Tijdelijk Gratis!

7 Smeuïge Overheerlijke Koolhydraatarme Ovenschotel Recepten:

Cellulitis Behandeling

Laatste Update: 9 maart 2017

Cellulitis op de benen: tips en trucs

Cellulitis - het is niet ieders favoriete gespreksonderwerp.

Op hetzelfde moment hoef je er ook niet erg over in te zitten omdat je een paar putjes en kuiltjes in je huid hebt. Het is belangrijk om te leren om van je lichaam te houden zoals het is en het te waarderen voor alles wat het elke seconde van de dag voor je doet om je in leven te houden en je goed te laten functioneren.

Het goede nieuws is dat je cellulitis KUNT verminderen! Je kunt echt je lichaam helpen om steviger en slanker te worden en de cellulitis te verminderen. Ik ga nu met jullie delen wat cellulitis eigenlijk is, waarom je het hebt en ik zal je een aantal manieren vertellen hoe je de verschijning van cellulitis op je lichaam kunt verminderen. Je hoeft je zo niet meer te schamen als je in je bikini loopt!

Wat is cellulitis?

Cellulitis, medisch ook wel bekend als Gynoïde lipodystrofie, wordt beschouwd als een gelokaliseerde stofwisselingsziekte van de huid, de dermis en de kleine bloedvaten. Met de jaren worden deze vaten gecomprimeerd, waardoor er ontsteking, een slechte lymfedrainage, proliferatie van het vezelige weefsel, weefselschade, een ongelijkheid van de dikte van de huid en verschijning van vet op de huid ontstaat.

Sommige onderzoekers hebben cellulitis omschreven als een "toestand van veranderd bindweefsel" of een "afwijking van de architectuur van de huid." Andere onderzoekers beschrijven cellulitis als "een gevolg van een aantal ultra structurele, opruiende, histochemische, morfologische en biochemische veranderingen."

De belangrijkste lichaamsdelen die betrokken zijn - de dijen, de buik en de billen - krijgen een ongelijk, slap uiterlijk en de getextureerde huid gaat lijken op die van een sinaasappel (sinaasappelhuid) of er ontstaan putjes en gaatjes. Hoewel dit door sommigen als abnormaal wordt gezien, komt cellulitis buitengewoon veel voor. Maar liefst 85-98% van de vrouwen hebben hier in meer of mindere mate last van. Blanke vrouwen over het algemeen vaker dan Aziatische en donkere vrouwen

Onderzoekers benadrukken dat het een esthetische toestand is en hoewel het voor de meeste vrouwen zeer beschamend en pijnlijk is, heeft het geen verband met mortaliteit en morbiditeit.

Ondanks de alomtegenwoordige aanwezigheid bij de meeste vrouwen, blijft cellulitis niet alleen in termen van pathofysiologie, maar ook in termen van een effectieve behandeling een raadsel voor artsen.

Risicoverhogende factoren voor cellulitis

Een heleboel verschillende dingen kunnen bijdragen aan het risico op cellulitis. Hier gaan we hen één voor één bespreken, zodat je een duidelijk overzicht hebt over welke punten je nog kunt verbeteren:

 • Vrouw zijn: oké, misschien kun je hier echt weinig aan doen (en waarom zou je dat trouwens ook willen!) maar het is waar. Vrouwen hebben over het algemeen meer vet op hun dijen, billen en heupen, waar meestal de cellulitis ontstaat. Ook dragen vrouwen van nature meer lagen vet in die gebieden (ongeveer drie), terwijl mannen slechts één laagje vet over hun hele lichaam hebben. Verder bevordert het oestrogeen de productie van vet terwijl testosteron het juist afbreekt.
 • Ongezond, bewerkt voedsel: ongeveer 90% van de vrouwen in industriële landen heeft cellulitis, terwijl slechts ongeveer 10% van de mannen dit heeft. Let goed op dat laatste deel "industriële landen". In landen waar ze minder voorverpakte of bewerkte voedingsmiddelen hebben, zie je minder gevallen van cellulitis. Nogmaals wat je eet, doet er echt toe. Verse groenten en fruit, verse granen en magere eiwitten zijn het beste. Ook wordt het eten van een dieet met veel vet, koolhydraten, zout en weinig vezels sterk afgeraden omdat dit cellulitis kan veroorzaken.
 • Veroudering: aan dit punt kun je ook niet echt veel doen, maar omdat cellulitis en vergrijzing ervoor zorgen dat de huid zijn elasticiteit verliest, kun je wel beginnen met wat je eet en alleen nog de juiste voeding, die je huid gezond en soepel houdt, te eten.
 • Genetica: zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben sommige mensen gewoon meer kans om aan te komen dan anderen. Dit betekent niet dat je dan gedoemd bent om cellulitis te ontwikkelen, maar het betekent wel dat je veel harder moet werken om het op afstand te houden.
 • Roken: cellulitis komt vaker voor bij rokers. Waarom? Sigarettenrook vermindert de bloedstroom door de vaten en verzwakt en verstoort de vorming van collageen, waardoor het bindweefsel uitgerekt en beschadigd raakt. Hierdoor kan vet zich ook makkelijker ophopen. Dit is dus nog een goede reden om te stoppen met roken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Hoe bestrijd je cellulitis?

