Alternatieve Geneeskunde

Laatste Update: 4 april 2017

Aloë Vera special deel 3: Veel gestelde vragen over Aloë Vera

Klik hieronder om deel 2 te lezen:
Aloë Vera special deel 2: Voordelen van Aloë Vera voor de gezondheid

Zoals je in de vorige twee delen van deze special over Aloë Vera hebt kunnen lezen, zijn er ontzettend veel voordelen bij het gebruik van dit natuurlijke product. Sommige toepassingen zijn inmiddels ook al wetenschappelijk bewezen, andere zijn nog in onderzoek. De positieve resultaten hiervan zullen niet lang meer op zich laten wachten, gezien het aantal hoogwaardige stoffen die in de gel zitten.

Hieronder hebben we een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen over Aloë Vera en het gebruik hiervan:

Waarom zou ik iedere dag Aloë Vera moeten drinken?

Je ‘moet’ natuurlijk helemaal niks, maar als je iedere dag Aloë Vera drinkt kan dat een zeer positief effect hebben op je algemene gezondheid. Laten we ze nog even op een rijtje zetten:

 • Aloë Vera heeft een positieve werking op het functioneren van je darmen, wat een vlotte en vooral efficiënte doorvoer van je darminhoud als gevolg heeft.
 • Aloë Vera zorgt ervoor dat de ingenomen voedingsstoffen sneller worden opgenomen in de bloedbaan.
 • Aloë Vera brengt een betere balans in je lichaam, met name in je darmflora. In je darmflora is een correcte balans tussen bacteriën en gisten van groot belang.
 • Aloë Vera is al algemeen geaccepteerd als huidverzorgingsproduct. De gel bevat een heel breed pallet van noodzakelijk voedingsstoffen als voeding voor je basiscellen. Direct gevolg is dat je huid gezonder is en elastischer blijft. En, niet onbelangrijk, je huid ziet er veel jonger uit!
 • Aloë Vera stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Dit is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je huid, maar vooral noodzakelijk voor het bevorderen van het herstellend vermogen van de huid.
 • Aloë Vera is ook in staat om je weerstand te verhogen. Dankzij de lange keten van Polysacharide (meervoudige suikerstoffen) wordt de weerstand tegen ongunstige bacteriën vanuit de darmflora verhoogd.
 • Aloë Vera is een prima bron van mineralen zoals natrium, calcium, kalium, ijzer, chroom, magnesium, koper, zink en mangaan. De plant onttrekt deze mineralen aan de rijke bodem, slaat het op in de gel en geeft het op deze manier aan ons door.
 • Aloë Vera is een goede bron van vitaminen zoals vitamine C en vitamine A. Ook een achttal vitaminen uit de B-groep, waaronder de zeldzame vitamine B12, zijn in de gel aanwezig. De meeste van dit soort vitaminen kunnen niet door het lichaam worden opgeslagen, dus is het noodzakelijk om dit dagelijks aan te vullen.
 • Aloë Vera geeft je de mogelijkheid om je complete enzymsysteem optimaal te kunnen laten functioneren, dankzij het hoge aantal aminozuren die in de gel aanwezig zijn.


Als je al deze voordelen nu ziet, besef je waarschijnlijk nu dat je een groot gezondheidsvoordeel kunt halen door simpelweg één glas Aloë Vera per dag te drinken.

In welke vormen is Aloë Vera verkrijgbaar?

Aloë Vera is verkrijgbaar in vloeibare vorm (Juice), poedervorm en als capsules. Al deze vormen worden in de handel aangeboden, wel of niet aangevuld met andere ingrediënten zoals extra vitamines of foliumzuur.

Waar kan ik Aloë Vera kopen?

Aloë Vera in de meest pure vorm kun je via internet bestellen. Als je met Google zoekt op de woorden “Aloë Vera”, krijg je een hele lijst met distributeurs. Gezien de wildgroei van distributeurs, is het wel belangrijk dat je even goed kijkt of de betreffende distributeur nog wel actief is, en dus garant staat voor een correcte verwerking van je betaling en levering. Ook voor de toekomst is het prettig te weten dat je kunt vertrouwen op je leverancier.

