Huidverzorging

Laatste Update: 19 december 2015

13 tips voor een jongere uitstraling

13 tips voor een jongere uitstralinguitstraling

Ongeacht of je zwarte wallen onder je ogen hebt of de fijne lijntjes op je gezicht wilt verminderen, we proberen er allemaal jonger uit te zien en een jongere uitstraling te verwezenlijken.

In dit artikel zet ik 13 tips voor je op een rij om er binnen no-time jaren jonger uit te zien!

Laten we beginnen...

Tips tegen zwarte wallen onder je ogen

 1. Huidverzorgingsproducten

Er zijn bepaalde ingrediënten die je kunnen helpen de zwarte wallen onder je ogen te verminderen.

Cafeïne bijvoorbeeld. Dit verstevigt bloedvaten en remt het vormen van wallen. Ingrediënten zoals retinol en vitamine C en E kunnen de cirkels onder je ogen lichter maken.

Dit is echter geen volledige remedie. Er is geen behandeling die de wallen volledig verwijderd, maar door ze een stuk minder zichtbaar te krijgen, zie je er gelijk een stuk jonger uit!

 1. Camoufleren

Een andere optie is om de donkere wallen te camoufleren met make-up.

Kies de juiste huidskleur voor je make-up. Wat je nodig hebt is een kleur die de delen boven en onder je oog meer helder maken.

Vind het product dat overeen komt met je huidtextuur. Als je een droge huid hebt dan wil je een lichte, dunne make-up. En als je een vettigere huid hebt kun je gebruik maken van een waterdichte camouflagestift, die dikker is.

Belangrijk is: breng geen dikke laag camouflage aan onder het oog.

Gebruik de kleine borstel en verberg de donkere tonen in de binnenste hoek van elk oog en breng het naar beneden naar de omgeving van de neus. Temper de kleur en dat zal je oog er laten uitsteken, en de donkerheid meer verbergen.

Het kan geen kwaad wat te oefenen. Donkere wallen zijn niet makkelijk om te verbergen omdat de huid onder het oog redelijk dun is – dunner dan de rest van het oog.

 1. Theezakjes

Drink een kopje thee en leg het natte zakje hierna in je koelkast en laat het afkoelen. Ga neerliggen en sluit je ogen en leg de theezakjes voor enkele minuten op je oogleden.

Thee gaat ontstekingen tegen en kan de kans op wallen onder de ogen en zwarte ringen verlagen.

 1. Heb je allergieën?

Merk je soms dat je in je ogen zit te wrijven omdat je ogen jeuken of heb je andere allergische symptomen? Het wrijven in de ogen kan ervoor zorgen dat je donkere wallen ontwikkelt.

Neem contact op met je huisarts voor mogelijke medicijnen die je hierbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld antihistaminicum of oogdruppels.

 1. Gebruik een zonnebril

Gebruik een zonnebril om het UV-licht tegen te houden. Het dragen van een zonnebril kan helpen aangezien je zo geen schade oploopt rond je ogen die deze donkerheid kan veroorzaken.

Een zonnebril verbergen natuurlijk ook je donkere wallen. Plus: het stopt je van door je wimpers te kijken die kraaienpoten creëren.

Je kunt er ook voor kiezen om een dermatoloog te raadplegen. Het is belangrijk goed te weten wat de oorzaak is van deze donkere wallen om zo het probleem direct aan te pakken. Zo krijg je de beste resultaten.

 Tips om fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan

 1. Gebruik een moisturizer

Hoe ouder je wordt, hoe droger je ogen worden. Dit zorgt ervoor dat rimpels meer opvallen. Het gebruiken van moisturizer zal je helpen de strijd hier tegen aan te gaan.

Ga op zoek naar een moisturizer met hyaluronzuur die de huid vochtiger maakt en er voller laat uit zien.

 1. Gebruik retinoïden

Retinoïden zorgen ervoor dat je huid meer collageen aanmaakt, die de strijd met rimpels aangaat. Je kunt producten die retinol bevatten gewoon in de winkel kopen.