Cellulitis is de term die wordt gebruikt voor vetopslag net onder de huid, meestal op de buik en in het lagere bekkengebied zoals op de dijen en op de billen. Er zijn een heleboel redenen waarom cellulitis kan ontstaan, met inbegrip van hormonale redenen, een slechte voeding, levensstijl keuzes, leeftijd en genetische aanleg.

Hoewel al deze factoren een rol kunnen spelen bij de vorming van cellulitis, is er een gemeenschappelijke noemer bij al deze factoren, de ophoping van toxiciteit in het lichaam.

Denk hier eens over na: de meeste mensen eten decennia lang verpakt, bewerkt voedsel, geraffineerde suikers en zouten, verwerkt zetmeel, gekookte dierlijke eiwitten, chemicaliën, pesticiden en conserveringsmiddelen.

Tel daar de chemicaliën uit het milieu en de verontreinigende stoffen, waaraan je thuis en buiten in je omgeving wordt blootgesteld, maar bij op. Misschien heb je daarbij ook weken, maanden of jaren gerookt, gedronken of medicijnen gebruikt.

Dit zijn een heleboel giftige stoffen die je in je lichaam hebt en je lichaam is niet in staat om deze volledig te elimineren.

Cellulitis bestrijden 1: Eet alkalische, onbewerkte voeding

Met het oog op het verwijderen van de giftige stoffen uit je lichaam moet je beginnen met deze te verwijderen waar deze zich hebben opgehoopt: in je cellen, weefsels en organen.

De manier om dit te doen, is om alkalische voedingsmiddelen te consumeren. Alle verse groenten en fruit zijn alkalisch en moeten dus deel uitmaken van het grootste deel van je dieet.

Je zou kunnen denken "kunnen verse groenten en fruit me echt helpen me om mijn cellulitis te verminderen?" Ja, dat kan zeker in combinatie met de andere tips die je hier worden gegeven.

Dit is hoe het werkt: de alkaliteit van dit verse voedsel verbind zich aan de zure giftige stoffen in je cellen, zodat deze uit het lichaam verwijderd kunnen worden.

De sleutel is om geleidelijk de consumptie van verse producten (vooral groenten) te verhogen, zodat je niet meer toxiciteit verbindt dan het lichaam kan verwijderen. Anders zullen de toxines gewoon opnieuw gaan circuleren door het lichaam en zich vervolgens opnieuw vestigen. Kleine stapjes zijn dus van vitaal belang zodat je de signalen van je lichaam goed kunt herkennen en dus weet hoeveel je lichaam aankan wat betreft het afvoeren van die toxische stoffen.

Als je je lichaam wilt spoelen met alkaliteit en dus cellulitis (en veroudering en andere symptomen) wilt minimaliseren, drink dan veel vers groentesap.

Cellulitis bestrijden 2: Hydrateren en spoelen

Je moet voldoende zuiver, schoon water drinken en organische hydratatie uit verse groenten en fruit krijgen, om je lichaam gehydrateerd te houden en de giftige stoffen uit je lijf te kunnen verwijderen. Water is essentieel voor het leven en het is ook van essentieel belang voor het verminderen en het voorkomen van cellulitis.

Denk maar aan de gevolgen/het uiterlijk van uitdroging: verschrompeld, zakkerig, oud. Dit zorgt dus niet voor een cellulitisvrij lichaam met een gladde, soepele huid.

Cellulitis op de benen - Tips en Trucs

Drink elke ochtend, als je wakker wordt, als eerste een glas zuiver water. Als je niet zo van de smaak van water houdt, maak het dan lekkerder met citroensap of schijfjes citroen.

Kruidenthee is ook geweldig, maar vermijd koffie en thee zoveel mogelijk en als je ze toch drinkt, drink dan ook extra water en vers groentesap omdat koffie en thee vocht onttrekken en effect hebben op de zuurgraad van je lichaam.

