*NIEUW* Afvallen met ovenschotels!

Ontvang tijdelijk GRATIS het Koolhydraatarm Ovenschotel Weekmenu

Schimmelinfectie Behandelingen

Laatste Update: 4 november 2016

Candida behandelen met nystatine en molkosan

Sommige mensen hebben geluk. Een aantal dagen nadat de schimmelinfectie voor het eerst kwam opzetten is het "hij" vanzelf weer weg gegaan. Deze personen moge van geluk spreken. Waarom? Niet iedereen komt zo snel van een candida schimmel af. Sterker nog, veel mensen hebben al meer dan 5 verschillende behandelingen door lopen zonder enig resultaat. Medicijnen kunnen de oplossing zijn voor veel infectie, ook tegen schimmel. Maar medicijnen zijn ook in 2012 nog steeds niet "waterproof". In dit artikel leg ik 2 verschillende behandelingen uit tegen candida genaamd: Nystatine en Molkosan.

Nystatine

Sommige vormen van een schimmelinfectie kunnen goed met het middel nystatine worden behandeld. Echter niet elke schimmel is sensibel voor dit middel. In het laboratorium zal duidelijk moeten worden of de schimmel die je hebt, resistent is of niet. Dit middel wordt vergoed door de zorgverzekering, dus een afspraak maken met uw huisarts is altijd verstandig.

De werking van nystatine vloeit voort uit het feit dat dit middel een macrocyclisch antimycoticum is, dat voor remming zorgt voor de schimmel. Het zal de schimmel niet doen doden, maar het zorgt voor een direct verminderen van de klachten omdat de groei wordt belemmert. Tegenwoordig wordt dit middel vaak gebruikt bij kleine kinderen die last hebben van spruw.

Een zijn een klein aantal bijwerkingen bekend zoals buikkrampen, misselijkheid, braken en het ontstaan van een allergische reactie. Dit middel mag niet gebruik worden wanneer je overgevoelig bent (allergische reactie) of wanneer je last hebt van een bepaalde oogaandoening.

Dit medicijn kan ook online of bij de drogist worden gekocht. Wel is het altijd verstandig om dit met je arts te overleggen. Dit omdat dit middel niet in combinatie met bepaalde andere medicijnen genomen kan/mag worden.

Molkosan

Molkosan is een natuurlijk product wat gemaakt van alpenwei uit Zwitserland. Het bevat melkzuur dat de darmflora in evenwicht houdt en zorgt voor balans in je darmstelsel. Het is al een tijdje op de markt en veel mensen hebben profijt. Daarnaast bevat het geen lactose en suiker, waardoor het je ook nog eens niet dik zal maken. Het is rijk aan vitamine B1, 6 en calcium. Tijdens de product van kaas is melkwei een soort van reststof. Dit geconcentreerde goedje lijkt op gelei en bevat veel goede mineralen.

2-3 lepels per dag schijnt voldoende te zijn om binnen een aantal dagen de darmflora op te knappen. Ook de overtollige candida schimmel die buikkrampen veroorzaakt zal langzamerhand verdwijnen. De schimmel in je darmen kunnen door molkosan zich niet vermenigvuldigen waardoor de balans weer hersteld wordt. De klachten zullen hierdoor dus ook afnemen.

Avogel verkoopt dit in de lokale drogist of via hun eigen persoonlijk internet webshop.

Voor meer informatie over candida en voor de nieuwste update, kijk dan op de candida blog

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Als je molkosan te duur vind of niet te pakken kan krijgen, kun je bij kruidvat dezelfde voedingsmiddel vinden onder de naam melkwei van kruidvat eigenmerk, scheelt meer dan de helft in prijs en is het zelfde spul net zo zuur als de ouderwetse molkosan.
  Veel succes Linda

  1. Nou ben ik niet met je eens. Er zitten stoffen in die niet iedereen mag en het is zo vreselijk zuur veel zuurder dan molkasan.