In de normale winkels, met name in de cosmetica, kun je veel producten kopen waar Aloë Vera in verwerkt is. Neem even de tijd om het etiket te lezen, omdat de gebruikte hoeveelheid Aloë Vera soms zeer miniem is. Dit laatste is met name het geval bij de goedkopere producten. Bij een zeer minieme hoeveelheid Aloë Vera in het product is het effect hiervan zeer minimaal, en waarschijnlijk verwaarloosbaar.

Hoeveel Aloë Vera kan ik drinken per dag?

Dit hangt heel sterk af van het doel. Als je Aloë Vera Juice neemt om je algehele gezondheid te verbeteren zou minimaal 60 ml. Genoeg zijn. Maar als je je lichaam echt een grote boost wilt geven kan dit oplopen tot 180 ml of meer per dag.

Gemiddeld genomen nemen mensen ongeveer 120 ml per dag.

Kan ik de Aloë Vera juice mixen met andere sapjes?

Dit wordt zelfs aangeraden! Veel mensen houden niet van de bittere smaak van Aloë Vera, dus mixen ze het met sinaasappelsap of een andere fruitsap. Ook kun je er een beetje honing doorheen doen, voor een wat zoetere smaak.

Wat is het beste moment om mijn Aloë Vera mix te drinken?

Het beste moment om Aloë Vera te drinken is in de morgen, op een lege maag. Daarna even 20 minuutjes wachten voordat je aan je ontbijt begint. Op deze manier worden alle werkzame stoffen eerst door het lichaam opgenomen, zonder dat het ‘vervuild’ wordt met je ontbijt en je koffie.

Tip: Zet je glas met mix alvast klaar naast je bed. Als je wakker wordt, eerst opdrinken. In de 20 minuten dat je nog even niks kunt eten, kun je dan douchen, scheren en tandenpoetsen. Op deze manier verlies je geen tijd door te wachten.

Wanneer kan ik het effect van Aloë Vera merken?

Dit hangt af van de hoeveelheid die je inneemt, naast het feit dat dit voor ieder persoon sowieso verschillend is. Sommige mensen voelen al een duidelijke verbetering in 2-4 weken. Maar over het algemeen is het langer. Als je begint met Aloë Vera te drinken, doe dit dan voor minimaal 2 maanden.

Hoe kan ik Aloë Vera sap het beste bewaren?

Zoals bij alle natuurlijke producten moet ook dit, na het openen van de verpakking, in de koelkast bewaard worden. Vergeet niet om de fles even te schudden voordat je inschenkt. De pulp zakt, net als bij verse sinaasappelsap, altijd naar beneden.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen van Aloë Vera?

In te grote hoeveelheden kan Aloë Vera een laxerend effect hebben.

In de eerste dagen van gebruik kan het voorkomen dat je een lichte hoofdpijn hebt, een rommelende maag of enkele puistjes. Dit is allemaal ongevaarlijk en verdwijnt na een paar dagen weer. Je lichaam is zich aan het aanpassen.

Kan ik mijn hond ook verzorgen met Aloë Vera?

Aloë Vera is ook prima toepasbaar voor (huis)dieren. Pas de dosering wel even aan, aan het gewicht van het dier, anders gaat de laxerende werking (bij een te hoge dosering) je parten spelen.

Kan ik Aloë Vera gebruiken als ik zwanger ben?

Aloë Vera bevat stoffen die mogelijk schade toe kunnen brengen aan een ongeboren vrucht. Het is daarom verstandig om geen Aloë Vera te gebruiken als je zwanger wilt worden, of als je zwanger bent.

Welke plant geeft de beste kwaliteit Aloë Vera Gel?

De Aloë Barbadensis Miller geeft de hoogste kwaliteit gel. Er zijn ook andere Aloë planten die voor de productie worden gebruikt, maar deze hebben een lagere kwaliteit en worden over het algemeen gebruikt in goedkopere en soms inferieure producten.

Kan ik deze zelf kweken en verwerken?

Ja, dat is in principe geen enkel probleem. Let er wel op dat ze erg groot kunnen worden, dus ’s winters even binnenzetten om ze te beschermen tegen de vorst zal op een bepaald moment ophouden en zullen de planten doodgaan. Zorg daarom dat je altijd kleine stekjes van de plant neemt waardoor je altijd nieuwe aanwas hebt.