Nogmaals, vers groente sap is echt het toverwoord.

Cellulitis bestrijden 3: Verander het zout dat je gebruikt

Serieus, het kan niet makkelijker zijn dan dit: ruil het geraffineerde zout (keukenzout) dat je gebruikt in voor Keltisch zeezout of Himalaya kristalzout.

Geraffineerd zout is zeer zuur en onttrekt mineralen uit je lichaam. Het onttrekt ook vocht uit je lichaam en is zo fijn dat je lichaam al zijn energie moet gebruiken om te proberen om dit zout op te nemen. Geraffineerd zout draagt bij aan de opbouw van giftige stoffen in je lichaam.

Kristal- en zeezout zijn alkalisch, zitten vol met heilzame mineralen, ‘geven’ aan het lichaam in plaats van te ‘nemen’ en hebben een vollere smaak... als je het verschil al proeft!

Het is gemakkelijk te doen. Kijk in je kasten en gooi dat geraffineerde spul meteen weg.

Cellulitis bestrijden 4: Echte ontgifting - je ontdoen van afvalstoffen

Wanneer je alkalische voedingsmiddelen, zoals in de eerste drie tips, eet, zal de alkaliteit van deze voedingsmiddelen de oude zure afvalstoffen, die diep in je lichaam zitten, beginnen aan te trekken. Dit is briljant en precies wat je wilt: Zodra dit spul naar buiten is gekomen, zal je lichaam veel minder last van cellulitis hebben.

Maar als je deze giftige afvalstoffen uit de cellen en weefsels hebt gehaald, moeten ze nog steeds volledig uit het lichaam worden verwijderd. Dit is waar de eliminatiekanalen in het spel komen. Ze helpen om dit spul UIT je lichaam te krijgen, zodat het zich niet opnieuw zal hechten in je lichaam.

Maar dit is het probleem: dit spul is meestal echt hardnekkig en niet gemakkelijk uit het lichaam te verwijderen. De meeste mensen hebben al aangetaste eliminatiekanalen, in het bijzonder de darm, zodat deze niet het afval effectief uit je lichaam kunnen afvoeren. In dat geval moet je je lichaam een handje helpen om zich hiervan te ontdoen.

De beste manier om dit te doen, is om regelmatig je darmen te zuiveren door middel van een professionele darmspoeling of door klysma’s, die je thuis kunt gebruiken. Ga bij jou in de buurt op zoek naar een hydrotherapeut die gespecialiseerd is in darmen en overleg met deze professional wat je behoeften zijn. Of koop een klysma kit voor thuis en maak er een gewoonte van om deze regelmatig te gebruiken.

Het lijkt misschien niet de meest elegante oplossing, maar geloof me, het werkt echt! De darm kan de meeste afval veilig afvoeren en daarom is het verstandig om dit essentiële eliminatiekanaal een handje te helpen en ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken.

Cellulitis bestrijden 5: Het borstelen van je huid

Het stimuleren van het lymfestelsel (de lymfe zit net onder het oppervlakte van je huid) door middel van het borstelen van de droge huid met een borstel van varkenshaar helpt om de gifstoffen voort te bewegen naar de gebieden die ze kunnen afvoeren.

Je huid, het grootste orgaan van het menselijk lichaam, wordt ook wel het ‘orgaan van de eliminatie’ genoemd. Een derde van de toxines in je lichaam worden uitgescheiden via de huid en droog borstelen helpt om de poriën te ontstoppen en de giftige stoffen, die gevangen zitten in de huid, te elimineren.

Cellulitis op de benen - Tips en Trucs

Om te beginnen moet je onderstaande stappen volgen:

 • Koop een natuurlijke (niet synthetische) borstel met een lange steel, zodat je alle delen van je lichaam kunt bereiken.
 • Ga naakt in bad of op een betegeld oppervlak staan om de vallende huidschilfers op te kunnen vangen. (Het klinkt een beetje smerig, ik weet het.)
 • Begin met het borstelen bij je voeten en maak lange vegende bewegingen in de richting van je hart. Borstel altijd in de richting van je hart.
 • Borstel meerdere malen over elk gebied, zodat je geen huid vergeet.
 • Wees voorzichtig als je over gevoelige gebieden, zoals de borsten, borstelt. Hoe meer je droog borstelt, hoe minder gevoelig je huid wordt.
 • Nadat je je hele lichaam hebt afgeborsteld, spring je onder de douche. (Wissel af met warm en koud water want dit stimuleert de bloedcirculatie, waardoor er meer bloed naar de bovenste lagen van de huid stroomt.)
 • Na dat je klaar bent in de douche, dep je je huid droog en smeer je deze in met een natuurlijke olie, zoals rozenbottel- of kokosolie.
 • Borstel je hele lichaam elke dag af. Voor de beste resultaten wordt zelfs twee keer per dag aanbevolen. Vergeet niet om zo af en toe je borstel te reinigen met zeep en water. Laat het daarna op een schone, zonnige plek drogen om de opbouw van meeldauw in je borstel te voorkomen.