 2. Heb gehoord dat het ook werkt tegen luizen als je haar er mee wast?
  Is dit zo? Hoor graag van u.
  Mvg G J v Valkengoed

  1. Hier heb ik nog niet eerder van gehoord. Echter, aangezien het een antibacterieel middel is zou het best kunnen. Evenals heb ik geen verdere aanvullende informatie kunnen vinden om nystatine / molkosan tegen luizen te behandelen.

   Heeft u een bron voor mij?

   Met vriendelijke groet,

   Jack

 3. Ik ben vandaag met Nystatine begonnen kuur van 16 dagen op Dokters recept.
  Nu lees ik dat dit middel 500mg suiker (saccharose) per ml bevat.
  Vervolgens lees ik dat candida van suikers leeft.
  Is dit dan niet tegenstrijdig aan elkaar ????

  1. Saccarose is zeker niet goed. Echter, nystatine is een sterke anti schimmel middel en daarom is het effectief tegen een candida infectie, zelfs wanneer er suikers in zitten. Ik denk dat er saccarose in zit zodat de schimmel daar op reageert en nystatine gemakkelijker de infectie kan bestrijden. Suiker vrije nystatine bevat aspartaam en ben ik zelf geen voorstander van.

   Succes!

 4. Wat ook geweldig is van dit middel is, dat de alvleesklier er ontzettend veel baat bij heeft. Het melkzuur zorgt ervoor dat de suikerspiegel meer stabiel wordt. Mensen met suikerziekte moeten eigenlijk altijd melkzuur gebruiken. Dat bespaart veel ellende . Deze wijsheid heb ik van dr.Alfred Vogel(+) Deze man heeft 'n grote invloed gehad op mijn gezondheid. waar artsen 't niet wisten, raadpleegde ik altijd de boeken van dr. Vogel. Bij 't Kruidvat is de melkwei trouwens ook te koop, niet onder de naam Molcosan, maar gewoon van eigen merk.

 5. Ik wil weten of mijn zoon van 12 jaar ook molkosan fruit kan gebruiken,ik kan het nergens vinden

  1. Molcosan fruit ken ik niet. Melkzuur melkwei molcosan is voor iedereen goed.Eventueel aanlengen met diksap, en altijd met water of fruitsap. Sterkte met Uw zoon, kim.

 6. Natriumbicarbonaat ! ook zuiveringszout genaamd of maagzout. Vraag maar aan opa of oma(als ze niet te jong zijn), die weten dat nog wel. Ongeveer 2 euro bij de drogist. ontzuren en ontgisten supergoedkoop en ouderwets.

  1. Leuk dat bi-carbonaat, maar welke recepten zijn er n.a.w. hoeveel gebruik ik ervan. Kan ik het wel inwendig gebruiken; ik hoorde n.l. ook dat je er je terras mee kunt reinigen....

   1. Inderdaad, natriumbicarbonaat is ook een reinigingsmiddel, maar je kunt dit ook intern gebruiken. Het heet ook wel maagzout of zuiveringszout. Lees even goed de verpakking voor de juiste dosering, want als je veel té veel gebruikt zal je lichaam net zoals je terras reageren...

    Jack

   2. Natriumbicarbonaat? 3 x daags een afgestreken theelepeltje . Ja, t wordt voor 1001 dingen gebruikt. Als poetsmiddel i.d.d. Maar t ontzuurt ook je lichaam. Citroensap en komkommer doen dat trouwens ook.

 7. Maagzout. 3 x daags theelepeltje bij flinke verzuring -spieren , schimmel,darmklachten , migraine enz enz enz. Bij alléén maagklachten(vooral snachts) savonds voor t slapengaan een theelepel. Is superbasisch . Smaakt zout zilt, in 'n glas water oplossen, met vruchtensap gaat 't schuimen. Geen wekenlang achterelkaar gebruiken. Kijk ook 'ns naar de bevindingen en genezingen door de Italiaanse arts dr. Tullio Simoncini. Geweldig die man ! Echt onvoorstelbaar***

 8. Dank je Jack. Ik heb ook ontzettend veel van jou geleerd. Boeiende sites met vele fijne tips om op natuurlijke wijze te regeneren. Fijn dat je zoveel mensen helpt en wegwijs maakt via internet. Ik blijf zoeken gewoon om't feit dat ik m'n gezondheid terug wil. gr.kim.

 9. Na een aantal flessen Molkosan te hebben geprobeerd, dacht ik koop is een keer die van het Kruidvat, het scheelt immers de helft in prijs.
  Ik begrijp uit de reactie van Linda dat de ouderwetse Molkosan net zo zuur smaakte en dat ze deze nu milder hebben gemaakt.
  Nou dat klopt wel, die van het Kruidvat smaakt alsof je azijn zit te drinken, terwijl de nieuwe Molkosan slechts licht zurig smaakt.
  Dus voor het lekkere geef mij dan maar Molkosan.

 10. ga vandaag starten met Molkosan(apotheek) omdat ik weer last heb van heel moeilijke stoelgang;wil het homeopatisch houden want voel me niey goed met Forlax (medicatie) ,bloeddruk stijgt dan te veel,waardoor ik daar dan weer niet goed van ben(moet wel bloedverdunner nemen). hoop zo dat ik dan wat beter naar het toilet kan gaan zonder "persen".
  Heb 4jaar geleden een darmoperatie gehad(darmkanker) en met als gevolg dat ik slecht de "grote" boodschap kan doen; Dus ga ik vandaag starten met Molkosan,want gel opspuiten is ook al niet plezant;
  hoop dat ik er baat bij vind,want niet kunnen !!!!! is niet leuk.
  Iedereen de groetjes hier op de site .

  1. Beste Lisette. Ik heb tzelfde euvel, maar dan met mn stoma. Ik gebruik bij verstopping 'n paar theelepeltjes ascorbinepoeder per dag in appelsap opgelost. Laxeert als 'n trein. Ook nog 'n goed anti oxidant. Succes,groet, kim.

 11. Beste allemaal

  Ik heb een dove onderlip, en trekkingen rond de mond, tintelingen, ik ontdekte een rode vlek op gehemelte en bloedde ook (helder bloed in speeksel) heb nu nog steeds last van mond ook met warm eten, het is gekomen door een vuil kunstgebitje, ik keek niet zo nauw, deed het uit en de volgende dag weer in, het is een plaatje, geen heel gebit.

  Ik heb nu gezien dat de rode vlek op gehemelte aan het verdwijnen is, maar de onderlip is nog steeds branderig en trekt heel erg als ik mond breder maak, in de mond is wat gelige aanslag ook op gehemelte, ik heb morgen een afspraak bij de tandarts.

  Ik heb geen schimmel overgroei, bijvoorbeeld de ontlasting is meer dan prima, voldoet aan alles, geen buikpijn, wel rugpijn onder maar dat is artrose. Wel heb ik mogelijk last van prostaat, mogelijk daar wel problemen maar geen pijn.

  Ik heb het meer gehad en dat verdween toen ook na tijdje, zal nu ook wel zijn maar toch.

  Misschien herkent iemand hier wat.

  vrg kees

 12. Ik heb een vraag,eigenlijk al 3jaar maar krijg geen helaas niet de antwoorden of een oplossing voor mijn probleem,psychisch is t me aan t opbreken,relatie gestopt hierdoor ik wil geen intieme relatie meer zolang ik deze vreselijke bacterie blijf houden,ben t zo zat!gardnerella is de naam en word keer op keer naar huis gestuurd met :hoort bij je en leer er mee leven..wil ik niet!!!t was er ooit niet dus dan moet t ook zo zijn dat t wel te behandelen is.antibiotica heeft geen zin want word je immuun voor 1zegd wel spoelen ander zegd jodium povidon met tampon inbrengen ..yogurt ook al gelezen..ik lees me suf..help!ben veel te weten gekomen over bepaalde zuren ,darmflora en weerstand maar heeft iemand iets gevonden wat echt helpt ?ik smeek bijna:-(