Ook is het belangrijk dat ze zo veel mogelijk zon krijgen, en zo weinig mogelijk water. Teveel water geven gaat ten koste van de plant en van de kwaliteit van de gel.

Om de gel te kunnen gebruiken, is het in principe voldoende om een blad af te snijden en deze direct te verwerken in een juice om daarna direct op te drinken. De heilzame werking begint al binnen 6 uur af te nemen, en binnen 12 uur is het gel waardeloos geworden.

Conclusie: en wat nu?

Klinkt het allemaal misschien te mooi om waar te zijn? Iedereen heeft zijn eigen gedachten daarover en op sommige gebieden zal de gel effectiever zijn dan op andere gebieden.

Maar na het lezen van deze drie artikelen is het onvermijdelijk te concluderen dat het in ieder geval geen kwaad kan om te proberen. Het is een volledig natuurlijk product met geen bijwerkingen.

Baat het niet, dan schaadt het niet!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. reeds meer dan 20 jaar lijd ik aan alopecia areata (kale plekken), na in de eerste jaren verschillende behandelingen tevergeefs te hebben gedaan en ondergaan, ha

  1. heb ik er mij reeds verschillende jaren bij neergelegd, en scheerde mijn hoofdhaar volledig af. Tot voor enkele maanden ik van een vriendin een aantal jonge stekken van de aloe vera plant kreeg. Ik heb nu gedurende 3 maanden de plekken ingewreven met de gel van deze plant en het resultaat is tot nu toe verbijsterend. Ik heb dit dus uitsluitend uitwendig gebruikt. Natuurlijk kan wat gedurende zoveel jaren mis is gelopen niet op zo korte tijd volledig zijn hersteld. Ik ben dan ook benieuwd in hoeverre dit zal gebeuren, maar alvast is het tot nu toe zeer hoopvol. Indien er nog mensen zijn met dezelfde problemen zou ik zeggen, proberen maar.

   1. beste Cloesen,

    Bedoel je dat Aloe vera gel ook voor haaruitval kan dienen ??!?
    Dat zou top zijn. En hoe heb je deze dan gebruikt ? Gewoon als 'haargel' inwrijven en
    de hele dag mee rondlopen ? En hoeveel dagen per week ?

    alvast bedankt voor de reactie(s) !!

 2. Kun je de gel ook in kleine porties invriezen? Ik snij wel eens wat af en dan is het teveel. Ik bewaar het dan wel in de koelkast in alufolie, en dat werkt op zich ook goed zolang je het maar niet te lang bewaart. Mijn vriendin vertelde dat haar moeder vroeger de restjes na gebruik ging invriezen in een ijsblokjesla. Werkt het dan nog?

 3. Hallo ik heb een vraag,
  ik heb een aloe vera plant thuis en die is nog niet zo heel groot maar heeft wel veel gel in de bladeren. Nu zitten er bij mijn hond op dit moment nogal rare bultjes onder haar oksels en die worden na een paar dagen nogal lelijke plekken. Nu heb ik daar Aloe Vera puur van de plant op gesmeerd in de hoop dat het wat rustiger gaat worden allemaal. Nu is mijn hond vandaag nogal aan het spugen en slaapt erg veel. Zou dat door de reactie komen of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn. Kan het überhaupt kwaad, dat is eigenlijk wat ik zou willen weten.
  Zou U mij hierover een antwoord willen sturen. Bij voorbaat hartelijk bedankt.
  Anki

  1. Hallo Anki,

   Bedankt voor je reactie,
   Voor zover ik weet is het niet giftig voor de hond om aloe vera aan te brengen.
   Ik zelf gebruik het bij mijn eigen hond ook wel eens als ze irritaties aan de huid heeft en dat werkt eigenlijk altijd goed.
   Het zou natuurlijk altijd kunnen dat je hond er wel allergische voor is.

   Ik raad je aan om even de dierenarts te raadplegen als het spugen niet over gaat.