Probeer dit 30 dagen en zie de resultaten!

Cellulitis bestrijden 6: Bewegen en zweten

Als je oefeningen doet, waar je flink van gaat zweten, verminder je niet alleen stress maar geef je jezelf een endorfine boost en zul je ook gifstoffen via de huid afvoeren. Dit is echt een goede manier om aan je gezondheid te werken en je cellulitis te verminderen.

Het zal ook helpen om je lichaam er slanker uit te laten zien en je zult merken dat je door het sporten minder last krijgt van andere kwaaltjes.

Cellulitis bestrijden 7: Beperk het gebruik van crèmes die de huid dunner maken

Als je momenteel gebruikmaakt van chemische of farmaceutische producten tegen cellulitis, die de huid dun maken (zoals steroïden), zal je cellulitis waarschijnlijk alleen maar erger worden.

Het is logisch dat, als je huid dunner is, de verschijning van kuiltjes onder de huid meer opvallen, toch? Plus dat je huid sneller tekenen van veroudering en onvolkomenheden zal laten zien.

Het is niet de bedoeling dat je in één keer stopt met de medicijnen en crèmes - dit is iets wat je moet bespreken met je arts of alternatieve arts, maar neem het in overweging. Als je een aantal van deze tips gebruikt en als deze aanslaan, zul je merken dat je het gebruik van deze crèmes kunt verminderen.

Of je nu middelen gebruikt voor fysieke verbetering of om je interne toestand te beheren (de buitenkant is slechts een afspiegeling van wat er in je lichaam gaande is), je gezondheid en schoonheid zullen echt verbeteren als je deze tips probeert en dan zul je merken dat je ook minder medische of chemische middelen nodig hebt.

In plaats daarvan kun je je huid voeden met volledig natuurlijke hydraterende oliën en crèmes, zoals kokosolie, olijfolie of een prachtige organische moisturizer.

Cellulitis bestrijden 8: Koffiedik

Grof koffiedik kan als een scrub worden gebruikt om dode huidcellen te verwijderen en nieuwe, gezonde cellen te regenereren.

Meng een kwart kopje koffiedik met drie eetlepels suiker en twee eetlepels gesmolten kokosolie totdat je een pasta krijgt. Neem een klein beetje van deze pasta op je handen en masseer enkele minuten de aangetaste huid met een stevige druk. Tot slot spoel je het met lauw water af. Volg deze remedie twee of drie keer per week totdat je de gewenste resultaten krijgt. Wat je over hebt, kun je in een glazen pot bewaren en later gebruiken.

Als alternatief kun je ook een pakking met koffie en olijfolie bereiden. Verhit gedurende 20 seconden een half kopje koffiedik en een beetje extra vergine olijfolie in de magnetron. Breng het warme mengsel aan op de cellulitis en dek het af met plasticfolie. Laat het gedurende 30 minuten intrekken en spoel het daarna af met warm water. Doe dit twee keer per week, totdat je verbetering ziet.

Cellulitis bestrijden 9: Jeneverbesolie

Jeneverbesolie heeft ontgiftende eigenschappen en kan het vasthouden van vocht helpen verminderen, waardoor het effectief is tegen cellulitis.

 • Meng 10 tot 15 druppels jeneverbesolie met een kwart kopje olijfolie.
 • Masseer het mengsel in op het getroffen gebied en laat het gedurende 10 minuten intrekken.
 • Doe dit twee keer per dag. Na een maand zul je merken dat je huid zachter en steviger aanvoelt.

Cellulitis bestrijden 10: Zeewier

Als een natuurlijk exfoliërend middel stimuleert zeewier de bloedsomloop, verbetert het de huidstructuur en spoelt het schadelijke gifstoffen uit het lichaam. Dit draagt bij aan het verminderen van de verschijning van cellulitis.

