• Alles over acupunctuur

Alles over acupunctuur

2014-06-25T09:29:05+01:00juni 25th, 2014|Alternatieve Geneeskunde|1 Reactie

Laatste update: door

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Alles over acupunctuur

Acupunctuur

Ik weet nog goed dat ik vroeger een groot fan was van "Kung Fu" films. De gros van deze films speelde zich af in het verre Oosten. Regelmatig kwam er een scene voor waar een man op een behandeltafel lag en werden er vervolgens een hele hoop naalden in gestoken.

In heel Europa is dit fenomeen nog relatief nieuw, echter in China bestaat het al meer dan 2500 jaar. Wat is dit voor behandeling? Tegen welke aandoening is het zinvol en hoe werkt het eigenlijk?

Nadat ik wat onderzoek heb gedaan over de werking en mogelijke gezondheidsvoordelen zal ik mijn bevindingen met je delen.

Klik hieronder op een kopje om direct het desbetreffende onderwerp door t lezen, of lees rustig het gehele artikel door.

1. Geschiedenis van acupunctuur
2. Wat is acupunctuur?
3. Acupunctuur tegen gezondheidsklachten
4. Acupunctuur in de praktijk
5. Conclusie

Geschiedenis van acupunctuur

Acupunctuur is een vorm van genezing dat al erg lang bestaat. Gedacht wordt dat acupunctuur zijn herkomst heeft gevonden in China. Helaas ontbreken de exacte gegevens waardoor het moeilijk te zeggen wanneer acupunctuur is uitgevonden.

Eén theorie stelt dat acupunctuur per ongeluk werd ontdekt omdat in die tijd soldaten regelmatig werden verwond door pijlen en andere wapens kenmerkend voor de stenen tijdperk.  Bij de minder serieuze verwondingen merkte een aantal soldaten op dat bepaalde gezondheidsklachten minder zijn geworden.

Dit was het begin van acupunctuur en tijdens een lange weg van vallen en opstaan werd het steeds populairder.

In het begin werden vooral naalden van de stam van een bamboe gebruikt. In een later stadium metalen, gouden, zilveren en zelfs koperen naalden werden gebruikt.  Het grote voordeel van gebruik