PDS Supplementen

Laatste Update: 14 november 2016

Pepermuntolie en PDS

In een vorig artikel heb ik je verteld dat oregano olie erg gezond is. Ook zal het de klachten van bijvoorbeeld een prikkelbare darm flink verminderen wanneer je dit regelmatig gebruikt. Oregano olie is natuurlijk niet het enige huishoudelijke middeltje om darmklachten te beperken.

Vandaag heb ik een tips gekregen dat ook pepermuntolie erg gezond is en dat het ook de klachten van PDS (prikkelbare darmsyndroom) dramatisch kan verminderen. Laten we dit eens verder onderzoeken.

Wat is pepermuntolie?

Pepermunt olie wordt gewonnen uit de pepermuntplant (klinkt logisch). Je hebt het waarschijnlijk niet in de gaten, maar deze vloeistof gebruiken we praktisch elke dag in de vorm van tandpasta. Daarnaast wordt het ook in bijvoorbeeld snoepgoed gebruikt met een pepermuntsmaak.

Smaak

Het heeft een scherpe en luchtige smaak met een verfrissende werking. Menthol is de stof die voor de smaak zorgt. Naast de smaak, beschermt menthol je lichaam ook nog eens tegen virussen en bacteriën. Daarnaast heeft het ook nog een een goede invloed op je darmen zodat deze minder belast worden. Het helpt de "populatie" in de darmen in evenwicht te houden waardoor mensen met het prikkelbare darmsyndroom minder klachten krijgen.

Levomenthol
Levomenthol is het werkzame gedeelte van de olie. Het wordt niet alleen gebruikt tegen het versterken van de darmen maar ook bijvoorbeeld tegen jeuk, verkoudheid, vastzittende luchtwegen en bijholteontstekingen.
Levomenthol heeft de werking dat het ook nog eens de bloedvaten verwijdt, hierdoor zal het ook een verkoelende werking hebben op je huid.

Hoe te gebruiken?
Er zijn verschillende manieren op pepermuntolie te gebruiken. In de vorm van druppels, creme, zalf en zelfs is de vorm van snoepjes! Overleg altijd met je arts welke het beste bij je past. Wanneer je het wil gebruiken tegen darmklachten zijn de druppels en snoepjes natuurlijk de beste oplossing.

Waar kan ik het kopen?
Het makkelijkste waar je pepermuntolie kan kopen is in de lokale drogisterij. Niet elke drogisterij zal het op voorraad hebben. De betere natuurwinkel heeft het zeker, zelf heb ik het bij "de Tuinen" gekocht. Natuurlijk kun je het ook altijd nog online kopen of in de apotheek!

Samenvatting

Uit het onderzoek is inderdaad gebleken dat pepermuntolie een goede werking heeft op de darmen. Wel wordt er uitdrukkelijk vermeld dat dit zeker geen oplossing is voor iedereen. Naast een aantal medicijnen, is het beste middel tegen PDS nog altijd voeding. Goede voedingsmiddelen eten die de darmen versterk i.p.v. voedingsmiddelen die de darmen verzwakt is de beste behandeling tot nu toe.

Eventuele bijwerking?

Op dit moment zijn er praktisch geen rare bijwerkingen aangetroffen bij het dagelijks consumeren van pepermuntolie mits men zich natuurlijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houdt. Er zijn 1 kleine (zeer zeldzaam) bijwerking bekend en dat is wanneer men als het ware allergisch is voor deze olie.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Mij helpt het beste de symbion forte capsules. Ik probeerde in het verleden alles uit om maar verlichting te ervaren, ook pepermuntolie, maar symbion forte helpt mij het allerbeste. Het geeft rust in mijn buik en zo lang ik maar onderhoud blijf plegen met 1 capsule per dag is mijn stoelgang helemaal op orde is is mijn buik zo plat als een dubbeltje bij wijze van spreken dan..

 2. De enige pepermuntolie die ik tegenkom is niet voor inwendig gebruik; hier (Beverwijk) bij de Tuinen verkopen ze het niet. Zijn er verschillende 'soorten'pepermuntolie (voor in- en uitwendig gebruik)?

 3. Ik kon alleen Tempocol en De Tuinen vinden bij maagresistente capsules op internet. Lamberts is dat dus niet, werkt misschien wel maar daar gaat het niet om. Twee keer met klem gevraagd aan twee medewerkers van een G&W drogisterij en ze zeiden allbeide dat Lamberts maagresistente capsules heeft terwijl dat niet zo is. Als je het niet weet zeg dat dan gewoon! Waardeloos! Weer moet de patient de deskundige worden in een wereld van blinden waarin eenoog koning is. Autogarages, gitarenzaken, diervoederwinkels, huisartsen overal hetzelfde, ze weten niks en je moet alles zelf maar uitvogelen want anders spelden ze je iets op de mouw.

 4. Hoi ik heb naturel peppermint olie gekocht,
  Kan ik ook inwendig gebruiken?
  Gewoon met warm water een druppel.
  Grtjs

 5. Had altijd moeite met de stoelgang, . nadat ik pepermuntoliecapsules is er een wondertje gebeurt met mijn ingewanden.
  Heb nu iedere dag een goede regelmatige stoelgang en voel me frisser, zoals gezegd omdat het tevens de bloedvaten verwijdt.
  Ik bestel ze online bij Holland en Barret en heb slechts 1 capsule na de hoofdmaaltijd met een glas water, in tegenstelling tot de aanbevolen hoeveelheid per dag werkt 1 capsule bij mij voortreffelijk.
  Wens u het beste met de darmen.

  1. Dank voor het delen van jouw ervaringen, Peel.

   Zijn er meer lezers die soortgelijke ervaringen hebben met pepermuntolie-capsules?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share