   Groetjes

 4. Beste Jack,

  Ik gebruik enkele weken Aloe vera gel voor op mijn gezicht tegen acne en littekens. Nu heb ik deze besteld via het internet (indische Aloe vera plant). Wordt gelever in zakjes. Laat hem in de koelkast zitten en (bijna) elke morgen en avond insmeren (weken aan een stuk). Echter lees ik hier dat de gel maar enkel dagen houdbaar is in de koelkast !?? en dat na 12uur de heilzame werking van de gel weg is. Ben ik dan nutteloos bezig ?????

  bedankt voor de reactie

  1. Hallo,

   Nee hoor, je bent juist heel goed bezig.
   Na het oogsten is de gel beperkt houdbaar, en wordt daarom direct verwekt en geconditioneerd zodat de houdbaarheid wordt verlengd. Dat neemt niet weg dat je het niet eeuwig kunt bewaren, zelfs niet in de koelkast.
   Wellicht is dit een vraag voor je leverancier?
   Ben eerlijk gezegd erg benieuwd naar hun antwoord!

   Jack

 5. Ik slik bloedverdunners Marcomar, mag ik dan Aloe Vera drinken, omdat er kalium inzit???

  1. Hallo Nel,

   Er wordt heel sterk afgeraden om Aloe Vera te gebruiken als je al bloedverdunners gebruikt. Mocht je dit toch willen, moet je dit eerst overleggen met je behandelend arts.

   Succes,
   Jack

 6. Is de Aloe Vera van de Action gezond om te drinken? Ik vind dit sap heel lekker, het gaat binnen als limonade.
  Alleen vraag ik me dus af, of ik dit ook aan mijn kindjes mag geven als alternatief, aangezien ze geen water willen drinken en daardoor teveel andere gesuikerde dranken nuttigen?

   1. Beste Jack,

    Jij bent blijkbaar nooit bij de Action geweest??
    De aloe vera drink bij de Action is limonade met heel veel suiker en een heel klein percentage aloe vera. (als het er al in zit) De fles is ook nog groen, zodat dit nog meer een misleiding is. Gezond toch? NEE helaas niet.
    De vezels die erin zitten zijn druivenextracten en dus geen aloe vera.
    Door de vele suikers die er in zitten breng je de gezondheid van kinderen en volwassenen in gevaar.
    Wanneer je iets niet zeker weet, kun je dit maar beter gewoon zeggen. Geeft toch niets?
    De werking van aloe vera is pas echt, wanneer het product meer dan 50% bevat.
    Trap er dus niet in bij de Action.
    Jammer genoeg een late reactie, maar wie weet heb ik hier toch weer wat mensen bewust van kunnen maken. Verder lees ik heel graag jouw artikelen Jack en heb je hele goede eerlijke onderwerpen.
    Niets persoonlijks dus ;-)

    1. Hallo Theresa,

     Dat is ook precies waarom ik mensen altijd aanraad om GOED het etiket te lezen. Als er opstaat: 'NU met Aloë Vera' ben je geneigd dit te kopen. Maar het etiket verraad dan vaak dat het om minder dan een half procentje gaat, en ook nog aangevuld is met slechte suikers. Niks meer gezond dus!

     Fijne avond!
     Jack

 7. ik drink ongeveer een maand de sap maar mijn vraag is mag dit samen gebruikt worden met omeprazole pillen voor de maag en kan dat zijn dat je daar slapellosheid van krijgt

  1. Een hele goede vraag, Hermine.
   Ik heb informatie van verschillende fabrikanten vergeleken. Het verbaasde me dat de houdbaarheid, het advies, varieerde van 1 maand tot 3 maanden. Ik gebruik de juice zelf ook, en na opening is de verpakking vaal al snel leeg, dus heb geen persoonlijke ervaring hiermee.
   Ik kan je adviseren om de veilige kant aan te houden, en een maximum van 1 maand aan te houden, in de koelkast natuurlijk!

   Groet,
   Jack

 8. Wat is het verschil in de verschillende Aloë Vera dranken? Ik koop meestal bij de Action of Big Bazar van die grote 1,5 liter flessen voor een paar euro en op sommige websites zie ik Aloë Vera Juice voor 20 of 30 euro per liter. Is de goedkope Aloë Vera drank dan zoveel slechter?

  1. Hallo Patrick,

   De prijs van Aloë Vera is heel erg afhankelijk van het percentage Aloë Vera wat in het product verwerkt zit. Het basisproduct is heel erg duur, dus zal er in de Action-flessen wel een minieme hoeveelheid zitten. Dat is vaak ook het geval met shampoos ed. Er staat op "NU met pure Aloë Vera", en als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt, blijkt dat het om een half procent gaat...

