Motivatie

Laatste Update: 29 maart 2018

Hoe kun je in alles succesvol zijn?

Succesvol zijn in alles wat je doet is voor veel mensen een wens. Een droom. Hoe zou het zijn als je nooit mislukkingen hebt, dat alles wat je in je handen krijgt verandert in goud? Dat je in alles succesvol bent?

Succesvol zijn is niet iets waarmee je geboren wordt. Nee, daar moet je hard voor werken. In dit artikel ga ik je uitleggen wat ‘succesvol zijn’ precies inhoudt, en hoe je hieraan kunt werken.

Definitie van succes: succes (het tegenovergestelde van falen) is de status van het bereiken en het voltooien van een doel of van een doelstelling.

Succesvol zijn betekent het bereiken van de gewenste visies en van de geplande doelen. Bovendien kan succes ook een bepaalde sociale status zijn die een welvarend persoon beschrijft, die ook bekendheid heeft gekregen vanwege de gunstige uitkomst. Het woordenboek beschrijft succes als het volgende: "het bereiken van rijkdom, welvaart en/of roem". Deze laatste omschrijving is naar mijn mening een beetje beperkt. Succes is niet alleen maar rijkdom en welvaart. Je kunt ook succesvol zijn in (bijvoorbeeld) afvallen, of in een bepaalde opleiding.

Hoe kun je succes in het leven definiëren?

De enige persoon, die bovenstaande vraag kan beantwoorden, ben jijzelf. Ik ben niet in staat en niet bereid om de ultieme definitie van succes te beschrijven, omdat dit namelijk niet mogelijk is. Iedereen denkt er anders over en definieert succes op een andere manier, dus er kan geen echte definitie bestaan, ​​die voor iedereen geschikt is. Het is wel erg belangrijk dat je precies weet hoe je succes in het leven definieert!

Maak jezelf bewust van wat prestatie, succes en welvaart in het algemeen voor jou in je leven betekent. Sommigen mensen definiëren succes als luxe auto's en een enorm huis, terwijl anderen een leven vol vreugde en geluk met hun gezin als de ware betekenis van succes beschouwen. Als je eenmaal hebt bedacht wat voor jou persoonlijk belangrijk is, kun je je concentreren op je visies en op je doelen.

De betekenis van succes

Eén van de belangrijkste stappen om succes in het leven te kunnen bereiken, is de betekenis van succes voor je privéleven kennen. De ware betekenis van succes gaat veel verder dan de gangbare definities van succes, zoals veel geld hebben, rijk zijn en veel tastbare spullen en verdiende titels hebben. Integendeel: echt succes in het leven kan niet worden gemeten aan de hand van de bovengenoemde factoren, maar aan de hand van het aantal mensen dat in staat is om een ​​beter en geavanceerder leven te leiden dankzij wat ze hebben gecreëerd. Dit is de betekenis van succes. Niet de trofeeën die mensen in hun leven verzamelen. De media en de samenleving laten ons vaak concluderen dat een succesvol leven buitengewoon rijk zijn en veel tastbaarheden hebben betekent. Maar de betekenis van succes is om een ​​gelukkig leven te leiden en deze wereld een betere plek voor iedereen te maken.

De betekenis van mislukking

Het tegenovergestelde van succes is falen, want het betekent mislukken tijdens het proberen om doelen te bereiken. Naast deze reguliere definitie van falen, kan ook worden gezegd dat zelfs rijke en succesvolle personen in hun leven falen. Denk maar eens aan de rijken en beroemdheden en al hun schandalen, verslavingen en zelfmoorden. Allemaal exentrieke personen, maar velen van hen waren ook extreem ongelukkig met hun leven en waren niet in staat om de betekenis van succes in te zien. Rijkdom kan niet worden gedefinieerd met geld, maar met waarden in je leven die je gelukkig maken, zoals bijvoorbeeld vriendschap, relaties en je gezin.

Het verschil tussen prestatie en succes

Prestatie wordt vaak geassocieerd met succes, maar het is niet hetzelfde. Verwezenlijking verwijst naar de resultaten, die we verlangen wanneer we proberen specifieke doelen te bereiken. In principe zijn het de resultaten die we plannen of verwachten te laten plaatsvinden. Succes is het positieve gevolg of de uitkomst van een bereikte prestatie.

De definitie van prestatie

Verwezenlijking kan worden gezien als het proces om succesvol te worden en met elk bereikt doel zet je een stap naar welvaart en het hebben van een succesvol leven.

Hoe kun je extreem succesvol zijn?

Succesvol zijn is niet ingewikkeld.

Maar net zoals financieel analfabete individuen niet kunnen begrijpen hoe ze rijk kunnen worden of gezondheidsanalfabeten niet kunnen begrijpen hoe ze kunnen afvallen, kan succes er onmogelijk uitzien.

Maar succes - echt, blijvend succes - ligt binnen handbereik. Het is echt mogelijk. Het is op dit moment voor iedereen beschikbaar.

Op dit moment kun je een beslissing nemen om bijvoorbeeld een ​​succesvolle student te worden of je kunt beginnen aan een reis, die je naar een toekomst brengt waarin alles wat je wilt mogelijk is.

De principes om daar te komen zijn niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk.

Als je echt, blijvend succes in je leven wilt bereiken - het soort succes dat de basis zal vormen voor de rest van je leven - moet je eerst deze 14 principes onder de knie krijgen.

 1. De meeste mensen zullen nooit succesvol zijn

Helaas, hoewel iedereen ervoor kan kiezen om succesvol te worden, zullen de meeste mensen dat nooit doen.

Dit komt omdat als het gaat om het laatste woord, de meeste mensen comfort boven groei zullen verkiezen. Uiteindelijk zien ze de prijs voor echt succes en zeggen ze: "nee, bedankt."

Om een ​​hogere functie te kunnen bereiken, moet je bereid zijn weer een kind te worden, te leren en te groeien. Je moet constant bereid zijn om weer een kleine vis in een grote vijver te worden. De meeste mensen willen dat gewoon niet.

De simpele waarheid is dat iedereen gezond, gelukkig en vervuld kan worden en dat je nu, terwijl je dit leest, kunt beginnen. Het is een keuze die te allen tijde beschikbaar is. Toch is dit niet waarvoor de meeste mensen kiezen.

 1. Evolueren is pijnlijk. Dat is waarom de meeste mensen het ook niet doen

Een betere versie van jezelf worden, vereist tijd, energie, nederigheid en willen leren.

Evolueren betekent weer constant een kind worden. Je moet opnieuw een jonge, leerzame student worden.

Je moet constant toegeven: "Ik weet het eigenlijk niet."

Er is zoveel dat je niet weet maar dat in de loop van het leerproces en je zelfontdekking aan je onthuld zal worden. En de meest behulpzame manier om deze reis goed te laten verlopen is om nederig te blijven en open te staan ​​voor correctie en het leren van nieuwe dingen.

Het ergste wat je kunt doen, is blijven volhouden ​​dat je alles al weet.

Evolueren is pijnlijk en de meeste mensen kiezen er dan ook simpelweg voor om het niet te doen.

Maar als je besluit iemand te worden, die openstaat voor correctie en het leren van nieuwe dingen, word je een onhoudbare kracht.

 1. De obstakels oplossen

Het is door het oplossen van moeilijke problemen en het overwinnen van frustratie en angst waardoor je in staat zult zijn om evenwicht en vrede te ontwikkelen en zelfs onder de meest erge omstandigheden toch succes te hebben.

De reden waarom zoveel leiders, CEO's en persoonlijke ontwikkelingscoaches de filosofie van het Stoïcisme de laatste jaren hebben bestudeerd, is omdat het direct deze obstakels oplost (in plaats van hiervoor weg te rennen). Hoe je sterker, sneller, slimmer en meer in evenwicht je bent hoe sterker je wordt.

Deze verandering is moeilijk. Evolueren is pijnlijk, dus doen de meeste mensen het gewoon niet.

Maar voor degenen die echt succesvol willen worden is het obstakel zoals angst voor afwijzing, frustratie, tegenslagen, woede, ongeduld opruimen echt belangrijk.

 1. Groei en comfort gaan niet samen

Groei betekent leren. Het betekent werken, doen, creëren, weerstaan, falen.

Comfort betekent ook veiligheid. Het betekent stabiliteit, bescherming, plezier en het hebben van een goed gevoel.

Groei kan, zolang je comfort boven leren verkiest, niet plaatsvinden. Groei en evolutie worden geïncubeerd in pijn en ongemak.

De meeste mensen verkiezen comfort boven pijn en blijven dus gemiddeld en middelmatig.

Als je wilt slagen en blijvend succes wilt ervaren, moet je weten dat alle noodzakelijke groei en evolutie, die je moet ervaren, niet kan plaatsvinden terwijl je je comfortabel voelt.

Groei en comfort gaan nu eenmaal niet samen.

Als je een nieuwe, betere, gezondere, rijkere, sterkere, slimmere persoon wilt worden, kan dit niet worden bereikt als je comfort boven groei verkiest.

