Oorsuizen factoren

Laatste Update: 8 oktober 2020

De Ziekte van Lyme en oorsuizen

Persoonlijk ben ik nog nooit gebeten door een teek, maar ik ben me er val van bewust dat je dit zo snel mogelijk moet behandelen. Wanneer je de gebeten bent door een teek ontstaat er een kans dat je de Ziekte van Lyme krijgt. Niet alle teken dragen bacterie borrelia met zich mee, maar wanneer ze dit doen, is er een kans dat de teek deze bacterie zonder dat je het weet aan je overdraagt. Hierdoor kan zich de Ziekte Lyme ontwikkelen(1).

In Nederland worden ongeveer 1 miljoen mensen per jaar gebeten door een teek. Er zijn veel symptomen die kunnen te wijten zijn aan de Ziekte van Lyme, maar dit zijn vooral algemene symptomen, hierdoor is het moeilijk om daadwerkelijk de  “stempel” van de Ziekte van Lyme te geven. De Ziekte van Lyme bestaat uit 3 stadia die hieronder vermeld staan(2).

Stadium 1: Ongeveer 20.000 mensen krijgen een rode kring op de plaats waar ze gebeten worden, dit wordt ook wel “erythema migrans” (afgekort EM) genoemd. Dit is het 1ste stadium van de Ziekte van Lyme. Dit is slecht een lokale infectie door de tekenbeet. Over het algemeen zal de rode plek ontstaan na ongeveer 3 á 7 dagen. In sommige gevallen ontstaat de plek pas na een paar maanden. Het groot deze rode plek wordt, is afhankelijk per persoon. De infectie kan wel 35 cm in doorsnee worden.

Stadium 2: Op het moment dat gebeten bent door een teek, kan de borelia bacterie in je bloedbaan terecht komen. Na een aantal dagen kan deze bacterie uitzaaien en bijvoorbeeld het centrale zenuwstelsel aanvallen. In theorie kan de bacterie zich overal vestigen is het lichaam, maar vaak tast het “slechts” het zenuwstelsel, het hart en de gewrichten aan.

Stadium 3: Men spreek van chronische Ziekte van Lyme op het moment dat men langer dan een jaar last heeft van de Ziekte van Lyme.

Samenhang van oorsuizen en Ziekte van Lyme

Ziekte van LymeZo, nu heb je een klein beetje theorie gehad over wat een tekenbeet voor gevolgen heeft. Om terug op het onderwerp te komen zal ik hieronder de correlatie tussen de Ziekte van Lyme en oorsuizen uitleggen. Zoals je hebt kunnen lezen dat de bacterie het zenuwstelsel kan aanvallen. Wanneer er een hersenzenuwontsteking ontstaat kan deze ontsteking problemen veroorzaken voor je gehoor. Je kan plotselinge doofheid ontwikkelen, je gehoorfuctie valt uit, of oorsuizen krijgen! Omdat tinnitus erg gekoppeld is aan het zenuwstelsel is de kans groot dat je een piep in het oor ontwikkelt(3).

Mogelijk symptomen van de Ziekte van Lyme

Hieronder zie je een schema waarin in de verschillende mogelijke symptomen weergeef van de Ziekte van Lyme. Zoals je ziet zijn dit er nogal wat.

Ziekte van Lyme kan oorsuizen veroorzaken
Symptomen van de Ziekte van Lyme

Voor meer oorzaken/gevolgen van oorsuizen, klik dan op de onderstaande link en ga terug naar het complete overzicht van de factoren die oorsuizen kunnen veroorzaken.

"Oorsuizen factoren en prikkels overzicht"

Bronnen:

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0011502918300075
 2. https://www.ingentaconnect.com/contentone/govi/pmakon/2018/00000006/00000003/art00009
 3. https://www.proceedings.med.ucla.edu/wp-content/uploads/2020/02/Berkowitz-A191119MB-BLM-edited.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik ben in oktober vorig jaar plotsdoof (eenzijdig) geworden met ernstige evenwichtsstoornis en overgeven.
  Heb 5 dagen in het ziekenhuis gelegen en heb verschillende scans gehad.
  Tot op vandaag is de oorzaak onbekend.
  Is het misschien raadzaam toch nog een onderzoek te laten doen om erachter te komen of ik besmet ben geweest met de ziekte van Lyme?

  Met vriendelijke groet,
  Ilona Witowski

  1. Een extra onderzoek kan geen kwaad, Ilona.
   Ook al was het alleen maar om iets uit te sluiten.

  2. Hallo Ilona,

   Mijn vrouw had vergelijkbare klachten als jij. Daarom weet ik dat dit verdomd klote voor je is.
   Ik moet je aanraden om Lyme idd uit te zoeken, als is het idd alleen maar om het uit te sluiten.

   Weet dit verder. Het is verder een ziekte waar de meeste huisartsen en specialisten bar weinig van af weten. Positieve ervaringen hadden wij alleen bij het LUMC bij prof. Frijns. Vermijd het AMC en de VU in Amsterdam. Negatieve ervaringen hadden we ook in Maastricht bij prof. Stokroos.

   Wat ik weet: in het algemeen komt het er op neer dat deze klachten ofwel veroorzaakt zijn door een virus, een bacterie of een al dan niet tijdelijke afsluiting van de bloedtoevoer naar de cochlea. Dat is vaak onherstelbare schade.

   Ik hoop dat je verder geen klachten hebt (hyperacusis?, tinnitus?) en wens je heel veel sterkte met je zoektocht.

 2. Ik heb de ziekte van Lyme, 2 keer antistoffen geconstateerd. Kuur gekregen maar die heeft niets geholpen.
  Klachten als Tinnitus nemen toe evenals concentratie problemen en zenuwpijnen .
  Zweten is niet te beschrijven met name in de nacht.
  Volgens de lyme kliniek Apeldoorn ben ik uitbehandeld, kan niet meer de ziekte van Lyme zijn.
  Ik weet zeker dat die bacterie nog steeds in mijn systeem zit.
  Kan maar 1 ding hopen dat ze snel een gericht medicijn vinden

  1. probeer Bioresonantie, praktijk De Wenteltrap in Assen. Is gespecialiseerd op het gebied van de Ziekte van Lyme en heeft mij enorm geholpen (tot nu toe)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

5 Shares
Tweet
Pin5
Share