• Jeukende Hoofdhuid

Alles over jeukende hoofdhuid en roos

2018-06-14T14:17:44+01:00juni 17th, 2018|Huidverzorging|0 Reacties

Zo nu en dan een jeukende hoofdhuid is niets om je zorgen over te maken, maar als je het gevoel hebt dat je het liefst je hele huid wilt open krabben is er wel wat meer aan de hand. Tijd om actie te ondernemen!

Een jeukende hoofdhuid is een symptoom, geen aandoening

Daar komt het weer opzetten - dat tintelende gevoel op je hoofd. Hoe goed zou het voelen om gewoon een paar keer met je hand door je haren te gaan en met je nagels heel hard over die hoofdhuid te krabben? Maar dat durf je vast niet, want als je eenmaal begint, is het zo vreselijk moeilijk om weer te stoppen. Als je eenmaal in de ‘jeuk-krabben-jeuk-cyclus’bent terechtgekomen is het moeilijk om dat te stoppen.

Het is vreselijk als je hoofd jeukt en dan niet alleen omdat het zo moeilijk is om niet te krabben, maar ook omdat het meestal een symptoom is van iets anders.

Maar wat betekent het eigenlijk als je hoofd jeukt? Maak je maar niet ongerust. Er zijn veel redenen waarom je jeuk aan je hoofd kunt hebben en de meeste redenen zijn relatief gemakkelijk te behandelen.

Luizen

Oké, laten we hier gewoon eerlijk over praten. Laten we zeggen dat je kinderen met een schoolgaande leeftijd hebt en je ​​jezelf afvraagt: "Waarom heb ik een jeukende hoofdhuid?" Is er dan een moment dat je je zult afvragen of het hoofdluizen zouden kunnen zijn?

Hoofdluizen zijn kleine beestjes, die zich aan je haar hechten. Hoofdluis kan worden opgemerkt als je de eitjes of de neten in het haar tegenkomt. Hoewel de neten ook gemakkelijk voor roos aangezien kunnen worden, is het echt niet meer te ontkennen als je ook volwassen luizen over het hoofd ziet wandelen.

Je kunt, om de luizen te verwijderen, verschillende methoden gebruiken en je kunt natuurlijke luizenshampoo's en natuurlijke luizenverwijderaars uitproberen. Het kort scheren van het haar is bij jongens ook een gemakkelijke oplossing.