Aambeien Zalf

Laatste Update: 31 augustus 2020

Aambeien zalf: voor en nadelen

Aambeien zalf

Als je op het internet zoekt op aambeien zalf, zul je merken dat er erg veel verschillende soorten aambeien zalf beschikbaar zijn. Als je last hebt van aambeien, wil je er alles aan doen op die pijn en irritatie zo snel mogelijk te stoppen. Wanneer je op de verpakking van deze aambeien zalf kijkt, dan lees je dat je binnen een aantal uur geen last meer zult hebben van aambeien.

Hierdoor ben je snel bereid om het aan te schaffen.

Maar werken deze zalven eigenlijk allemaal wel? En welk zalf moet ik kiezen, er zijn er zo veel?

Aambeien zalf zal er niet voor zorgen dat je aambeien zullen verdwijnen. Aambeien zalf zorgt ervoor dat verschillende delen gevoelloos worden, zodat je er geen last meer van hebt.

Maar een oplossing kun je het dus niet noemen. Het zal ervoor zorgen dat je geen jeuk en pijn hebt, maar je aambeien blijven bestaan. Dit beteken dus eigenlijk dat je altijd zal moeten blijven smeren totdat het probleem vanzelf weggaat toch?

Hoe werkt aambeien zalf?

Het bestanddeel in de zalf wat ervoor zorgt dat de huid verdoofd is LIDOCAÏNE(1). 9 van de 10 aambeien zalven bevat lidocaïne en daarom is het niet geheel onterecht om alle zalven een label te geven van "onderling uitwisselbaar".

Nu je dit weet, zou jij nog aambeien zalf willen gebruiken? Hieronder heb ik de voor en nadelen nog even voor je onder elkaar gezet.

Voordelen aambeien zalf

 • Geen recept medicijn
 • Kan de aambeien pijn verdoven
 • Snel aan te brengen
 • Kan werken door placebo effect

Nadelen aambeien zalf

 • Grote smeer-bende
 • Niet overal makkelijk aan te brengen
 • Zal nooit de aambeien verhelpen
 • Aambeien zalf is duur
 • Geen permanente oplossing
 • Veel verschillende soorten aambeien zalf, te veel keuze
 • Kan ook de aambeien verergeren

Is dit de beste oplossing?

In eerste instantie zal je denken dat de voordelen tegen de nadelen afwegen, maar is dit ook wel echt zo? Wil je niet liever van de aambeien afkomen in plaats van al dat gesmeer de hele dag. Je zal vast niet de hele dag de mogelijkheid hebben om te gaan smeren.

Het is geen permanente oplossing, het zorgt er simpelweg voor dat je geen pijn meer hebt. Wil je dat de uitgezakte zwellichamen verdwijnen? Dan moet je op zoek gaan naar een behandeling die blijvend is.

Voor meer informatie hierover, klik dan hieronder op de link!

Permanente aambeien behandeling!

Hieronder heb ik nog een aantal tips voor je!

Het gevaar van verdoofde aambeien

Het gevaar van de verdoofde aambeien is dat je de zalf als de oplossing voor het probleem gaat zien. Helaas lost de zalf het probleem niet op, maar zorgt het slechts voor tijdelijke verlichting van de klachten. Hierdoor kan de aambei juist extra ontstoken raken omdat je niets aan de oorspronkelijke oorzaak doet.

Daarbij kan het verdoofde gevoel ervoor zorgen dat je meer last krijgt van aambeien. Het oorspronkelijke probleem is niet opgelost en daardoor kun je last krijgen van extra aambeien. Dus in plaats van 1 aambei heb je er dan opeens 2.

Aambeien tips

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom is het ook altijd beter om in eerst instantie om ervoor te zorgen dat je geen aambeien krijgt. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan, omdat aambeien vaak van de ene op de andere dag komen opdagen. Op het moment dat je ze hebt, kun je niet binnen een paar uur vanaf zijn.

De tips die hier gegeven worden zijn ook belangrijk om uit te voeren als je last hebt van aambeien omdat deze het oorspronkelijke probleem kunnen oplossen. Aambeien worden vaak gevormd door te harde ontlasting en te veel druk op de anus gedurende de dag. Deze tips zijn er vooral om te voorkomen dat je hier last van krijgt en om de huidige situatie te verbeteren als je al wel last hebt van aambeien.