   Mijn advies: Koop een fles bij de action, en een duurdere fles bij een natuurwinkel en vergelijk de ingrediëntenlijsten eens. Let daarbij ook op toegevoegde suikers en E-nummers.

   Laat je me de resultaten even weten?
   Jack

 9. Hallo,
  Ik heb gister voor het eerst een lepel aloe vera freedom genomen,maar kreeg best erge buikkrampen en voel me nog steeds niet lekker in mijn buik!ik durfde het vanmorgen ook niet weer te nemen..is dit normaal?
  Alvast bedankt voor het antwoord!
  Groetjes Jolanda

  1. Hallo Jolanda,

   Het kan inderdaad zijn dat je lichaam even heel heftig reageert op Aloë Vera. Deze reactie duidt er op dat je te veel in één keer neemt. Je moet het rustigen opbouwen zodat je lichaam hieraan kan wennen. Begin dus met een theelepeltje, of misschien zelfs een halve. En bouw dit in de loop van een paar weken op.

   Succes,
   Jack

 10. Beste Jack,
  Weet jij waar ik de aloe vera barbadensis miller plant kan kopen? Klopt het dat dit dé beste aloe vera is die je kunt gebruiken?
  B.v.d. voor je reactie!

 11. Ik hen sinds enkele weken last van oorsuizen 24/7 nadat ik gelezen heb dat hier iemand aloë vera ging drinken omdat hij of zij vreselijke migraine had heb ik dit drankje vandaag gekocht..er zit maar 4% in ...Dus vraag ik me af of dit niet n beetje weinig is ? En heeft er iemand iets aan gehad met dezelfde kwaal? Ik zit nog in de eerste weken met deze kwaal en heb van de K.N.O arts n stootkar prednisolon gekregen 2 tabletten per dag 30 mlg

  1. Mariska,ik heb nameljik al jaren last van oorzuis, ik ben eerst calm magnesium van amazon gaan gebruiken,het werd als maar minder,af en toe komt het lichtelijk terug, nu gebruik ik ook golden milk. curcuma,ik heb er minder last van, hopelijk heb jij er ook baad bij , maar let ook op je vitamin b12, en vitamin d3, ga er maar eerst over lezen op het net voor dat je iets gaat gebruiken, geluk er mee,

   Walther D.R.

 12. Goedemorgen,
  Sinds een jaar gebruik ik Euthyrox 100 voor m'n schildklier. Die moet ik een half uur voor mijn ontbijt innemen.
  Van de week heb ik Aloë Vera gekocht maar zie nu dat er ook calcium in zit. Ik meen me te herinneren dat ik niet binnen 2 uur na inname van Euthyrox calcium in mag nemen. Geldt dit nu dan ook voor Aloë Vera?

  1. Beste,

   Als je het zeker wilt weten zou ik of even de apotheker of huisarts vragen. Weliswaar gelden voor Euthyrox geen voedingsbeperkingen maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen; Aloë Vera is strikt genomen geen voeding maar een supplement.

   Succes,
   Jack

 13. Van een buurvrouw heb ik vanuit Fuerteventura een flesje aloe herbal 2000 vloeibaar extract 99,5 % gekregen. Mijn vraag nu is, is dit om te drinken en zo ja, moet dit dan verdund? Graag een reactie,
  Bij voorbaat dank

 14. Hallo Jack, Ik ben Belgische en ben 2 jaar geleden verhuist naar het zuiden van Spanje, heb een grote tuin en het eerste wat ik kocht was aloë vera planten, die ik enkel gebruik om mijn huid soepel en zacht te houden tegen de droge lucht en hete temperaturen. Daar ik mijn lever jaren serieus overbelast heb (snoepen) last van de darmen en andere gevolgen zoals artritis en artrose moet ik dringend ontgiften, Dus na alles gelezen te hebben over deze kwalen komt aloë vera er als beste uit, Nu wil ik de gel verwerken om te drinken maar het sap is geen sap maar echt een dikke brij, hoe maak ik die drinkbaar ? door eerst te persen en te vermengen met fruitsap? En hoeveel,alle dagen? of eerst stilaan aan gewennen?ik ga er zeker mee experimenteren maar had graag uw mening daar over gelezen.
  Alvast bedankt voor uw antwoord.
  Mariette

 15. Hoi!

  Wat een fijn artikel, ik was op zoek naar informatie over aloe vera dranken en dit is leerzaam!
  Je zegt dat je bij het kopen van aloe vera dranken goed moet opletten of het percentage aloe vera niet heel klein is. Ik heb hier momenteel een flesje staan waarin 30% 'aloe vera gel en poeder' zit. Is dit miniem of is 30% wel oke?

