Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Eczeem Supplementen

Laatste Update: 21 september 2021

MSM om eczeem klachten te verminderen

Onlangs kreeg ik een goede tip van een lezer van mijn nieuwsbrief om het te gaan hebben over MSM zwavel. MSM staat ook wel bekend als een organische zwavel dat normaal gesproken in volle overvloed voorkomt in planten, dieren en natuurlijk in het menselijk lichaam.

Het is een mineraal dat in elke cel van het lichaam voorkomt en het heeft de hoogste concentratie in de nagels, haren en huid!

Normaal gesproken tref je voldoende MSM aan in verse groente en fruit omdat het in de natuur natuurlijk voorkomt. Echter, wanneer de voedingsmiddelen bewerkt zijn is het aandeel MSM velen malen lager dan normaal, waardoor er een tekort aan MSM kan optreden in het lichaam.

MSM en eczeem

De theorie achter MSM om eczeem te behandelen is dat mensen met een huidaandoening zoals eczeem een tekort hebben aan de belangrijke mineraal. Het kan heel goed zijn dat je al een prima voedingspatroon volgt, maar nog steeds een tekort hebt aan MSM. Voor de huid is het mineraal erg belangrijk omdat het de huid helpt verjongen en de productie collageen verhoogd in de huidcellen.

Het grootste gezondheidsvoordeel van MSM is dat het je lichaam beter helpt energie te verwerken in de cellen. Dit is belangrijk voor de huid omdat voedingstoffen dan beter de cellen inkomen en verlaten. Aangezien het advies bij eczeem behandeling is om te ontgiften kan MSM je lichaam hier een stapje bij helpen.

Echter, te veel MSM is ook niet goed waardoor het ontgiften te snel gaat en er zelfs meer huidklachten kunnen optreden.

Voor veel mensen met eczeem en andere huidklachten kan MSM helpen omdat het helpt de collageen niveaus te verhogen en de bloedsuikerspiegels stabiliseren. Dit is erg belangrijk bij huidklachten omdat de bloedsuikerspiegels stabiel moeten zijn om eczeem uitbraken te voorkomen.

Een hoge bloedsuikerspiegel en een veel fluctuerende bloedsuikerspiegel zorgt namelijk voor hogere ontstekingswaarden.

Verdere voordelen

  • MSM helpt het lichaam om beter voedingsstoffen te absorberen, hierdoor is het mogelijk voor je lichaam om beter gebruik te maken van vitamines en mineralen.
  • Er komt meer zuurstof in de cellen, dit is belangrijk wanneer je vaak vermoeid bent. Mensen hebben vaak meer energie.
  • MSM helpt tegen ontstekingen, dit is vooral belangrijk bij reumatische klachten zoals artritis.
  • MSM helpt erg goed tegen huidklachten, onderzoek laat zien dat MSM helpt bij eczeem, acne, rosacea psoriasis en meer!
  • MSM is een veilig supplement, er zijn vrijwel geen bijwerkingen bekend. Alleen bij hoge dosering kan het voorkomen dat er slaapproblemen, misselijkheid en concentratieproblemen ontstaan.

Ervaringen van mensen met eczeem en MSM

Uit ervaringen die online worden gedeeld over het gebruik van MSM tegen eczeem blijkt dat het nemen van MSM supplementen in combinatie met vitamine C supplementen goed kan helpen om eczeemklachten te verminderen.

Een opvallende bijwerking was wel dat mensen die ook last hebben van herpes soms dan weer daarvan een opleving kregen, maar dit was niet bij iedereen het geval.

Ook wordt aangegeven dat als men dan een opleving van eczeem heeft ze de dosis MSM verhogen.

Daarnaast zijn er ook zalven met MSM als een actief ingrediënt die je kunt aanbrengen op de huid met eczeem. Voordat je dit doet is het van belang om te testen of je van deze zalf niet juist meer last krijgt van eczeem. Smeer daarom eerst maar een klein deel van je huid in en wacht 48 uur voordat je het tegen je eczeem gaat gebruiken. Heb je binnen die tijd toch een opleving op de plaats waar je de zalf hebt gesmeerd, dan is dit middel niet voor jou.


Kortom, MSM is een sterke organische middel dat zich bewezen heeft om goed te werken tegen huidklachten. Met name de productie van collageen verhogen en ontstekingen tegen gaan maakt het een sterke bondgenoot tegen eczeem. Altijd wel eerst overleggen met een arts bij gebruik van supplementen.

Huidverzorging naast MSM tegen eczeem

Tevens is het ook belangrijk om goed op je voeding te letten en te combineren met een effectieve huidverzorging voor optimaal resultaat.Vergeet niet om een pure organische vorm te nemen van MSM. Het beste is dat MSM afkomstig is van pijnbomen, dan weet je zeker dat het goed voor je is!

Door een effectieve huidverzorging naast de MSM te handhaven zorg je ervoor dat de MSM minder hard zijn best hoeft te doen om de eczeem aan te pakken. Het hydrateren en schoonhouden van de huid blijft daarom van belang om het eczeem aan te pakken.

Daarnaast is het ook van belang om de huid van binnenuit te verzorgen. Dit kan ook met meer dan alleen MSM supplementen. Door een gezond dieet, zonder toegevoegde suikers en met zo min mogelijk transvetten ondersteun je de werking van je immuunsysteem. Een dieet dat juist rijk is aan toegevoegde suikers en transvetten zorgt vaak voor een verhoging van de ontstekingswaarden dit zorgt ook weer vaker voor een eczeemreactie.

Probiotica kan zelfs je immuunsysteem op een positieve manier beïnvloeden waardoor de cellen die de ziektes aanwijzen vaker het goede aanwijzen in plaats van allergenen waarop het lichaam eigenlijk niet hoeft te reageren. Uit onderzoek blijkt dat de probiotica in yoghurt al goede effecten kan hebben.

Tot slot...

MSM is een goed middel om eczeem aan te pakken wegens alle gezondheidsvoordelen die het heeft. Het ondersteund de verwerking van gifstoffen uit de cellen en het zorgt ervoor dat juist de goede stoffen in de cellen komen. Uiteindelijk krijg je hierdoor in je hele lichaam en dus ook in je huid meer gezonde cellen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen wat juist van belang is in de strijd tegen eczeem.

Om de werking van de MSM-supplementen of zalven goed te ondersteunen is het van belang om je huid goed te blijven verzorgen, zowel van buiten als van binnen.

Wil je meer tips tegen eczeem? Download dan het gratis e-book boordevol tips tegen eczeem. Bijna iedereen die het heeft gedownload is super tevreden met de tips die erin staan.

Heb je zelf ervaring met MSM en eczeem? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/artikelen/eczeem/msm-huid.mp4" width="478" height="360" description="msm voor de huid" player="5" autoload="true" autoplay="false" loop="false" autorewind="true" /]

Bronnen:

MSM works on my full body eczema, but induces herpes
byu/JoeSanta555 ineczema

http://www.drdemarco.com/charge/rq058.htm

 

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. ik heb een paar jaar de msm( gebonden zwavel) geslikt op advies maar helaas geen verschil in huid en uitslag

  2. Door tientallen jaren gebruik van prednison ect. is mijn huis dus en fragiel. Snel bloedend en droog. Ik hoop met MSM iets te beriken in positieve zin. Heeft iemand ervaring met het innemen van de juiste dosis.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share