Hoe gezond is het kraanwater in Nederland?

2016-11-11T14:50:07+01:00juli 1st, 2012|Water|7 Reacties

Laatste update: door

Kraanwater gezond?

Hoe gezond is het water uit de kraan eigenlijk? Waarom zouden we eigenlijk flessenwater kopen in de winkel terwijl we ook gewoon uit de kraan kunnen drinken? Water uit flessen kunnen (de nadruk op "kunnen") meer mineralen bevatten dan water uit de kraan.

Mijn ervaring

Maargoed, daar ga ik straks dieper op in. Ik ben wel eens naar Spanje op vakantie gegaan en daar werd mij aangeraden of niet uit de kraan te drinken, maar om alleen water uit de fles te drinken. Dit advies werd mij ook gegeven toen ik in Italië op vakantie ging.

Kraanwater Nederland

De vakantie periode komt er weer aan en dat betekend dat buitenlanders ook op vakantie gaan in Nederland. Moeten wij de vakantiegangers hetzelfde advies geven. Om het water uit de kraan te laten staan voor water uit de fles? Het kraanwater in Nederland is onderworpen aan enorme strenge regels. Alle bacteriën en afvalstoffen worden door de nieuwste installatie gezuiverd en men kan zelfs concluderen dat het water uit de kraan in Nederland praktisch gezonder is dan welke drank in de winkel .

Tevens is het ook nog eens het goedkoopste drankje wat er bestaat. Nederland kan dan misschien wel uit de recessie zijn  (dit was afgelopen weekend in het nieuws) maar toch moeten we op de centen blijven letten. Ongeveer 2 liter water per dag is nodig om ons lichaam te zuiveren en wanneer we dit vocht moeten aanvullen met behulp van flessenwater kan het in de maand nogal flink oplopen. Helemaal wanneer je met meerdere in een huis woont. Gelukkig is de standaard in Nederland wat betreft het kraanwater erg hoog dus we kunnen hier zeer zeker de 2 liter per dag vandaan halen.

Is flessenwater gezonder?

De meeste mensen zullen hierop volmondig "ja" roepen. Dit komt omdat er op de verpakkingen duidelijk leesbaar is dat het enorm veel goede mineralen bevat en dat dit dus beter is dan kraanwater. Een Duits instituut heeft dit onderzocht en het blijkt dat is sommige gevallen kraanwater vaak meer mineralen bevatten dan flessenwater. Dit is echter niet het enige wat men aantrof tijdens het onderzoek. Ook blijkt dat er in flessenwater ongezonde kiemen zitten die schadelijk voor je kunnen zijn. Helemaal voor baby's! Eigenlijk zo dit water van te voren gekookt moeten worden. Echter de leveranciers zetten te gemakkelijk erop dat het ook geschikt is voor baby's. In sommige gevallen is dit dus niet het geval.

Flessenwater kan dus wel gezonder zijn dan kraanwater echter dit is afhankelijk per soort flessenwater. Het kraanwater in Nederland is van dusdanig hoge kwaliteit dat we in plaats van flessenwater ook gewoon het water uit de kraan kunnen drinken!

Denk erom: 2 liter per dag!
[MOWPOP id="128"]

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!