PDS Supplementen

Laatste Update: 14 november 2016

VSL3, probioticum en het prikkelbare darm syndroom

Vandaag heb ik een artikel gelezen op internet (de website ben ik even kwijt) maar het kwam erop neer dat er steeds minder mensen zijn die last hebben van voedselinfectie. Altijd goed om te lezen. Het meest ervaren gevolg van voedselinfecties zijn problemen met de darmen en spijsvertering.

Het rare is, is dat het aantal mensen met deze problemen wel in aantal gestegen zijn, klinkt een beetje tegenstrijdig toch? In het begin van de week heb ik een tip ontvangen van een coachingklant dat het supplement VSL3 erg goed is om darmproblemen te voorkomen. En deze coachingklant vroeg aan mij wat ik van dit supplement vond.

De laatste jaren ken ik toch al heel wat supplementen maar VSL3 kende ik nog niet. In dit artikel een kleine samenvatting van wat dit supplement nu precies inhoudt.

Wat is VSL3?

VSL-3 gebruiken

Allereerst is het belangrijk te weten dat VSL3 niet een vitamine is of iets degelijks het is een van de meest geconcentreerde vormen van probioticum die er bestaat. Dit betekend dat een dosis VLS3 meer dan 400 miljard bacteriën bevat die voor een beter milieu moeten zorgen in je darmen. Er bestaan meerdere probiotica producten echter dit product is uniek omdat er geen enkele in de buurt komt van het aantal goede melkzuur- en bifidobacteriën per dosis.

Verder bevat het product geen zoetstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen en de bron van het product zijn kwalitatief hoge zuivelproducten.

De product komt in kleine zakjes waarvan je er 1-2 maal per dag mag innemen. Meen de inhoudt van het zakje met water, yoghurt of andere dranken (geen koolzuurhoudende dranken) en direct na het mengen moet het worden ingenomen!

Maar wat heeft probiotica nu eigenlijk met PDS of je darmwerking te maken?

Probiotica en PDS

Zoals het woord het als zegt ligt het probleem van het prikkelbare darm syndroom bij de darmen. De darmen doen pijn, raken snel geïrriteerd en hebben grote problemen bij het verteren en verwerken van voedsel.

Probioticum zijn levende bacteriën die de functie van de darmen doen bevorderen. De goede bacteriën ruimen de slechte bacteriën en virussen in de darmen op en helpen je darmen mee op het voedsel te verteren zonder dat je darmen geïrriteerd raken.

Je weerstand wordt voor een groot deel bepaald in je darmen. Een goede darmwerking zorgt dus voor een goede weerstand. Een slechte darmwerking (door bijvoorbeeld pds klachten) zorgt voor een slechte weerstand waardoor je immuunsysteem ook minder wordt en de kans op ziek worden neemt enorm toe!

Andere bronnen van probiotica

Zoals ik al eerder heb vermeld, zijn er ook andere bronnen van de goede bacteriën (probiotica) die de werking van je darmen bevorderen. Deze bronnen zijn bijvoorbeeld kefir, yoghurt en de yakult. Vergeleken met VSL3 is de dosis goede bacteriën vele malen minder bij deze producten en zal je de werking slecht op lange termijn merken!

Heb je problemen met je darmen? Dan is het zeker een aanrader. Het enige nadeel wat ik kan vinden is dat het product wel een stuk duurder is dan de probiotica uit andere producten!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. het is alleen jammer dat die vsl3 alleen maar verkrijgbaar is in een poedertje wat ik hartstikke vies vind smaken dus neem ik nu weer capsules, 2 per dag voor het avondeten, het heet symbion forte en ik neem het op advies van een natuurarts en dat werkt in ieder geval bij mij super goed.

 2. Ik gebruik al een tijdje VSL#3, heb het idee dat het wel wat verbetering geeft op m'n PDS klachten. Ik vind het geen smaak hebben, geen probleem om in te nemen. Bestel het bij FarmaLine. Is ongeveer de goedkoopste die ik kan vinden. Bij 30 zakjes betaal je geen verzendkosten meer, het is snel en makkelijk geleverd.

  1. Beste,

   Volgens mij begrijp je me verkeerd. Ik heb het in dit artikel over probiotica ofwel melkzuurbacteriën die suiker omzetten in melkzuur waardoor bijvoorbeeld melk verandert in Kefir of karnemelk. Heeft niets met de research te maken.

   Groet,
   Jack

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share