Of je kunt ervoor kiezen om een voorschrift te krijgen van je huisarts om sterkere retinoïden te gebruiken. Beide zijn onderzocht en zijn bewezen te helpen tegen rimpels.

Gebruik ze zoals voorgeschrevven en wees geduldig. De meeste producten nemen 3 tot 6 maanden in beslag om een resultaat te tonen.

Gebruik ook zonnebrandcrème. Retinoïden kunnen ervoor zorgen dat je huid kwetsbaarder wordt voor de zon. Het dagelijks gebruiken van zonnebrandcrème zal je helpen toekomstige rimpels te voorkomen.

 1. Houd je in met crèmes

Overdrijf niet! Gebruik slechts maximum twee antiverouderingsproducten op een bepaald tijdstip.

Als je er te veel gebruikt dan zal dit de huid irriteren, dit zal ervoor zorgen dat je er ouder gaat uitzien. Start met een product en voeg een tweede product toe ongeveer een maand later.

Ga op zoek naar ingrediënten zoals vitamine C of beschrijvingen zoals peptide-technologie of 'groeifactor technologie.'

 1. Make-up: Start met een 'Silicone Primer'

Nadat je hebt gehydrateerd, gebruik dan eerst een primer voor je je foundation gebruikt.

Het gebruik van een primer is cruciaal als een basis voor make-up om rimpels tegen te gaan. Gebruik er eentje op basis van siliconen, deze vult namelijk de ongelijkmatige huidtextuur en fijne lijntjes.

 1. Gebruik een lichte, vochtrijke basis

Zware matte formules maken je huid ouder. Een hydraterende, pure foundation is het beste.

Heb je nog meer nodig om donkere vlekken of oneffenheden te verbergen? Gebruik dan een camouflagestift op de donkere vlekjes voor je een foundation gebruikt.

Een zware dekking op fijne lijntjes en rimpels vestigt de aandacht op hen.

 1. Gebruik lichter poeder

Het bestuiven van los mineraalpoeder zorgt ervoor dat je make-up voorziet zonder afwikkeling in fijne lijntjes en poriën.

Ga op zoek naar make-up die een mica microdeeltjes bevat, die licht reflecteren en de huid een buitengewone glans geven.

Vervang je poedervormige blush voor een blush crème om een natuurlijk glanzende look te creëren die de aandacht wegneemt van fijne lijntjes in het onderste deel van je gezicht.

 1. Accentueer je ogen

Het accentueren van je ogen is een van de trucjes die visagisten gebruiken om de focus weg te nemen van de rimpels.

Kies een matte oogschaduw eerder dan een glanzende. De metalen die worden gebruikt in glanzende oogschaduw laten fijne lijntjes meer uitsteken en vestigen de aandacht op rimpels op de huid.

Neutrale kleuren werken het best. Gebruik een lichtere schaduw op je oogleden en zachte neutrale kleuren op de plooien van je oogleden.

 1. Natuurlijke lippen

Behoud de kleuren van je lippen, en vermijd lijntjes. Een lip-potlood, een niet-drogende lippenbalsem en zuivere glans zijn genoeg.

Doe je lippen met een romige kleurbehoudende potlood die overeenkomt met de kleur van je lippen.

Pas hierna heel voorzichtig de lippenbalsem toe gebruik makend van je vingertoppen. Gebruik zeker niet te veel.

Gebruik hierna een beetje gloss op het centrum van je lippen. Dit zal erbij helpen dat de kleur blijft en behoudt het de aandacht waar je deze wilt: je schoonheid!

Tot slot...

Zoals je ziet zijn er hele simpele manieren om je huid direct een jongere uitstraling te geven. Plastische chirurgie is daarvoor zeker niet nodig!

Wil je ook weten hoe rimpels ontstaan en waarom onze huid verouderd, kijk dan ook eens naar dit artikel!

Bronnen:

www.medicalnewstoday.com/articles/164494.php

Anti-Aging

http://www.readersdigest.ca/health/beauty/7-moisturizing-tips-younger-looking-skin/

http://www.prevention.com/beauty/defy-your-age/anti-aging-tips-looking-younger-budget

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share