Alcohol

Laatste Update: 14 november 2016

Tips tegen een kater

Gister heb ik een artikel geschreven waarom het drinken van teveel alcohol "problemen" oplevert voor de volgende ochtend. Het hebben van een kater is niet leuk, maar ondanks dit drinken steeds meer mensen, meer alcohol.

In dit artikel wil ik je een aantal tips geven wat je kunt doen om een kater te voorkomen. Naja, eigenlijk het is heel simpel!

Gewoon niet meer teveel drinken.

Jammer genoeg lukt dit in de praktijk nooit! Men zal het altijd te gezellig vinden om een lekker glaasje te drinken. Tot op heden is er geen medicijn of pilletje die je neemt waardoor het kater gevoel afneemt. Men is al jaren bezig met de ontwikkeling hiervan, echter het bestaat nog niet.

Hieronder een aantal tips tegen een kater. Heb jezelf nog een goede tip, laat me dit dan zeker weten door hieronder een reactie achter te laten. Ik zal je tip er zeker tussen vermelden!

De onderstaande tips heb ik niet zelf verzonnen, maar komen uit eigen ervaring of die van vrienden.

Aspirine en water

Een vriend van me heeft erg veel succes met het volgende. Wanneer je veel gedronken hebt, zet 2 uur eerder de wekker dan dat je moet opstaan. Zet 2 glazen water en 2 aspirines naast je bed neer. Wanneer de wekker gaat, drink de 2 glazen water en neem de 2 aspirines. Ga weer terug het bed in en wanneer je wakker wordt is de kater verdwenen.

Veel vet eten

Door veel voedingsmiddelen te eten waardoor de alcoholopname wordt vertraagd zal je minder last krijgen van een kater. Daarom noemt men het ook wel een "goede bodem" leggen voordat je gaat drinken. De voedingsmiddelen die hiervoor zorgen zijn voedingsmiddelen hoog in vet!

Water en alcohol drinken

Zorg dat je voor elk glas alcohol wat je drinkt, ook een glas water drinkt. Ja, je zult inderdaad vaker naar het toilet moeten, maar het zorgt er wel voor dat jij je minder slecht voelt de volgende dag

Slaap veel

Blijf zo lang mogelijk in je bed liggen. Wanneer je wakker bent, kan je snel een douche nemen. Kruip vervolgens weer even snel het bed in!

Neem een wandeling

Een goede wandeling in de buitenlucht kan wonderen doen!

Wat niet te doen?

  • Drink geen koffie. Cafeïne zal je alleen maar verder uitdrogen.
  • Drink geen sapjes. Je maag is nog overgevoelig van de grote hoeveelheid alcohol. Teveel sap kan je maag alleen maar overstuur maken.
  • Alcohol ontregelt je bloedsuikerspiegel. Volkerenproducten zorgen er weer voor dat jij je suikerspiegel weer op de orde krijgt!
  • Zorgt dat je lichaam niet nog meer vocht verliest. Geen sauna, ga niet sporten en drink geen koffie.


Dit zijn helaas de tips waar je het mee moet doen. Zelf een goede aanvulling, laat me het zeker weten!

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share