• Recept van de dag: Magere yoghurt met aardbeien

Magere yoghurt met aardbeien

2018-05-29T17:12:53+00:00juni 2nd, 2018|Recept van de dag|0 Reacties

Gelukkig kun je nu ook genieten van aardbeien die gewoon uit Nederland komen. Een van de lekkerste  dingen die je daarmee kunt maken is een mager schaaltje biologische yoghurt met aardbei. De aardbei  zorgt ervoor dat de yoghurt lekker zoet wordt en soms ook roze van kleur. Daarbij is een aardbei een van  de gezondste vruchten waarin veel vitamine C in zit. Dat is vaak het geval bij fruit en groenten met een  rode kleur.

De yoghurt is goed voor je lichaam vanwege de calcium en de probiotische eigenschappen die de  darmfunctie ondersteunen.

Wat heb je nodig?

  • (Biologische) magere yoghurt
  • Aardbeien

Hoe maak je dit recept klaar?

Waarom is dit recept gezond?

Doe yoghurt in een schaaltje. Doe een handje aardbeien in een vergiet en spoel ze af zodat je geen last  hebt van eventuele stoffen die gebruikt zijn tijdens de teelt. Haal vervolgens de groene blaadjes van de  aardbei af, die kun je eraf trekken of snijden. Snijd vervolgens de aardbijen in 2 of vier stukjes en voeg ze  aan de yoghurt in het schaaltje toe. Roer alles goed door elkaar en eet smakelijk!


Goed recept? Wil je nog meer recepten? Kijk dan snel even hier:

101 heerlijke recepten voor een gezond lichaam! >>>

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: