Stress

Laatste Update: 12 augustus 2020

Voeding tegen stress

Over het algemeen klinkt dit niet goed. Maar het rennen naar de koelkast om te gaan eten als je veel stress hebt, hoeft bij voorbaat niet verkeert te zijn. Een reep chocola naar binnen werken raad ik je niet aan, maar er zijn wel degelijk voedingsmiddelen die juist je stress niveau naar beneden kunnen brengen.

1. Bessen
De antioxidanten in bessen, onderdrukken de chemische reacties die ontstaan op het moment dat je depressies of angstig bent(1). Dit kunt van deze bessen ook heel gemakkelijk een lekker smoothie maken.

2. omega 3
Voedingsmiddelen waar omega 3 in zit helpen je ook rustig te worden en werken stress verminderend(2). Avocado's, noten en vis zitten bordevol omega 3!

3. Oregano
Chemicaliën in oregano zorgen ervoor dat je rustig in je hoofd wordt. Je mentale weerstand zal hierdoor omhoog schieten.

4. Calcium
Kan je bloeddruk snel verlagen. Grapesfruits zijn dus eigenlijk indirect stress remmers.

5. Tryptofaan
Als je weinig tryptophan in je lichaam hebt zitten zal dit stress prikkels werken(3). Vrouwen kunnen zelfs extra "vreet buien"ontwikkeld wanneer je tryptophan niveau laag is. Bananen zijn hier het antwoord.

6. Quercetine
Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je appels, rode uien, en bessen eet dat je minder snel gestrest kan worden. Dit komt omdat er in deze voedingsmiddelen quercetine zit! Dit heeft een kalmerend effect op je hersenen.

Grappig verband

Als je dit lijstje leest, zul je merken dat het eigenlijk allemaal gezonde voedingsmiddelen zijn! Gezonde voeding heeft dus niet alleen een groot effect op je fysieke gezondheid, ook je mentale gezondheid heeft hier veel profijt van!

Wat kun je meer doen tegen stress?

Niet alleen deze bovenstaande voedingsmiddelen kunne je helpen om je stress niveau naar beneden te halen.Ook sport kan je helpen om je veel beter te voelen. Stress kan je gemoedsrust erg onderdruk zetten, daarom kun jij er maar beter voor zorgen dat je weer lekker in je vel zit!

Gratis stress cursus? Klik hier

Wat werkt voor jouw om stress van je af te schudden? Laat het me weten en laat eer reactie achter hieronder:)
[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0753332217364120
  2. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006322397002060
  3. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1931312818302579

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Hallo Jack,
    Mooi artikel en ik ben het met je eens, gezonde voeding kan de negatieve stress verminderen. Zelf heb ik er veel ervaring mee en vooral met het toepassen van "de bewuste adem". Ademen tot diep in je buik ontspant en maakt je bewust. Het positieve effect laat zich voelen niet enkel in je lichaam maar beïnvloed ook je omgeving op een positieve manier.
    Tot ziens,
    Lut

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share