• Tip van de dag #103 Gevaren van lijnzaad

Tip van de dag #103: Gevaren van lijnzaad

2014-02-19T14:45:35+01:00februari 19th, 2014|Tip van de dag|95 Reacties

Laatste update: door

Tip van de dag #103: Gevaren van lijnzaad

Allereerst de voordelen: goede bron van onverzadigde vezels en omega 3 vetten. Bevordert de stoelgang omdat vocht geabsorbeerd wordt met een snellere darmwerking als gevolg.

Er zijn berichten volgens webmd dat het cholesterolverlagend is. Tevens handig bij diabetes type 2. Echter, er zijn geen doorslaggevende studies beschikbaar om de claims te onderbouwen.

Nadelen:

Te veel lijnzaad nemen is zeker niet verstandig vanwege mogelijke blokkades. Neem daarom altijd
lijnzaad met voldoende water. Daarnaast is het beter om niet gebroken lijnzaad te nemen. Er zijn aanwijzingen dat deze vorm giftig is bij te hoge inname. Eveneens grote hoeveelheden, dat geldt overigens voor alle zaden. Daarnaast kan het werken als een anti-nutriënt waardoor het de absorptie van andere voedingsstoffen in de weg kan staan. Tenslotte is lijnzaad niet aanbevolen bij zwangerschap / borstvoeding.

Voor meer informatie over darmklachten verhelpen, lees dan het volgende artikel even door:

Alles over darmklachten verhelpen

Vragen of opmerkingen of ken je nog een interessant onderzoek? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!
[hana-flv-player video="https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/optimalegezondheid-2/videos/tip-van-de-dag/tip-van-de-dag-103-gevaren-lijnzaad.mp4" width="478" height="360" description="gevaren van lijnzaad" player="4" autoload="true" autoplay="false" loop="false" autorewind="true" /]


lijnzaad

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder da