• Wat zijn bedwantsen en wat kun je er tegen doen?

Wat zijn bedwantsen en wat kun je er tegen doen?

2018-10-22T08:57:59+01:00november 19th, 2018|Algemeen|0 Reacties

Meer dan 99% van alle professionele ongediertebestrijders melden dat ze in het afgelopen jaar huizen of gebouwen, die besmet waren met bedwantsen, hebben behandeld en ze melden ook dat deze bedbeestjes vaak zeer irritant zijn. En ze gaan, zoals het lijkt, ook waarschijnlijk niet snel weg.

Experts melden dat, ten opzichte van ongeveer 10-15 jaar geleden, incidenten met bedwantsen dramatisch zijn gestegen en experts van over de hele wereld hebben het gevoel dat deze beestjes onlangs ‘een wereldwijde heropleving hebben ondergaan’ maar waarom dat zo is, daar zijn ze helaas nog niet achter. Onderzoeken over ongediertebestrijding tonen aan dat de drie plaatsen waar de meeste bedwantsen worden aangetroffen, appartementen/flatgebouwen, eengezinswoningen en hotels/motels zijn - waardoor zowat iedereen dus kans maakt om in een bed te stappen waarin deze beestjes aanwezig zijn.

Gelukkig zijn er wel manieren om bedwantsen te verwijderen en manieren om de steken van bedwantsen op een natuurlijke en veilige manier te behandelen en het begint allemaal met het begrijpen wat bedwantsen zijn, waar ze vandaan komen en ook te weten hoe je ze kunt herkennen.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen die, afgezien van matrassen, op veel verschillende oppervlakken in je huis kunnen leven, worden beschouwd als insecten die bloed van mensen en andere dieren nodig hebben om te kunnen overleven. Er zijn wereldwijd veel verschillende soorten bedwantsen, maar twee van de meest voorkomende soorten zijn de Cimex lectulariusen de Cimex hemipterus.

Hoewel hun naam doet vermoeden alsof ze alleen in bedden of matrassen leven, kunnen bedwantsen ook in andere ruimtes en oppervlakken, inclusief in banken of sofa's, bagage, lakens, linnenkasten of in tapijten/kleden overleven. Andere plaatsen dan huizen of motels waar de bedwantsen ook vaak te vinden zijn, zijn onder andere krappe ruimtes waar mensen wonen of werken en dan vooral als de ruimte vol is en niet vaak wordt schoongemaakt, zoals bijvoorbeeld verpleeghuizen, slaapzalen voor studenten, kantoren, scholen, dagcentra en ziekenhuizen.

Het meest voorkomende teken of symptoom van bedwantsen is een soort dermatologische reactie, die een jeukende, hobbelige uitslag veroorzaakt. Een klein percentage van de mensen ontwikkelt enigszins ernstige reacties op bedwantsen die verder gaan dan alleen maar een jeukende huiduitslag en dan kun je denken aan anemische symptomen of verschillende symptomen van allergieën, maar voor de meerderheid van de mensen zijn bedwantsen gewoon alleen maar lastig. Hoewel er geen bewijs is dat bedwantsen gevaarlijke humane pathogenen bevatten, moet je toch proberen om te voorkomen dat je ze hebt en dat ze je bijten omdat het gewoon voor ongemak zal zorgen.

Als je vermoedt dat je bent gebeten, vraag je je waarschijnlijk af hoe je de bedwantsen uit je huis kunt verwijderen en hoe je zonder het gebruik van agressieve chemicaliën kunt voorkomen dat ze terugkomen. Het voorkomen van de bedwantsen en de behandeling van de beten zijn onder andere het gebruik van natuurlijke insectenwerende oplossingen in je huis, zoals het gebruik van essentiële oliën en de behandeling van huiduitslag met huidverzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten.

De symptomen van de beten van bed