__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

Werk en Gezondheid

Laatste Update: 15 november 2016

Werken is gezond!

0
(0)

Een lekker druk actief leven hebben is gezond. Dit betekend dus ook dat werken hier ook onder valt. Of je nu je werk leuk vindt of niet, het kan je soms wel eens uitputten. Toch is men er van verzekerd dat elke vorm van werken een goede toevoeging kan zijn om een gezond leven te ontwikkelen. Maar voordat het je gezondheid positief beïnvloed moet je er nog wel even bij stil staan. Dit betekend een paar kleine simpele routines toevoegen tijdens je dagelijkse activiteiten op het werk!

Afzonderlijk gezien lijken de routinematige handelingen niets bijzonders te zijn. Maar wanneer je deze ELKE dag doet, beginnen ze al snel te tellen!

Hieronder een aantal tips zodat ook jij je werk net even wat gezonder kan maken. Je zult ze vast niet allemaal kunnen toepassen. Pak een elke week 1 uit en probeer deze in je dagelijkse werkroutine te implementeren!

#1 Pak voortaan de trap

Wanneer je op de 10de verdieping werkt, dan is het inderdaad met het oog op “timemanagement” niet handig om de trap te nemen. Maar wanneer je wat dichter bij de grond zit, is het toch met zo makkelijk op de trap te nemen. Elke dag de trap nemen zorgt ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten wordt verminderd met ongeveer 35%. Makkelijker dit risico verlagen bestaat haast niet.

#2 Goede stoel

Bijna iedereen heeft een verkeerde houding tegenwoordig. Het is niet voor niets dat het percentage rugklachten enorm is gestegen de laatste jaren. Eigenlijk iedereen boven de 50 heeft wel eens last van je rug. Zorg dat je een goede houding ontwikkeld tijdens het zitten. Helemaal mensen met een kantoorbaan die de hele dag moeten zitten. Een goede bureaustoel kan wonderen doen. Zit je inderdaad de hele dag op een stoel? Zorg dan dat je elke 50 minuten eventjes de benen sterkt.

#3 Start je eigen bedrijf

Dit is misschien niet de eerste keuze, maar voor jezelf binnen zorgt ervoor dat je beter tegen stress bestendig bent en dat je meer plezier uit je werk kunt halen. Het zorgt misschien wel voor meer stress, echter je kan er beter tegen waardoor je er uiteindelijk minder last van zult hebben. Direct je baan opzeggen is misschien niet het antwoord, maar een kleine “nevenactiviteit” gericht op eigen ondernemerschap is nooit verkeerd!

#4 Elke dag kleine doelen stellen

Wanneer je aan het begin van elke dag een doel stelt en aan het einde van de dag heb je deze behaald, zal dit je een fijn gevoel opleveren. Concrete resultaat boeken (grote of kleine doelen) zorgt nu eenmaal voor een prettig gevoel waardoor je trots op jezelf bent. Je zal lekkerder in je eigen vel zitten.

Dit zijn de eerste 4 tips. De komende weken zal in dit steeds verder uitbreiden. Heb je zelf een leuk idee? Laat me dit dan zeker even weten!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

maart 1, 2021

februari 23, 2021

februari 16, 2021

februari 16, 2021

februari 11, 2021

februari 9, 2021

0 Shares
Tweet
Pin
Share