Afvallen

Laatste Update: 3 augustus 2018

Armen afvallen - 17 tips voor strakkere en slankere armen

Armen afvallen - 17 tips voor strakkere en slankere Armen afvallenarmen

Er wordt maar weinig over gesproken, en toch bestaan ze: dikke of slappe armen.

Onsierlijk als ze zijn, er zijn talloze vrouwen die hier last van hebben – denk dus niet dat je alleen bent als je problemen hebt met je armen.

Over het algemeen wordt met name over buikvet gesproken en hoe gevaarlijk dit is.

Het is waar dat armvet een stuk minder schadelijk is voor de gezondheid, maar het is tenminse net zo schadelijk voor je zelfvertrouwen!

Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende manieren om je armen weer slanker en strakker te laten uitzien. In dit artikel deel ik 17 tips met je om voorgoed van slappe armen af te komen!

 1. Let op de calorieën

Je moet letten op de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt, tellen hoeft niet, maar let op de grootte van je porties.

Daarnaast is het vele malen belangrijker om te kijken naar de kwaliteit van je eten in plaats van de hele dag calorieën te tellen. Dat is toch veel logischer?

Om armvet te verliezen hoef je niet per se op een dieet, het is makkelijker dan je denkt.

Maar hoe eet je minder zonder honger te hebben?

Het klinkt misschien vreemd, maar de beste manier om je lichaam te misleiden en een vol gevoel te houden is om jezelf bezig te houden.

Dus voor de tv zitten is geen optie. En al helemaal niet met al die reclames over eten.

Dus je moet iets gaan doen, denk hierbij aan gewoon een ommetje maken, even lopen, ga weg met vrienden, zelfs het huis schoonmaken kan helpen.

En waarom help je niet iemand anders terwijl je jezelf bezig houdt? Denk eens aan vrijwilligerswerk bijvoorbeeld. Zolang je maar ergens mee bezig bent.

Een ander trucje om jezelf langer een vol gevoel te geven is om water te drinken voor elke maaltijd. Als je soep eet of drinkt, dan duurt het veel langer om te verwerken dan vast voedsel met dezelfde hoeveelheid calorieën.

Daardoor helpen dranken voor het eten, soepen en smoothies bij het langer vasthouden van een vol gevoel.

Om bij de hoofdmaaltijden langer een vol gevoel te houden kun je ook meer eiwit toevoegen aan de maaltijd. Je hebt vast wel eens gehoord dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is.

Zorg ervoor dat het ontbijt tenminste voor 45% uit eiwit bestaat. Voeg ook wat gezonde vetten toe.

Probeer juist minder koolhydraten te eten. Ze zijn dan wel een gemakkelijke bron van energie voor je lichaam, maar ze worden dan ook snel verwerkt en dat zorgt minder lang voor een vol gevoel. Je hebt dan dus veel sneller weer honger.

Goede bronnen van vet en eiwit zijn:

 • Eieren
 • Yoghurt
 • Kip
 • Vis
 • Linzen
 • Rundvlees
 • Kalkoen
 • Kaas

Kijk wel uit met kaas, kijk altijd even op het etiket. Natuurlijke kaas is goed voor je, bewerkte kaas bestaat voornamelijk uit verkeerde vetten en bevatten maar weinig eiwitten.

En hoe zit het dan met groente en fruit?

Groente en fruit zijn natuurlijke vitaminepillen. Als je lichaam bijvoorbeeld vitaminen en mineralen tekort komt, dan kun je daarvan juist trek krijgen.

Als je geen fruit of groente tijdens de maaltijd consumeert, eet ze dan als tussendoortjes. Dat mag de hele dag door. Fruit heb je in alle soorten en smaken, dus als je moeite hebt met het eten van groente en fruit, dan kun je zoeken naar een soort die je wel lekker vind.

Vezels kunnen niet verwerkt worden door het lichaam en kunnen dus helpen je langer een vol gevoel te geven. Vezels zitten in sommige soorten fruit, maar in bijna alle groenten.

Vezels zijn goed voor als je wat gewicht wilt verliezen omdat ze de stofwisseling stimuleren. Ze zorgen ook voor een regelmatige stoelgang en houden dat gedeelte van je lichaam schoon en gezond.

Er bestaan ook vezelsupplementen. Deze kun je indelen in twee groepen; supplementen uit de fabriek en supplementen uit de natuur.

