Fysiek wakker worden
  • Mentaal wakker worden

Fysiek wakker worden

Als je net wakker bent, voel jij je nog slapjes en erg moe! Dit is niet zo gek, je lichaam heeft zich net 8 uur lang opgeladen! Om je fysiek sterk te maken heeft lichaam de juiste voedingsmiddelen nodig (vooral in de ochtend) daarom is het dus ook belangrijk dat je een goed gebalanceerd ontbijt eet!

Daarnaast heeft je lichaam wat beweging nodig. 10 minuten lang sit-ups doen of je 50 opdrukken is genoeg om jezelf sterk te maken! Het is belangrijk om je lichaam als het ware op te warmen voor de dag!

"Starting the oven"

Naast voeding en beweging is er nog een belangrijke factor die van groot belang is! Je lichaam goed onderhouden is het 3de punt hoe jij jezelf sterk kunt maken! Wanneer je onder de douche vandaan komt hebt je toch altijd meer energie? Doe dit dan altijd elke ochtend!Maak jezelf fysiek sterk!

Mentaal wakker worden

Naast het fysieke gedeelte, is het ook belangrijke dat jij je mentaal sterk bent. Hoe vaak komt het voor dat wanneer je net wakker bent, dat je het gevoel van “hersendood” hebt? Je hersenen hebben 8-uur lang op “non-actief” (ze zijn wel actief, echter onderbewust actief) gestaan en moeten dus ook weer even wakker worden! Dit kun heel gemakkelijk doen door je hersenen even te laten werken. Een boek of de krant lezen, of zelf een sudoku is voldoende om je hersenen op te worden!

De ochtend routine

Als je elke dag alles eruit wilt halen wat er is zit, is het dus verstandig om een zo goed mogelijk ochtend te hebben. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, en daarom bestaat de zogenaamde "ochtend routine".

Deze ochtend routine is alsware de agenda van de eerste 90 minuten van de dag waarin jij jezelf 100% fit gaat maken, zodat je voldoende wilskracht hebt gedurende de dag! Dit klink een beetje vaag en daarom geef ik hieronder een concreet voorbeeld van mijn eigen ochtend routine!

Mijn voorbeeld

Misschien is dit alleen een beetje te veel en daarom ga ik je hieronder een voorbeeld geven. Ik heb nu ongeveer 2 jaar lang de zelfde ochtend routine. Natuurlijk heb ik deze in de afgelopen jaren bijgestuurd/aangevuld en "getweaked", maar dan heb je tenminste een indicatie wat een complete ochtend routine kan zijn.

Ik moet je zeggen deze ochtend routine afgestemd is op wat ikzelf prettig vind. Natuurlijk mag je dit