• Hoe kun je in alles succesvol zijn?

Hoe kun je in alles succesvol zijn?

2018-03-29T18:56:44+01:00april 6th, 2018|Motivatie|0 Reacties

Succesvol zijn in alles wat je doet is voor veel mensen een wens. Een droom. Hoe zou het zijn als je nooit mislukkingen hebt, dat alles wat je in je handen krijgt verandert in goud? Dat je in alles succesvol bent?

Succesvol zijn is niet iets waarmee je geboren wordt. Nee, daar moet je hard voor werken. In dit artikel ga ik je uitleggen wat ‘succesvol zijn’ precies inhoudt, en hoe je hieraan kunt werken.

Definitie van succes: succes (het tegenovergestelde van falen) is de status van het bereiken en het voltooien van een doel of van een doelstelling.

Succesvol zijn betekent het bereiken van de gewenste visies en van de geplande doelen. Bovendien kan succes ook een bepaalde sociale status zijn die een welvarend persoon beschrijft, die ook bekendheid heeft gekregen vanwege de gunstige uitkomst. Het woordenboek beschrijft succes als het volgende: "het bereiken van rijkdom, welvaart en/of roem". Deze laatste omschrijving is naar mijn mening een beetje beperkt. Succes is niet alleen maar rijkdom en welvaart. Je kunt ook succesvol zijn in (bijvoorbeeld) afvallen, of in een bepaalde opleiding.

Hoe kun je succes in het leven definiëren?

De enige persoon, die bovenstaande vraag kan beantwoorden, ben jijzelf. Ik ben niet in staat en niet bereid om de ultieme definitie van succes te beschrijven, omdat dit namelijk niet mogelijk is. Iedereen denkt er anders over en definieert succes op een andere manier, dus er kan geen echte definitie bestaan, ​​die voor iedereen geschikt is. Het is wel erg belangrijk dat je precies weet hoe je succes in het leven definieert!

Maak jezelf bewust van wat prestatie, succes en welvaart in het algemeen voor jou in je leven betekent. Sommigen mensen definiëren succes als luxe auto's en een enorm huis, terwijl anderen een leven vol vreugde en geluk met hun gezin als de ware betekenis van succes beschouwen. Als je eenmaal hebt bedacht wat voor jou persoonlijk belangrijk is, kun je je concentreren op je visies en op je doelen.

De betekenis van succes

Eén van de belangrijkste stappen om succes in het leven te kunnen bereiken, is de betekenis van succes voor je privéleven kennen. De ware betekenis van succes gaat veel verder dan de gangbare definities van succes, zoals veel geld hebben, rijk zijn en veel tastbare spullen en verdiende titels hebben. Integendeel: echt succes in het leven kan niet worden gemeten aan de hand van de bovengenoemde factoren, maar aan de hand van het aantal mensen dat in staat is om een ​​beter en geavanceerder leven te leiden dankzij wat ze hebben gecreëerd. Dit is de betekenis van succes. Niet de trofeeën die mensen in hun leven verzamelen. De media en de samenleving laten ons vaak concluderen dat een succesvol leven buitengewoon rijk zijn en veel tastbaarheden hebben betekent. Maar de betekenis van succes is om een ​​gelukkig leven te leiden en deze wereld een betere plek voor iede