Hoe gezond is biologische koffie?

2016-11-11T09:52:54+01:00juni 17th, 2012|Biologisch Leven|6 Reacties

Laatste update: door

Hoe gezond is biologische koffie?

Biologische koffie

We kunnen geen voedingsmiddelen meer verzinnen of er is wel een biologische versie van! Tijdens mijn wekelijkse boodschappen ronde trof ik dit keer biologische koffie aan. Zou dit nu ook echt de gezondheid een boost geven of hebben we het hier weer over een marketing praatje?

In ben de laatste die zomaar zaken gaat aannemen dus ik het biologische koffie gekocht en hieronder tref je mijn bevindingen aan. Naast  mijn eigen ervaring met deze vorm van koffie heb ik ook nog eens een klein onderzoekje verricht op het internet naar ervaringen van anderen en nog een aantal feitje op het gebied van koffie zelf!

Biologische koffie vs koffie

Duurder

Een van de grotere verschillen is het feit dat biologische koffie een enorm arbeidsintensief proces is wanneer we dit proces vergelijken met de productie van gewonen koffiebonen. Dit betekend dat de “bio vorm” van koffie een heel stuk duurder is dan gewone koffie.

Het productieproces zal ook langer duren aangezien het niet “gepushed” wordt, maar de kwaliteit zal worden verhoogd.

Geen chemische residuen in uw kopje koffie

Bij de productie van normale koffie wordt er altijd gebruikt gemaakt van kunstmest , bij biologische koffie gebruikt men onder andere koemest en speciale bladeren. Dit zorgt ervoor dat biologische koffie op geen enkele manier in contact komt met bestrijdingsmiddelen en dergelijke. Dit zorgt ervoor dat wij er ook niet aan bloot komen te staan.

Minder keus

Biologische koffie is “vrij nieuw” en hierdoor zijn de mogelijkheden ook nog beperkt. Er zijn niet al te veel smaken en sommige koffieapparaten ondersteunen het nog niet…

Conclusie

  • Biologische koffie is duurder per kopje
  • Er is minder keus qua smaak
  • Meestal minder cafeïne
  • Minder chemische afval in het kopje

Mijn ervaring met biologische koffie

Senseo biologische koffie

Zelf heb ik afgelopen weekend biologische koffie is huis gehaald, van senseo! Het allereerste wat mij is opgevallen dan ik niet direct kon merken dat het de bio variant was die er mijn kopje zat. Mijn eerst “nipje” (omdat het nogal heet was) smaakte hetzelfde (hangt natuurlijk af van de smaak).

Toen ik verder begon te drinken merkte in wel een redelijk ander verschil, de koffie bleef alsware wat minder lang hangen qua smaak dan ik gewend was. Op zich niet storend, alleen anders.

Opvallend was dat er minder cafeïne in de koffie zat. Ik merkte het een klein beetje, maar ik ben gaan uitzoeken of dit echt het geval was.

Ja…

Pure arabica bonen (in de bio koffie van senseo) bevat minder cafeïne dan normale standaard koffie. Helemaal lekker als je er van houdt om na het avond eten een kopje “troost” te drinken.

Is het nu gezonder?

Misschien is het te vroeg om te melden dat het direct gezonder is, maar het feit is wel dat er minder chemische residuen in de koffie zit in combinatie met het lage cafeïne gehalte. Dit zijn misschien wel de 2 meest belangrijke redenen waarom je niet al te veel koffie kan drinken op een dag!

Goed voor je hart en gestel!

Eigen ervaring?

Heb je zelf ervaring met biologische koffie en wil je dit delen? Ik hoor graag je reactie hieronder!
[MOWPOP id="128"]

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!