Ik zou je altijd aanraden voor de natuurlijke optie te kiezen zoals bijvoorbeeld lijnzaad, deze zijn te koop bij bijna elke reformwinkel. Maar dit is alleen nodig als je echt niet de aanbevolen 20 gr. vezels per dag kan eten.

Wist je dat de spieren in ons lichaam voornamelijk bestaan uit vezels? Als je die flapperende armen kwijt wil en meer spieren wilt kweken, dan heb je die vezels echt nodig.

Afvallen

 1. Drink water

Je vochtinname en mate van hydratatie is heel belangrijk. 75% van je armen bestaat uit water, de rest is spiermassa.

Dus het is erg belangrijk om te kijken naar je vochtinname en hoe gehydrateerd je bent als je bezig bent om armvet te verliezen.

Water drinken zorgt ervoor dat je lichaam in staat is gif en afvalstoffen te verwijderen. Drink daarom tussen de acht en twaalf glazen water per dag, en houdt dat elke dag vol.

 1. Train die armen

Iedereen weet dat het heel belangrijk is om te sporten en te trainen om vet te verbranden en gewicht te verliezen.

Dat geldt ook voor armvet.

Er zijn heel veel verschillende oefeningen die je zou kunnen proberen, sommige zijn gericht op mannen en anderen juist op vrouwen. Dus let goed op dat je de juiste oefening voor jou kiest.

Zumba is bijvoorbeeld een leuke en energieke manier om je armen weer in topvorm te krijgen, terwijl je ook de rest van je lichaam traint.

 1. Een gezond dieet

Vaak hebben mensen met overgewicht niet echt mooi gevormde armen. Een dieet kan helpen om van dat vet af te komen.

Maar let wel op dat het geen crash dieet is, het moet een gezond dieet zijn met veel eiwitten (bijvoorbeeld van vis) en goede koolhydraten (zoals van groente en fruit). Probeer wat je eet elke dag te balanceren.

 1. Oefeningen gericht op je armspieren

Wil je zo snel mogelijk al verschil zien in je armen? Doe dan elke dag tenminste 20 minuten lang de volgende oefening (deze oefening kun je ook verdelen over elk 10 min.):

 1. Strek je armen horizontaal langs je lichaam
 2. Maak kleine draaiende bewegingen
 3. Draai na 5 min. de andere kant op maar houd je armen recht

Deze oefening is uiterst effectief om je armspieren te trainen en je armen een strakker uiterlijk te geven.

 1. Kruidenextracten en supplementen

Kruidenextracten en supplementen kunnen helpen bij het verliezen van armvet. Zeker als ze gecombineerd worden met sporten en oefeningen.

Maar zorg dat je eerst met een specialist praat over welke middelen in jouw situatie werken.

 1. Rekken en strekken

Dit is vooral goed voor mensen die de hele dag achter een computer of bureau zitten, bijvoorbeeld voor hun werk. Deze methode houdt in dat je elk uur even een rekoefening doet.

Het helpt niet alleen met de doorstroming van bloed door het lichaam, maar helpt ook bij het verwijderen en verliezen van armvet.

 1. Dansen

30 min. dansen per dag kan helpen bij het verliezen van armvet. Misschien klinkt het wat vreemd, maar je beweegt je armen tijdens het dansen. Soms zelfs zonder dat je het zelf door hebt.

Voor sommige mensen werkt dansen dan ook beter dan sporten omdat je gericht bent op het dansen en niet op de pijn van de oefeningen die je doet.

 1. Lopen

Lopen lijkt misschien niet erg effectief bij het verliezen van armvet, maar dat is het zeker wel.

Je kunt nou eenmaal niet maar op 1 plek vet of gewicht verliezen, vet vermindert over je hele lichaam.

Dus je zult je hele lichaam moeten gebruiken om het vet te verbranden. Cardio oefeningen, zoals bijvoorbeeld lopen, zijn daar juist perfect voor.

 1. Trainen met gewichten

Neems eens wat gewichten mee tijdens het lopen of tijdens die wandeling.

Gewichtstraining of gewichten liften tijdens het lopen versnelt het verliezen van gewicht en vet.

Je kunt bijvoorbeeld ook extra gewicht hangen aan je benen om het lopen intensiever te maken.

 1. Jumping jacks

Jumping Jacks zijn leuk maar ook enorm effectief.