  1. 30% procent lijkt me wel ok. Met het 'hele kleine percentage' doelde ik meer op de producten waar vaak minder dan 1% in zit.

 16. Hallo Jack
  Ik gebruik al 3 mnd aloe vera drinkgel crandberry
  Mijn vraag is
  Iedere ochtend drink ik 45 ml
  Maar heb nu last van zware brand gevoel in de maag, ik ben een paar weken gestopt en 3 dagen weer begonnen kijken of het van die gel kwam
  Maar nu begint het weer? Vondt het zo fijn spul
  Wat zou dat kunnen zijn
  Mvg jose

  1. Wellicht is de dosis wat te hoog voor jouw lichaam. Iedereen reageert ander op de Aloë Vera. Probeer weer te beginnen met bijvoorbeeld de helft, en kijk dan hoe je lijf daarop reageert. Eventueel kun je na een periode van gewenning de dosis weer wat verhogen. Naar je lichaam luisteren dus!

   Heel veel succes!

 17. Hallo Jack

  Ik neem dagelijks 3 eetlepels aloë vera. Ik neem ook 3 eetlepeles appelazijn. Mijn vraag is of dit samen teveel van het goede is.

  1. Of dit te veel is, kan ik niet zeggen, Wilke.
   Jij moet goed naar je eigen lijf luisteren, en zodra je iets merkt wat niet normaal is, dan direct stoppen met deze dosering en eventueel verder gaan met lagere doseringen. Maar de combinatie kan in principe geen kwaad.

   Fijne avond!

 18. Mijn man had een veel te vette lever, hij is begonnen met een dieet en vooral Aloë Vera, alles gaat prima, alleen kwam hij onverwachts in het ziekenhuis en toen zeiden ze dat zijn bloed te dun was, kan dat komen van de Aloë Vera ?
  Bedankt vast voor het antwoord
  Vero

  1. Het verdunnen van het bloed is niet een bekende bijwerking van Aloë Vera. Maar aangezien iedereen anders reageert op dit soort middeltjes, is hier nooit een sluitend antwoord op te geven.

  1. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ben inderdaad ook erg benieuwd naar ervaringen van anderen.
   Zijn er lezers die ervaring hebben met bovenstaand product?

  2. Hallo mijn naam is Rein Salemink, en ik heb wel ervaring met de Aloe'' Vera dranken, o.a de aloe'vera gel,waar 98% gestabiliseerde Aloe'vera in zit, een soort detox die je lichaam reinigt,waardoor het gezonde voedingsstoffen beter op kan nemen, waardoor men zich beter en fitter gaat voelen,nu drink ik 2x daags 45ml de aloe;vera Freedom, dat is een drank voor (top)sporters en mensen die op oudere leeftijd( ik ben 55) nog actief en fit in het leven willen staan maar deze dranken zijn helaas niet in de winkel verkrijgbaar en alleen onder een Deb.Nr te bestellen.

 19. Hallo Jack,
  Ik heb net even gelezen waar aloe-vera allemaal goed voor is. En daar zit ook wel wat voor mij bij wat ik voor mijn handen kan gebruiken. Maar om mijn handen nog beter te beschermen ben ik op zoek naar latex handschoen met aloe-vera. Kunt u mij misschien vertellen waar te koop.

