Gezonde Gewoontes

Laatste Update: 11 november 2016

Welke gezondheidstips zou je volgen?

Van een vriend kreeg ik de tip dat er een app voor je telefoon is, die je elke dag een nieuwe tip geeft om je gezondheid te verbeteren. Ik was aan het zoeken in de “appstore” en tot mijn grote verbazing zijn er wel meer dan 10 verschillende apps die je gezondheidstips sturen. Ik heb er 1 gedownload die goede reviews heeft gekregen. Elke ochtend kreeg ik 1 bericht met hierin een tip!

Allemaal leuk en aardig, maar naar 7 dagen stond mijn inbox vol met tips (7 stuks) en tot nu heb ik er slechts 2 kunnen uitvoeren.

Veel te veel…

Het hele internet, tv,  en zelfs tijdschriften geven je indirect allerlei gezondheidstips. Ik denk dat we er niet bij stil staan, maar dagelijks komen er meer dan 10 tips onbewust bij ons binnen. De reden waarom we hier niets mee doen, is omdat er simpelweg teveel tips tegelijk binnenkomen.

Een gezondheidstip is niets meer dan een kleine aanpassing in levensstijl toch? Hoe kunnen we meer dan 10 levensstijl aanpassingen per dag implementeren?.

Juist, dit is praktisch niet mogelijk! Ik weet het eigenlijk wel zeker.

Maargoed, kunnen we met deze informatie iets? Het feit dat we niet teveel dingen tegelijk kunnen doen, betekend niet dat we niets met de tips kunnen doen?

Kies er 1 uit

Het is al moeilijk genoeg om 1 tip toe te passen, laat staan 10 per dag. We willen allemaal gezonder leven, uit een poll blijkt namelijk dat 87% van de Nederlandse bevolking graag wat gezonder wilt leven.

Hoe gaan we dit dan aanpakken?

Eigenlijk heel erg simpel…. Stapje voor stapje.

Als we iets nieuws willen leren (bijvoorbeeld een nieuwe taal) moeten we altijd bij het begin beginnen en het tempo langzaam wat opvoeren? Wanneer we direct volledige conversaties in het Spaans moeten leren schiet het niet echt op!

Zo is het ook met je gezondheid, wanneer je die wilt verbeteren. Begin met een kleine aanpassing en breidt dit steeds verder uit!

Waar moet ik beginnen?

Er staan misschien wel 200 tips alleen al op deze website. Wat denk je hoeveel er wel niet over het hele internet verspreid staan? Om het je wat makkelijker te maken heb ik hieronder de 3 (naar mijn eigen inzicht) makkelijkste te implementeren tips voor je die vanaf dag 1 je gezondheid een enorme boost geven. Tevens zijn het makkelijke tips, de instapdrempel is laag en het zal je helpen om op een later tijdstip meer tips te implementeren.

    1. 5 minuten buikspier oefeningen is de ochtend! Sta 5 minuten eerder op en train je buikspieren. Simpel, makkelijk en wanneer je dit lange tijd volhoudt extreem effectief

    1. Eet een gevarieerd en gebalanceerd ontbijt! Havermout met magere yoghurt en stukjes fruit. Binnen 3 minuten is dit klaargemaakt!

  1. Zorg dat je 8 uur per  slaapt! Check na hoeveel je elke dag slaapt en pas je “nieuwe” ritme hier op aan!

Kies er 1 uit, slecht 1!

Laat me weten welke je implementeert. Zelf ga ik voor nummer 1, omdat het een persoonlijk favoriet is!
[MOWPOP id="128"]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Ik ga ga onderzoeken of ik wel genoeg slaap. heb aangegeven dat even stop .Het goede nieuws is dat ik elke dag wel met het programma bezig ben.Al is het met het eten . De groetjes Petra

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share