Buikspieren

Laatste Update: 4 september 2012

Wat moet je weten over buikspieren

Buikspieren

Het is alweer een tijdje geleden dat ik over buikspieren heb geschreven. De zomer mag dan misschien al wel weer bijna voorbij zijn, maar dit betekend niet dat we de bierbuiken weer tevoorschijn moge halen. Je zit toch veel lekkerder in je vel wanneer je een mooie strakke buik hebt, of wanneer deze “in de maak” is?

Je ziet ze wellicht wel eens verschijnen in een magazine of online, de modellen met het perfecte wasbordje of een super mooie platte buik. Geloof me, wanneer je tot dit niveau wil gaan zal je inderdaad elke dag in de sportschool moeten zitten en je aan een streng dieet houden. Maar willen we dit? De meeste mensen hebben niet voldoende tijd/geld/zin. Dit betekend echter niet dat je verder geen keuze meer hebt. Werken aan je buikspieren en binnen een aantal dagen/weken resultaat te zien is zeker mogelijk.

Moeten we dan “dat spul” van tellsell aanschaffen? Niet helemaal, er zijn een aantal dingen die je van te voren moeten weten wanneer je echt je buikspieren wilt gaan trainen. Het is vaak makkelijker dan je denkt! Ook jij kan binnen een paar weken zichtbaar verschil merken en je buik strakker zien worden! Onthoudt wel, “voor wat, hoort”. Er zal dus inderdaad wel actie ondernomen moeten worden.

Voeding

Ja, ik begin weer over voeding. Ook voor de ontwikkelen kunnen bepaalde voedingsmiddelen je erg goed helpen. Het kan zelf zijn dat je ze al dagelijks gebruikt. Zo niet, dan kan je deze lekkere snacks  als lekker tussendoortje nemen. Onthoudt goed, ze zijn niet alleen goed voor je buikspieren, ook je algemene gezond zal een boost krijgen!

  • Amandelen (spieropbouw, verminderen van trek)
  • Peulvruchten (goed voor het verbranden ven vet)
  • Eieren (eiwit is goed voor het verbranden van vet en spieropbouw)
  • Spinazie (zit vol met goede anti-oxidanten die alle vrije radicalen tegengaan)


Zo kan ik er nog wel een aantal opnoemen, maar laten ik de boel nu niet overweldigen. Elke dag een van deze bovenstaande voedingsmiddelen tot je  nemen zal wonderen doen.

Cardio

Zo zou denken dat je alleen maar elke dag 100 sit-ups hoeft te doen om zodoende een six-pack te ontwikkelen. Dit gaat niet op. Voordat je spieren ook maar iets van zichtbaar zullen zijn moet eerst al het vet (niet alles, maar wel een groot gedeelte) weg worden getraind. Dit doe je met behulp van cardio training.

Kies maar een van de volgende trainingen uit. Heb jij elke week 3x een half uurtje de tijd voor bijvoorbeeld fietsen, hardlopen of zwemmen?

Producten aanschaffen?

Hier kan ik vrij kort over zijn. Het aanschaffen van speciale producten die je ondersteunen om buikspieren te ontwikkelen zijn zeker niet nodig. Alles wat je thuis in huis hebt, is voldoende om buikspieren te ontwikkelen. Veel mensen maken de fout om allerlei verschillende dure apparaten aan te schaffen. Wellicht werken ze wel, maar het feit blijft dan men denkt goed bezig te zijn wanneer je dit spul koopt. Het “spul” gebruiken is een heel ander verhaal. Vaak gooit met dit in een hoek en doet men er niets mee.

Buikspiertrainingen

Hier kom je natuurlijk niet onderuit. Wil jij je buikspieren zichtbaar laten worden? Dan zul je natuurlijk een aantal oefeningen moeten doen. Heb jij elke dag 5 minuten de tijd? Dan kan ik je garanderen dat je binnen een aantal weken je buikspieren zichtbaar zullen worden. Elke dag 5 minuten je buikspieren trainen (het geheim is het dagelijks doen) zal ervoor zorgen dat je spieren bij je buik zich erg snel zullen ontwikkelen.

Morgen zal ik je de specifieke oefeningen geven!

Specifieke buikspieroefeningen

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share