  met vriendelijke groet,

  Anneke

 20. nu heb ik net een 'vers' aloe vera-blad gekocht bij de EkoPlaza. Een enorm blad voor 2.99. Het blad is wazig groen, niet helder groen zoals op de YouTube-filmpjes. Betekent dit dat hij niet meer vers is? Nu heb ik hem opengesneden en bovenin bij het dunne gedeelte is de gel donkerbruin. Daarna wordt het in het midden eerst roze-achtig en daarna helder doorzichtig. Ik heb gelezen dat het onderste gedeelte waar het blad wit is, de gel als sterk laxeermiddel werkt, dus dat heb ik het bakje voor 'smeren' gedaan. De smaak van de gel is weliswaar bitter, maar ik houd daar wel van. Aangezien ik nu al 13 maanden hevige pijn van postherpetische neuralgie heb ga ik deze gel nu in- en uitwendig proberen. Mijn vraag is: is de roze gel ook eetbaar, of is dat kankerverwekkend? De donkerbruine gel heb ik voor de zekerheid weggegooid. Ik heb gegoogeld, maar ik kan nergens vinden hoe je kan checken of de aloe vera nog bruikbaar is. Ik hoop op een antwoord van jullie. Hartelijk bedankt, Margreet

 21. Hoi jack. Ik dronk eerst de eerste paar dagen een flesje aloe Vera sap met granaatappel sap van OKF ALOË VERA KING 30% aloë Vera per flesje elke dag
  Smorgens de helft en s'avonds de rest nu las ik dat je met minder moet beginnen maar nu ik smorgens aleen nog drink krijg ik s'avonds juist klachten, kan het zijn dat mijn lichaam om meer vraagt?

  1. Het gebruik van dit soort natuurlijke middelen is niet beslist aan een maximum gebonden.
   Het advies dat je langzaamaan moet beginnen is er om te zorgen dat je lijf niet overmatig gaat reageren. Als het goed gaat, kun je de dosis opvoeren.
   Als je lichaam om meer vraagt, kun je meer nemen.
   Maar overdrijf dit beslist niet. Blijf luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft!

 22. Ik heb een workshop over deze gel en aanverwante artikelen gevolgd, maar daar is niet over medicijnen gebruik gesproken en nu lees ik in deze reacties dat als je bloedverdunners gebruikt je het niet mag in nemen, zonder overleg met je arts.
  Volgens mij is dat een beetje misleidende reclame voor gebruik van deze gel.
  Wat kan ik doen ik heb 2 flessen gel gekocht, kan ik deze teruggeven met de boodschap voor onvoldoende informatie over medicijn gebruik, ofwat.

  1. Lees nog eens goed de bijsluiter bij degel door, tenminste als die aanwezig is.
   En als het nergens aangegeven staat, dan vind ik dat je het recht hebt om ze terug te sturen.

   Maar of dat gaat werken, betwijfel ik. De verkoop van dit soort gel is vaak erg commercieel. Er wordt niets gegeven om eventuele bijwerkingen. Ze zullen zeggen dat dit jouw eigen verantwoording is.

   Maar in ieder geval proberen!

   Hou je me op de hoogte?

 23. Ik woon in Aruba, het eiland van de Aloe in de Cariben. Heb de afgelopen weken last gehad van tong/mondbrand, heel vervelend! Omdat niet bekend is hoe dit ontstaat en er ook geen medicijn voor is om dit te verhelpen heb ik op aanraden van mijn vrouw een stukje geschilde aloe gedurende een uur in mijn mond gehouden. Was een beetje bitter en zorgde voor veel productie van speeksel, wat ik steeds doorgeslikt heb. Ook heb ik het stuk aloe na een uur doorgeslikt. Nadat ik dit gedurende 4 dagen heb herhaald kan ik melden dat de klachten een stuk minder zijn geworden en zal hiermee nog een paar dagen doorgaan in de goede hoop dat ik er helemaal van af kom.

 24. hi

  hoe "oud" moet een aloe vera plant zijn voor dat men de gel voor consumptie kan gebruiken?

  1. Hoi Joana,

   Een Aloë blad kan je afsnijden zodra de plant volgroeid is. Als de plant volgroeid is zijn de bladeren meestal ruim 20 cm lang en donkergroen van kleur. De jongere planten zijn meestal wat lichter van kleur. Het beste is om dan het blad min 40 minuten te laten uitlekken in een glas waarbij je de gele vloeistof laat uitlekken. De gele vloeistof in de bladeren kan nml. irritatie veroorzaken op de huid. Als het blad is uitgelekt snijd dan voor de zekerheid nog even een plakje van de onderkant zodat de gele vloeistof helemaal is verdwenen.

   Groetjes, Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

3 Shares
Tweet
Pin3
Share