Hoe kun je in alles succesvol zijn?

 1. Wilskracht werkt niet

De meeste mensen zijn vreselijk in het bereiken van doelen.

Zo houdt 92% van de mensen hun goede voornemens slechts een paar weken in januari vol.

De meeste mensen met overgewicht en een slechte gezondheid of mensen die aan de grond zitten, zeggen dat zij fit en financieel succesvol willen worden.

Maar ze gaan toch gewoon door met hun ongezonde gewoonten en nemen dwaze financiële beslissingen.

De meeste mensen zijn vreselijk in het bereiken van doelen omdat ze op wilskracht vertrouwen om dit te bereiken.

Een simpel geheim van succes is, dat wilskracht niet werkt.

Ergens voor gaan en toegewijd zijn.

Zolang je om je doelen te bereiken alleen op wilskracht vertrouwt, zul je nooit slagen.

 1. Consistentie wint het van intensiteit

De meeste mensen vertrouwen op korte, intense uitbarstingen van inspiratie en motivatie in hun pogingen om succesvol te zijn. Misschien lezen ze een inspirerend afslankverhaal of kijken ze gewoon naar Gladiator.

Na deze inspiratie gedragen ze zich als een toegewijd persoon - ze werken dag en nacht onvermoeibaar aan het bereiken van hun doelen. Ze gaan zes weken achter elkaar naar de sportschool, ze schrijven 5000 woorden voor hun boek, ze gooien elk stuk junkfood dat ze in hun huis hebben weg.

Maar wat gebeurt er meestal met deze mensen?

Hetzelfde lot dat bijna 92% van de mensen overkomt, die ook hun nieuwjaarsresoluties maken: ze geven het binnen een paar weken op.

Enthousiasme komt veel en vaak voor.

Uithoudingsvermogen is maar zeldzaam.

 1. Succes betekent kiezen voor meer dan alleen entertainment

Kiezen om te leren in plaats van te worden vermaakt, is een handelsmerk dat kenmerkend is voor succesvolle mensen.

Succesvol leren betekent dat je het leuk vindt om een ​​kleine vis in een grote vijver te zijn. De meeste mensen willen die drie kleine woorden... "Ik weet het niet." niet toegeven. In plaats van te leren kiezen, verwerpen ze de mogelijkheid en gaan ze in plaats daarvan terug naar het vermaken van zichzelf.

Maar het bereiken van je ultieme leven vereist een enorme hoeveelheid leren. Het vereist een intense toewijding om kennis te vergaren, belangrijke lessen te leren en lessen te ontvangen die bijdragen aan je wijsheid, ervaring en aan alles wat je leert.

Sommige van de grootste en meest succesvolle mensen van onze tijd zijn ook vraatzuchtige lezers. Ze maken tijd vrij om dingen te leren.

 1. Je kunt alles worden als je maar bereid bent om daarvoor een prijs te betalen

De waarheid is dat er waarschijnlijk tientallen dagelijkse activiteiten zijn waaraan je eigenlijk niets hebt. Ze dienen alleen om je af te leiden, neer te halen of je bezig te houden.

De prijs van succes betalen betekent dit gedrag veranderen. De keuze om buitengewoon te worden, is niet anders dan de verslaafde die weet dat hij moet stoppen om te overleven; blijf je dezelfde dingen doen of ben je bereid alles te veranderen?

Voor veel mensen is het antwoord ‘nee’. Ze zien het prijskaartje voor een echt succesvol leven als een groot offer en zijn daarom aarzelend en terughoudend.

Maar als het vooruitzicht van de beloning - buitengewoon en echt succesvol worden - het je waard is...

Dan moet je beginnen met het betalen van de prijs.

Wanneer je met je geliefden bent, kijk je dan op je smartphone of betaal je de prijs?

Als je vijf extra minuten hebt, ga je dan chillen of betaal je de prijs?

Wanneer je de keuze hebt tussen de gemakkelijke en comfortabele weg of de moeilijke en uitdagende weg, betaal je dan de prijs?

Wanneer je wekker 's ochtends afgaat, druk je dan gewoon op ‘snoozen’ of betaal je de prijs?

Je kunt alles hebben wat je wilt. Maar dit succes vereist wel een hoge prijs.

Ben je bereid om die te betalen?

 1. Succes is een eenzame weg

Wat het is met echt succesvol worden, is dat de meeste mensen het gewoon nooit doen.

De wereld zit vol met mensen, die behoren tot de groep ‘middelmatige meerderheid’. De meeste mensen zullen nooit succesvol zijn. Ze kunnen proberen, of beweren dat ze dat willen, maar in werkelijkheid gebeurt het nooit.

