• triglyceriden

10 Stappen om je triglyceriden naar beneden te krijgen

2016-11-25T12:30:26+01:00januari 30th, 2013|Triglyceriden|22 Reacties

Laatste update: door

10 Stappen om je triglyceriden naar beneden te krijgen

Triglyceriden is een type vet dat je energie geeft. Net zoals cholesterol worden triglyceriden geproduceerd door je lever maar kunnen ze ook via voeding opgenomen worden. Je triglyceriden in het oog houden is belangrijk omdat een te hoog niveau kan leiden tot een verhoogd risico op hartaanvallen en beroertes.

Volgende de 'American Heart Association' zijn te hoge triglyceriden-niveaus vaak een gevolg van

Bepaalde medicatie, zoals steroïden of de zwangerschap-preventie pil kunnen je triglyceriden ook de hoogte doen ingaan.

Hoge triglyceriden kunnen ook een indicator zijn van andere gezondheidsproblemen zoals de coronaire hartziekte, het metabolisme-syndroom of diabetes.

De risico’s van triglyceriden

Het risico op pancreatitis (een pijnlijke en soms gevaarlijk ontsteking van de alvleesklier) verhoogt ook in ernstige gevallen van een te hoog triglyceriden niveau, vanaf 1000 of meer. En hoewel er abnormaliteiten kunnen optreden in alle soorten vet-niveaus stellen dokters vast dat de meest voorkomende cholesterol-afwijking niet langer een te hoog niveau van lage dichtheid lipoproteïnes (LDL) is.

Meest voorkomend vandaag de dag is zogenaamd 'borderline LDL', een te laag niveau van 'hoge dichtheid lipoproteïnes' (HDL) gecombineerd met een triglyceriden-niveau dat te laag is.

Vandaar dus dat het belangrijk is dit triglyceriden-niveau in je lichaam in het oog te houden.