Hieronder heb ik een aantal handige tips voor je, wat je kunt doen om aambeien te voorkomen:

 1. Eet veel vezels

Vezels zijn een belangrijk onderdeel om je stoelgang te verbeteren. Door meer vezels te eten zorg je ervoor dat je ontlasting zachter is waardoor je minder last hebt van druk tijdens een toiletbezoek en daardoor ook minder last hebt van je aambei(2). Wellicht heb je de zalf dan niet eens nodig omdat je gewoon minder pijn van de aambei ervaart.

2. Draag niet al te strakke broeken

strakke broeken om je middel kunnen ervoor zorgen dat je darmen gedeeltelijk geblokkeerd raken. Hierdoor kan ontlasting zich ophopen waardoor je dikkere stukken krijgt die veel druk kunnen uitoefenen tijdens een toiletbezoek. Draag daarom kleding met de juiste maat en het liefste die een beetje baggy is, vooral als je al last hebt van aambeien is dit van belang!

3. Gebruik geen laxeermiddelen

Laxeermiddelen hebben in sommige gevallen een verslavende werking. Na het gebruik kan je lichaam dan bijvoorbeeld niet meer zonder laxeermiddelen om een normale stoelgang te hebben. Om dit te voorkomen kun je beter geen laxeermiddelen gebruiken. Als je dat toch wilt doen kun je het beste een middel nemen dat je huisarts je voorschrijft.

4. Wanneer je veel zit, sta dan elke 30 minuten even op en loop een rondje

Bewegen zorgt ervoor dat je darmen gestimuleerd worden om voeding door het systeem te werken. Hierdoor krijg je minder last van constipatie en wordt de kans aanzienlijk kleiner dat je last krijgt of houdt van aambeien.

5. Drink 2 liter water per dag

Om je stoelgang zacht te houden is een goede hydratatie nodig. Door voldoende water te drinken voorkom je dat je darmen al het vocht uit je voeding moeten halen. Dit helpt om toch zachte ontlasting te hebben waardoor je minder druk op je anus krijgt(3). Dit kan ook voorkomen dat interne aambeien naar buiten worden geduwd.

Tot slot...

Aambeien zalf is erg handig als je ontzettend veel last hebt van pijn door aambeien. Bijna alle zalven zijn hetzelfde doordat de werkzame stof in bijna elke zalf verwerkt is. Het maakt daardoor meestal niet uit welke je haalt.

Toch is het gebruik van aambeien zalf niet de oplossing voor aambeien. Het is slecht een middel om een symptoom of klacht te onderdrukken.

De oplossing voor aambeien moet worden gezocht in de oorzaak van aambeien. Aambeien worden veroorzaakt door veel druk op de anus. Dit kan komen door langdurig staan of zitten, maar ook door een verkeerd dieet. Het aanpassen van de levensstijl is daarom vaak de beste manier om aambeien te behandelen in plaats van alleen het gebruik van aambeien zalf.

Bronnen:

 1. https://www.europeanreview.org/wp/wp-content/uploads/2742-2751-Tribenoside-and-lidocaine-in-the-local-treatment-of-hemorrhoids-an-overview-of-clinical-evidence.pdf
 2. https://journals.lww.com/ajg/Abstract/2006/01000/Fiber_for_the_Treatment_of_Hemorrhoids.30.aspx
 3. https://europepmc.org/article/NBK/NBK537182

 


Aambeien zonder zalven oplossen? Weg met Aambeien!!
>.

Bewaren

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Dit middel geubrik ik sinds kort voornamelijk voor mijn handen. Mijn dermatoloog raadde het mij aan omdat het minder bijwerkingen heeft. Het maakt de huid niet dun zoals hormoonzalfen dat doen.Voooralsnog lijkt het niet te werken indien mijn handen door een uitbraak te beschadigd zijn dus al te ver heen' zijn.Dan krijg ik alleen maar meer jeuk en pijn. In dat geval helpt bij mij alleen nog maar mijn echte hormoonzalf.: handen 10 minuten in het water dan insmeren, daarna plastiek handschoenen om de zalf diep in de huid te bijlaten intrekken en een paar uur aanhouden. Dit een paar dagen volhouden tot mijn handen weer rustig zijn. Protopic lijkt te werken als ik regelmatig smeer om heftige aanvalen te voorkomen maar dan moeten mijn handen wel al rustig zijn. Ik heb dit echter nog niet gedurende langere tijd kunnen uitproberen.Indien ik meer weet zal ik dit melden.groet tonNuttige reactie? 2 0

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share