Cellulitis

Laatste Update: 28 mei 2021

Verschillende fases met cellulitis

Cellulitis fasen

In dit artikel ga ik de verschillende fasen van cellulitis behandelen. Er zijn 4 verschillende stadia van cellulitis en elk stadia heeft zijn eigen symptomen/verschijnselen. Veel mensen denken dat ze erge cellulitis hebben, maar wanneer ze dit concreet gaan bekijken blijkt het dat het allemaal wel mee valt. Sommige vrouwen hebben er niet eens last van, maar DENKEN dat ze er last van hebben. Het verschil tussen het "hebben" en het "denken te hebben" is groot en met behulp van dit artikel wil ik deze "kloof" doorbreken.

Fase 1:
We beginnen met de eerste vorm van cellulitis. Dit is de meeste "lage" versie van de aandoening en een redelijk percentage van de vrouwen heeft hier last van. Het symptoom van deze fase kenmerkt zich door het niet zichtbaar zijn van putjes terwijl de vrouw staat. Veel vrouwen die zitten krijgen kleine putjes, dit komt mede doordat al het vel/vet op elkaar wordt gedrukt. Maar wanneer deze vrouwen weer gaan staan, zullen deze verschijnselen ook verdwenen zijn. Deze vorm is goed te behandelen (mits noodzakelijk) door bepaalde sportoefeningen.

Lees meer: Cellulitis oefeningen

Fase 2:
Fase 2De 2de fase van cellulitis lijkt erg op de eerste fase. Echter dit keer is de cellulitis wat beter zichtbaar wanneer men zit. Wanneer men staat op ligt zijn er nog steeds geen duidelijke symptomen zichtbaar. Ze vorm van cellulitis vraagt om een grondigere aanpak. Af en toe wat sporten is geen goede behandeling voor deze fase. Regelmatig sporten (de juiste oefeningen) en kleine veranderingen is het voedingspatroon zijn noodzakelijk.

Fase 3:
Fase 3 Deze vorm is al vrij heftig en is naast dat het zichtbaar is tijdens het zitten, ook duidelijke aanwezig wanneer men staat. Wanneer men gaat liggen komt er minder druk op het vel te staan waardoor de verschijnselen op mogelijk kunnen afnemen. Wanneer je van deze vorm van cellulitis af wilt komen moet je erg gedisciplineerd zijn omdat dit "probleem" niet 1,2,3 verholpen is. Regelmatig sporten (1), en het voedingspatroon omgooien (2) is een must!

Fase 4:
Fase 4Of je nu staat, zit of ligt: Wanneer je fase 4 cellulitis hebt zal je zeer duidelijk de "putjes" zien zitten. Vaak trekt dit door over de hele billen en boven benen. Deze vorm van cellulitis is niet op te lossen met behulp van voeding of speciale oefeningen. Wanneer je last hebt van deze vorm betekend dit vaak dat je genetische aanleg hebt om cellulitis te ontwikkeling (3).

Conclusie

Veel mensen die cellulitis hebben, hebben slechts een milde vorm van deze aandoening. In Nederland zijn er niet heel erg veel mensen die rond lopen met een erge vorm hiervan. Mensen met een milde vorm kunnen met behulp van dieet, sportoefeningen en bepaalde stress oefeningen, erg veel doen om zelfstandig hun cellulitis aan te pakken. Zware ingrepen zijn in 9 van de 10 gevallen niet nodig.

Voor meer informatie over deze aandoening kijk dan verder op de website.

Lees meer: Cellulitis blog

Bronnen:

  1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.13791
  2. https://basipilates.co.za/sites/default/files/documents/Can_Pilates_Exercises_and_Diet_Reduce_the_Appearance_of_Cellulite.pdf
  3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1468-3083.2009.03556.x

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share