• Natuurlijke laxeermiddelen

20 natuurlijke laxeermiddelen

2018-02-01T14:42:26+01:00februari 5th, 2018|Gezondheidsklachten|5 Reacties

Laxeermiddelen kunnen krachtige effecten op je spijsvertering hebben. Vanwege hun werking in het lichaam kunnen laxeermiddelen de constipatie verlichten en een regelmatige stoelgang bevorderen.

Verrassend genoeg zijn er ook veel natuurlijke laxeermiddelen beschikbaar die net zo effectief kunnen zijn als de producten die je voorgeschreven krijgt of die je zelf zonder recept kunt kopen om obstipatie te voorkomen.

Dit artikel onderzoekt twintig natuurlijke laxeermiddelen en hoe ze werken.

Wat zijn laxeermiddelen en hoe werken ze?

Laxeermiddelen zijn stoffen die de ontlasting losmaken of de stoelgang stimuleren.

Ze kunnen ook de doorgang door de darm versnellen, wat helpt om de beweging van het spijsverteringskanaal te versnellen om zo de ​​stoelgang te stimuleren.

Laxeermiddelen worden vaak gebruikt om constipatie, een aandoening die wordt gekenmerkt door onregelmatige, moeilijke en soms een pijnlijke stoelgang te behandelen.

Er zijn verschillende soorten laxeermiddelen die op verschillende manieren werken. De belangrijkste soorten laxeermiddelen zijn:

  • Bulkvormende laxeermiddelen: deze bewegen onverteerd door het lichaam, absorberen vocht en zwellen op om ontlasting te vormen.
  • Ontlasting verzachters: ze verhogen de hoeveelheid vocht die door de ontlasting wordt opgenomen om het zo zachter te maken zodat het gemakkelijker door de darmen kan.
  • Smerende laxeermiddelen: deze bedekken het oppervlak van de ontlasting en de darmvoering om zo vochtig te blijven, waardoor er zachtere ontlasting en een gemakkelijkere doorgang mogelijk zijn.
  • Laxeermiddelen van het osmotische soort: deze helpen de dikke darm meer vocht vast te houden, waardoor de frequentie van de stoelgang toeneemt.
  • Zoute laxeermiddelen: deze onttrekken vocht uit de dunne darm om een ​​stoelgang aan te moedigen.
  • Stimulerende laxeermiddelen: ze versnellen de beweging van het spijsverteringsstelsel om zo een ​​stoelgang te veroorzaken.

Hoewel de laxeermiddelen die je zonder recept kunt kopen zeer nuttig kunnen zijn bij het verlichten van constipatie, kan het te vaak gebruiken van deze stoffen leiden tot de verstoringen van de elektrolyten en veranderingen in het zuur-base-evenwicht, wat op den duur kan leiden tot hart- en nierbeschadigingen.

Als je op zoek bent naar wat meer regelmaat in je stoelgang, probeer dan wat natuurlijke laxeermiddelen in je routine op te nemen. Ze kunnen een veilig en goedkoop alternatief zijn voor de producten die je zonder recept kunt kopen en ze hebben trouwens ook maar minimale bijwerkingen.

Twintig natuurlijke laxeermiddelen

Van tijd tot tijd kan het nodig zijn om op zoek te gaan naar voedingsmiddelen die natuurlijke laxeermiddelen zijn en die obstipatie kunnen voorkomen, aangezien constipatie vanwege verschillende redenen kan optreden.

Gelukkig zijn er verschillende laxeermiddelen in de vorm van natuurlijke voeding die je kunt gebruiken om dit vreselijke probleem aan te pakken. Het beste van alles is dat natuurlijk laxerend voedsel veel meer gezondheidsvoordelen heeft, wat dus betekent dat het ook kan helpen bij de algemene verbetering van je welzijn.

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die als natuurlijke laxeermiddelen kunnen werken, maar hieronder vind je de 20 beste voedingsmiddelen voor het aanpakken van je obstipatie.