• Het verschil tussen add en adhd

Verschil tussen ADHD & ADD, de rol van voeding en beweging

2017-06-08T17:49:42+01:00juni 5th, 2017|ADHD|4 Reacties

Laatste update: door

Jouw kind dagdroomt veel op school en is snel afgeleid als hij/zijn huiswerk moet maken of taken moet doen. Misschien is hij/zij voortdurend met zijn/haar hoofd ergens anders. Je kunt je dan afvragen of hij/zij het attention-deficit/hyperactivity disorder ook wel ADHD genoemd heeft of het attention deficient disorder, ook wel ADD genoemd heeft.

Is er een verschil?

Veel mensen gebruiken deze termen om hetzelfde te benoemen en dat is soms juist.

Maar niet altijd.

ADD is een soort ADHD waarbij er alleen geen constante beweging en afleiding is. Maar het is een vaag onderscheid. De verwarring is eigenlijk in 1994 ontstaan. Toen hebben artsen namelijk besloten dat alle vormen van een aandachtstekortstoornis attention-deficit/hyperactivity disorder zouden worden genoemd, zelfs als de persoon niet hyperactief was.

Welke term het beste door jouw gezin kan worden gebruikt, hangt af van de specifieke symptomen van je kind en de diagnose die er is gemaakt. Het is belangrijk om met een arts, die ervaring heeft op dit gebied, te overleggen om ervoor te zorgen dat je kind de juiste diagnose krijgt.

Wat is het exacte verschil tussen ADHD en ADD?

Attention deficit hyperactivity disorder ook wel ADHD genoemd is de officiële naam voor een neurologische aandoening, waarvan de symptomen diverse combinaties van slechte aandacht, een slechte impulscontrole en hyperactiviteit omvatten. Er zijn drie soorten ADHD:

  • Overwegend onoplettende ADHD (ook wel aangeduid als ADD): alleen onoplettend;
  • Hyperactieve/impulsieve ADHD: alleen hyperactief/impulsief;
  • Gecombineerde ADHD: overwegend onoplettend en hyperactief/impulsief.

Laten we elk van hen eens nader bekijken.