Deze realiteit wordt des te meer gevreesd door de weinige individuen die er voor kiezen echt succesvol en buitengewoon te worden.

Het is eenzaam. Er is niet veel gezelschap.

Alleen degenen die de top van de berg hebben bereikt, weten hoe weinig wegen daar toe leiden.

Als je echt succesvol wilt zijn, moet je begrijpen dat deze weg waarschijnlijk een tijdje heel eenzaam zal zijn.

Zelfs de meest goedbedoelende mensen om je heen beginnen je misschien te kleineren en te ontmoedigen omdat je op het punt staat om de veiligheid van de kudde te verlaten. Familie, vrienden en geliefden zullen misschien niet begrijpen dat je ee nieuwe weg bent ingeslagen.

In sommige gevallen kunnen ze zelfs wrokkig en kwetsend worden.

Dit komt omdat omdat veel mensen die nooit hun dromen bereiken, niet willen dat anderen hun dromen wel bereiken. Om de realiteit te voorkomen dat jij je doelen wel hebt bereikt terwijl ze dat zelf niet deden, proberen ze je in de kudde te houden of te verbannen wanneer je weggaat.

Als je nieuwe hoogten wilt bereiken en succes wilt bereiken in tegenstelling tot alles wat je ooit eerder hebt bereikt zal het waarschijnlijk eenzaamheid, afwijzing en verbanning met zich meebrengen.

 1. Als het geen volmondig ‘ja!’ is, doe het dan niet!

De meeste mensen zitten vast aan verplichtingen, die ze niet eens leuk vinden, simpelweg omdat ze niet de moed hadden om ‘nee’ te zeggen. Als gevolg daar van worden hun dagen besteed aan dingen doen, die ze niet leuk vinden en die kostbare tijd en energie die kan ook worden besteed aan iets anders.

Je moet meer ‘nee’ zeggen.

Dit zijn de woorden van Warren Buffet: “Het verschil tussen succesvolle mensen en echt succesvolle mensen is dat echt succesvolle mensen bijna tegen alles ‘nee’ zeggen."

Als je 'ja' zegt tegen de 'best goede' kansen - situaties waarin je dingen zegt als: "Natuurlijk, dat kan best leuk zijn" of "Oké, dat klinkt interessant" verspeel je een kans om ‘ja’ te zeggen tegen geweldige kansen.

Je kunt geen succes hebben als je altijd bent afgeleid met goede, niet geweldige kansen, zelfs als je daar wat extra geld mee verdient.

 1. Handelen alsof je leven er vanaf hangt

Eén van de belangrijkste factoren om succesvol te worden, is zelfvertrouwen. Met andere woorden, het niveau van hoe succesvol je zult zijn, ligt aan hoe je handelt en aan wie je bent.

Als je een gezond, fit persoon bent, eet je geen afval. Als je een liefhebbende, zorgzame echtgenoot bent, houd je van en dien je je vrouw. Dat is precies wat je doet.

Zelfs als je er nog niet helemaal bent, doe dan alsof. Handelen ‘alsof’ zal ervoor zorgen dat het ook gebeurt. Dit is hoe mensen echt succesvol worden, vooral als zij of niemand anders om hen heen dit ooit heeft gedaan - ze stellen zichzelf voor als die persoon. Dan handelen ze dienovereenkomstig.

Als je blut bent, overgewicht hebt, ongelukkig bent of vastzit, handel dan alsof dat niet zo is. Doe alsof je een rijk, fit persoon bent met een doel.

Je zult die persoon dan ook worden.

Maar je moet het wel eerst zelf geloven.

Tot slot...

Succesvol zijn, is niet eenvoudig, maar het is niet onmogelijk.

Succes is niets mysterieus. Het is geen magische puzzel, die maar een beperkt aantal mensen kan oplossen.

Ook voor jou is dit mogelijk!

Maar het beheersen van het succes vereist onder andere drie belangrijke elementen:

 • Je moet een ruimdenkende en nederige leerling worden en bereid zijn om dingen aan te nemen en te leren.
 • Je moet van de experts leren. Je moet kunnen toegeven dat je het niet weet.
 • Je moet herkennen dat het bereiken van nieuwe hoogten een heel andere jij vereist.

Het zal niet gemakkelijk zijn maar de regels zijn eenvoudig.

Volg ze en je zult succesvol zijn.


Bronnen

wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/2007001

www.huffingtonpost.com/mo-seetubtim/20-things-successful-peop_b_6160560.html

markmanson.net/why-you-fail

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share