Cellulitis

Laatste Update: 25 december 2020

Kleding kan de oorzaak zijn van cellulitis?

Alle vrouwen hebben er een stuk wat is de kledingkast liggen. De legging heeft de afgelopen 20 jaar erg veel ruimte gewonnen en is tegenwoordig niet meer weg te denken. Of het nu winter of zomer is, de legging hip en ook de verkoopcijfers liegen er niet om(1). Je zou denken dat het dragen van een legging zonder gevolgen is, maar helaas is dit niet zo. Een onderzoek heeft aangetoond dat door het dragen van een legging je buik en bilspieren slapper worden. Door de ondersteunende werking van de legging op de dijspieren hoeven de buikspieren minder "werk" te verrichten. Hierdoor zullen je buikspieren lui worden en uitgeschakeld zijn.

Door het dragen wordt het probleem van cellulitis genereert in plaats van het aan te pakken. Sterker nog, door vaak een legging aan te trekken worden je spieren slapper/zwakker en de kans op meer cellulitis is daadwerkelijk aanwezig(2).

Anti-cellulite kleding
De kans is groot dat je op tv wel eens een reclame hebt gezien van speciale kleding die je onder je normale kleding draagt om zo je cellulitis te verbergen. Het is inderdaad waar de de kleding de cellulitis minder maakt voor het oog! Echter blijft het cellulitis probleem nog steeds bestaan. Het is simpel meer een soort van camouflage truck dan de daadwerkelijke "magische oplossing" wat ze beloven.

Dit is een typische voorbeeld van een symptoom behandeling. Was het maar zo simpel dat dit "vrouwen probleem" zo gemakkelijk op te lossen is. Ik zeg niet dat de producten verkeerd of misleidend zijn, echter je ziet niets van de cellulitis meer, dit klopt. Maar het probleem blijft wel degelijk bestaan.

Kleding dat cellulitis tegengaat?
Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar er schijnt een "laatste redmiddel" te zijn voor vrouwen die van hun cellulitis af willen komen op een simpele manier. In India wordt er ondergoed geproduceerd waarin basilicumblaadjes en neemolie (van de neemboom) in verwerkt is, wat cellulitis moet tegengaan. Daarnaast bevat het ondergoed ook nog eens zilvergaren. In India schijnt deze combinatie al jaren een sterk helende werking te hebben en wordt al jaren gebruik om verschillende soorten huidproblemen aan te pakken.

Andere oorzaken

Hieronder heb ik een overzicht voor je van alle mogelijk oorzaken van cellulitis. Je zult merken dat kleding niet de enige factor is die je die “niet strakke” billen kan geven. Heb jij op dit moment last van cellulitis? Dan is het dragen van kleding wellicht wel de meest makkelijk factor die je kunt uitschakelen.

Kleding kan cellulitis veroorzakenZoals je ziet zijn er veel factoren waar je directe invloed op hebt. Het drinken van te weinig water en onvoldoende beweging zijn factoren die erg veel invloed hebben(3). Je hoort wel eens “ik kan er niets aan doen dat ik cellulitis heb”. Bij deze wil ik je vertellen dat dit zeker mogelijk is. Sommige mensen hebben simpelweg een genetische aanleg om meer cellulitis te hebben dan anderen. Echter betekend dit niet dat ze de hoeveelheid cellulitis niet onder controle kunnen krijgen.

Overigens staan de bovenstaande factoren op willekeurige volgorde!

Lees verder: "Cellulitis Blog"

Bronnen:

  1. https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-46843-9_2
  2. https://cellulitewarriors.com/do-tight-pants-cause-cellulite/
  3. https://thesportsedit.com/blogs/news/what-is-cellulite-and-is-it-normal

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share