 • Meng drie eetlepels gemalen zeewier (gemakkelijk verkrijgbaar bij reformwinkels) met een kwart kopje zeezout naar keuze, extra vergine olijfolie en een paar druppels van een essentiële olie, die je lekker vindt, door elkaar. Masseer een klein beetje van dit mengsel op het getroffen gebied, laat het gedurende 10 minuten intrekken en neem een douche. Na het douchen, kun je een moisturizer gebruiken. Doe dit, gedurende enkele weken, éénmaal per dag. Je kunt het overtollige mengsel in een afgesloten pot bewaren en later weer gebruiken.
 • Als alternatief kun je ook zeewierbaden nemen om je cellulitis te verminderen. Voeg vier bladen zeewier toe aan een bad gevuld met lauw water. Blijf ongeveer 20 minuten in bad zitten. Doe dit twee keer per week voor het maximale voordeel.

Cellulitis bestrijden 11: Appelciderazijn

Appelciderazijn kan, door de aanwezigheid van mineralen, kalium, magnesium en calcium in de azijn, je helpen te ontdoen van cellulitis. Al deze elementen spelen een belangrijke rol bij het verwijderen van toxinen en van de vochtretentie rond de dijen en de buik.

Hierdoor vermindert het opgeblazen gevoel en de cellulitis. Appelciderazijn helpt je ook afvallen en minder vet betekent minder last van cellulitis.

 • Meng een deel appelciderazijn met twee delen water. Als je wilt, kun je een beetje honing toevoegen. Wrijf het mengsel op het getroffen gebieden. Laat het gedurende 30 minuten intrekken en spoel het daarna met warm water af. Doe deze behandeling twee keer per dag tot je de gewenste resultaten ziet.
 • Als alternatief kun je gelijke delen appelciderazijn en water mengen en dit op het getroffen gebied inwrijven. Wikkel dit vervolgens in met plasticfolie en een warme handdoek en laat het één uur zitten. Ten slotte verwijder je het folie en de handdoek en spoel je de huid met lauw water af. Doe dit éénmaal per dag, totdat je cellulitis volledig is verdwenen.
 • Je kunt ook twee eetlepels appelciderazijn en een theelepel honing mengen en dit, op een regelmatige basis, twee keer per dag opdrinken.

Cellulitis bestrijden 12: Groene klei

Groene klei heeft de mogelijkheid om het lymfevatenstelsel en de bloedsomloop te stimuleren, dode huidcellen te verwijderen, onzuiverheden en vetten te absorberen en bindweefsels te versterken en te herstellen. Door al deze eigenschappen is groene klei zeer doeltreffend voor het verminderen van de verschijning van cellulitis.

 • Meng een half kopje groene klei en zeewier, een kwart kopje vers geperst citroensap, drie eetlepels warm water en een eetlepel biologische honing tot een dikke en gladde pasta.
 • Wrijf het mengsel met cirkelvormige bewegingen in op het getroffen gebied en bedek het dan goed met plasticfolie.
 • Laat het gedurende 30 minuten intrekken en was het vervolgens met lauw water af.
 • Volg deze behandeling op een wekelijkse basis, totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Tot slot…

Nu is het tijd geworden om deze tips uit te gaan proberen. Kies er één om te beginnen en implementeer die oplossing in je dagelijkse leven, zoals bijvoorbeeld het omwisselen van het zout dat je gebruikt. Kies dan een andere tip die je kunt gebruiken en ga zo verder. Je zou een nieuwe tip per dag of per week kunnen proberen, totdat je ze allemaal tot een onderdeel van je normale leven hebt gemaakt. Ga zo door en je zult echt resultaten gaan zien!

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een totaalaanpak, om zeker te zijn dat je je cellulitis binnenkort gedag kunt zeggen.

Hoe je dit doet? Hoe kun je nog een paar stappen verder gaan?

Om dit te bereiken, raad ik je aan om mijn nieuwe eBook te downloaden:

“21 Effectieve Natuurlijke Tips Tegen Cellulite”

Al mijn kennis van de afgelopen 5 jaren heb ik samengevat in dit stappenplan! In dit boek vind je de 21 beste tips tegen cellulite!

Klik hier om dit succesvolle boek te downloaden!

Bronnen

naturalsociety.com/7-natural-home-remedies-for-cellulite-reduction-get-rid-of/

www.doctissimo.fr/html/forme/cellulite/8720-cellulite-solutions-interview.htm

www.passeportsante.net/fr/Maux/Problemes/Fiche.aspx?doc=cellulite_pm

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

14 Shares
Tweet
Pin10
Share4