Triglyceriden

Laatste Update: 10 november 2016

Acupunctuur verlaagt cholesterol en triglyceriden

Afgelopen weekend ben ik naar een wellness centra gegaan en dit is me erg bevallen. Ik ben van plan om dit vaker te doen, je loop er eigenlijk altijd met een glimlach de deur uit. De wellness waar ik ben geweest was tamelijk groot, je kan er namelijk ook tennissen, sporten en was er een praktijk voor acupunctuur.

Het mag duidelijk zijn dat ik interesse heb in alle vormen van natuurlijke behandelingen. Ik heb de brochure gelezen en met een vrij grote headline stond er het volgende.

“Acupunctuur verlaagt slecht cholesterol en triglyceriden

Ik vond dit interessant en ben dus naar binnen gelopen. Normaal gesproken heb ik altijd mijn telefoon bij de hand, deze lag toevallig in het kluisje waardoor ik geen foto heb kunnen maken.

Ik heb een tijdje met de eigenaar van de zaak gesproken en hij heeft me het verband uitgelegd tussen cholesterol en acupunctuur. In dit artikel wil ik dit graag met jullie delen.

Maar eerst even kort…

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een behandelingsmethode waarbij men naalden in het lichaam steekt op bepaalde punten. Het is een eeuwen oude manier van behandelen die afkomstig is uit China. Deze vorm van behandelen is goed tegen zeer veel verschillende soorten chronische aandoeningen waaronder ook te hoge cholesterol waarden.

Een vorm van acupunctuur die de laatste jaren is ontstaan is elektra-acupunctuur. Naast het feit dat er nog steeds naalden in je lichaam worden gestoken, worden er ook nog een kleine hoeveelheid elektrische stroomstootjes door je lichaam gejaagd.

Juist deze laatste vorm van behandelen (acupunctuur met stroom) schijnt enorm goed te werken bij het verlagen van zowel de cholesterolwaarden als de triglyceriden.

Hoe kan dat dan? 

Acupunt ST40

Je kunt niet zomaar wat naalden in je lichaam steken en hopen dat het je cholesterol zal verlagen. De punten waar de naalden op strategische plekken in je lichaam worden gestoken noemt met een acupunt.

Afgelopen weekend is er een nieuw onderzoek(1) naar voren gekomen waaruit blijkt dat onderzoekers een bepaald acupunt hebben gevonden waardoor het niveau van slechte cholesterol verlaagt kan worden wanneer er op die plaats behandeld zou worden. Dit bepaalde acupunt wordt ST40 genoemd.

Dit punt zit op je onderbeen tussen het tibio-femorale gewricht en de laterale malleolus.

Dit punt  is een zogenaamd luo-aansluitpunt dat overmatig hoesten en pijn kan verminderen. Daarnaast kan het vastzittend slijm verminderen in de luchtwegen. Het stimuleren van dit acupunt met elektra-acupunctuur stimuleert zowel de nNOS en Mt1.

nNos is een enzym wat onder andere een belangrijke rol heeft in het signaleren van bijvoorbeeld hoge bloeddruk en cholesterol.

Mt1 heeft een grote invloed op het natuurlijk tegengaan van oxidatieve stress.

Wanneer beide beter worden gestimuleerd kan ons lichaam beter met hoge cholesterol en triglyceriden omgaan en natuurlijk aanvechten.

Vervolg onderzoek

Natuurlijk zijn er mensen die dit volkomen tegenspreken en de komende weken/maanden zullen er vervolg onderzoeken worden verricht!

Ik vind dit tamelijk interessant en wanneer er nieuws is gerelateerd aan dit onderzoek zal ik dit zeker op de blog plaatsen. Heb je zelf nog tips met betrekking tot acupunctuur? Laat het mij zeker even weten door hieronder een reactie achter te laten!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share