  1. Ik lees dit nu toevallig . Late reactie maar misschien heb je er nog wat aan.
   Ik heb ook regelmatig last gehad van gardnerella . Later bleek dat ik het elke keer terug kreeg na mijn menstruatie . Zuurgraad was niet goed. De huisarts schreef een ampul voor die ik in moest brengen on de zuurgraad te herstellen , weet helaas de naam niet meer.
   Nooit meer last gehad

 13. Ben zelf al tientallen jaren behept met mondschimmel, van alles geprobeerd, ook nystatine, hen kuren med. gehad voor 6 weken, hielp goed, na een week was het weer aanwezig , sinds 2 maanden gebruik ik molkosan, heb het zelfs een week niet gebruikt met een geweldig resultaat, zelfs de K.N.O. kende dit niet. Weet nu wat ik voortaan gebruik, geen medicijnen meer.

  1. Wat een mooi resultaat, Riek!

   Zijn er meer lezers die ervaring hebben met Molkosan?

 14. Ik ben al 6 weken aan het kwakkelen met hele erge pijn in mn mond. Begon met pijn aan tandvlees en binnenkant lip. later kwamen er witte blaasjes helemaal onderaan mijn tandvlees. Je zag het alleen als ik mijn lippen helemaal uittrok. Mn lippen op elkaar duwen, deed al heel erg pijn. Onder mijn tong kwamen ook de witte vlekjes en het lelletje onder mijn tong werd ook dikker en rood. Naar dokter. Chloorhexidine om te spoelen, want Het zou geen schimmel zijn. Het trok ineens weg, van de ene op de andere dag. Net toen ik dacht dat het weg was, begon mn lip weer op te zetten en begon alles weer opnieuw. Dit herhaalde zich daarna zelfs nog een keer. Tussendoor zei de dokter dat ik het toch nog maar even moest aankijken. Daarbij werd ik steeds moeier, en begon ik me ook echt algeheel ziek te voelen. Mijn tong kan ik nu (bij dé 3e keer terugkomen) bijna niet bewegen van de pijn, slikken en dus ook eten gaat niet meer goed. Vloeibare dingen zoals vla en brinta leef ik nu op. Morgen afspraak met de KNO arts, want mijn dokter zou het echt niet weten. Nu ging ik mijn tong goed nakijken en probeerde ik hem toch even goed te poetsen, ondanks de pijn. Hierdoor zag ik dat er heel veel slijmerig dikke slijm op mijn tong zit en verder naar achteren echt hele dikke witte aanslag zoals ik zie dat spruw eruit ziet. Door het pijn bij het slikken in mn hele keel, ben ik bang dat het toch al nat mn slokdarm is overgegaan.
  Iemand buiten molkosan nog andere tips of heeft iemand ervaring met deze klachten? Want ik heb echt te veel pijn om te denken dat het echt alleen een schimmeltje is..

 15. ik knabbel ook teentje look zolang mogelijk en ook tree tea olie op tandenborstel met past 1 of 2 druppels toevoegen.
  Ik heb al 5 maal tandartsbezoek gedaan en er loopt s nacht vooral sap uit men tandvlees en heb het onderzocht en indd was het schimmel.
  na cure zware medicatie op dokter voorschrift was het weg na test enkele weken later terug ik weet niet wat ik moet doen nog een korte tijd en zou nieuwe hartklep moeten steken mijn vraag net aan de dokter kan dit geen kwaad als er schimmel is in je mond.
  Maar hart specialist zei ja maak dat weg is tegen die tijd ik heb nog een week

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

2 Shares
Tweet
Pin
Share2