Begin door je voeten gewoon naast elkaar te zetten en je armen langs je lichaam te laten hangen.

Met een sprongetje ga je dan met je voeten uit elkaar staan en je handen omhoog boven je hoofd (sommige klappen erbij anderen laten de handen elkaar niet aanraken), en dan met een sprongetje weer terug in de eerste houding.

Het klinkt misschien wat kinderachtig maar het is een goede cardio oefening. Het helpt bij het trainen van al je spieren.

 1. Zelfvertrouwen

Deze tip helpt bij elke vorm van gewichtsverlies, dus ook voor het verliezen van armvet.

Heb zelfvertrouwen.

Je moet het eerst willen om het ook echt te kunnen verliezen. Neem die beslissing en zorg dat je het volhoudt. Dit innerlijke zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je je armvet snel verliest!

Afvallen

 1. Push-ups

Zelfs als je ze doet met gebogen knieën, zijn push-ups een goede oefening voor het trainen en vormen van je armen.

Er zijn maar weinig mensen die ze graag doen (ik zelf ook niet), maar ze zijn absoluut effectief. Als je ze ook niet leuk vind om te doen, begin dan langzaam met maar een paar per dag.

Voer deze dan langzaam op totdat je er 30 of meer achter elkaar doet.

 1. Touwtje springen

Touwtje springen klinkt misschien - net als de jumping jacks  - wat kinderachtig. Misschien heb je het sinds je jeugd zelfs niet meer gedaan, maar het is een uitstekende workout en zal je zeker helpen met het verliezen van armvet.

Maar dan moet je het wel consistent blijven doen.

 1. Medicijnbal

Het lijkt op een basketbal met overgewicht, maar wat is een medicijnbal nou eigenlijk?

Deze bal maakt het het sporten en doen van oefeningen in ieder geval een stuk leuker. Ze zijn op meerdere plekken te koop en ze zijn te verkrijgen met en zonder handgrepen.

Je kunt met deze handgrepen een oefening doen waarbij je de bal oppakt en slingert tot boven je hoofd en weer terug tussen je benen. En dan natuurlijk blijven herhalen.

Online staan nog veel meer filmpjes met oefeningen waarmee je je armen kunt trainen en armvet kunt verliezen.

 1. Boksen

Je hoeft niet meteen echt te gaan boksen, maar de bewegingen van het boksen zijn een uitstekende oefening voor het verliezen van armvet.

 1. Yoga

Je hoeft je niet meteen in te schrijven voor een yogales, begin gewoon thuis met een boek of een filmpje over yoga.

Er zijn namelijk heel erg veel yogabewegingen die zich richten op je armen. Denk maar eens aan planking. Geef het gewoon eens een kans, het is in ieder geval rustgevend.

En dan helpt het ook nog eens met armvet!

Tot slot…

Het is echt nergens voor nodig om de moed op te geven en je slappe armen te accepteren. Zoals je ziet zijn er talloze dingen die je kunt doen om dat vet te verbranden.

Net als bij vet op de bovenbenen, duurt het echter even voordat het vet op je armen verdwijnt.

Wees daarom geduldig en de rest zal volgen!

Wil jij niet alleen vet op je armen verbranden, maar graag ook wat vet van je buik? En dat op een eenvoudige en effectieve manier? Ontdek dan hier de Bye Bye Buikvet Challenge!

Bronnen:

Targeted Fat Loss: Myth or Reality?

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8283291

http://www.researchgate.net/publication/21065407_Determination_of_arm_fat_area_and_arm_muscle_area_norms_in_children_6-12_years_of_age_in_Bursa

http://www.obesitypanacea.com/2009/08/shake-weight-spot-reducing-arm-fat.html

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Mijn grootste erfenis aan mijn lichaam zijn mijn armen. Ik doe elke dag oefeningen, werk in de schoonmaak en heb ook regelmatig pijn in mijn armen door training en werk, maar ik blijf mijn armen lelijk vinden. Ik ga proberen om met dansen en armen draaien ze slanker te krijgen. Bedankt!

 2. Pas op met armen slanker proberen te krijgen.Het vel dat overblijft is niet meer te trainen en vaak veel lelijker dan een wat vollere arm.Ik ben 43 kilo afgevallen en heb er fanatiek bij gesport(body pump)maar dat vel krijg ik niet meer gevuld ook niet met spieren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

13 Shares
Tweet
Pin9
Share4