Cellulite Behandeling

Laatste Update: 5 maart 2024

Thuis Behandel Tip: cellulite aanpakken met koffiedik

Is het mogelijk om cellulite verminderen met koffiedik? Ongetwijfeld is cafeïne één van de meest gebruikte legale stimulerende middelen wereldwijd.

De meeste mensen gaan eenmaal erg goed op een kopje koffie bij het opstaan, normaal gesproken gooien we de koffiedik weg, maar deze keer is het verstandig om te bewaren.

Cafeïne veelal toegepast bij de wat duurdere anticellulitecrèmes. Gelukkig kun je met behulp van koffiedik je eigen crème maken en is één van de effectiefste manieren om cellulite tegen te gaan. Daarbij wordt cafeïne inmiddels erg vaak toegepast bij anticellulitecrèmes en medicaties.

In een onderzoek waarbij ratten een gel met cafeïne erin opgesmeerd kregen kwam naar voren dat de cafeïne tot in de vetlaag in de huid trok (1). Een ander onderzoek had een vergelijkbaar effect (2). Volgens de wetenschappers bewees dit dat het effectief is tegen cellulite. Er worden daarom nu ook volop onderzoeken uitgevoerd over de beste manier om cafeïne in de huid te laten doordringen (3).

Het is hetzelfde ingrediënt die je aantreft in een lekker kopje koffie kan de bloedtoevoer / circulatie verhogen, vet verwijderen en de huidcellen boosten. Dit is de reden waarom er een explosie is geweest met zalven gebaseerd op cafeïne.

[pullquote]Gelukkig is cafeïne geen commercieel fabeltje, maar werkt ook nog echt![/pullquote]

Circulatie verhogend

Wanneer je een kopje koffie neemt merk je direct een verhoogde alertheid en focus. Dit is ook waarom veel mensen absoluut koffie nodig om op te staan ’s ochtends. Dit komt doordat cafeïne de bloedtoevoer verhoogd waardoor je hart en hersenen sneller gaan werken.

Echter, het wordt ook gebruikt in de sportschool omdat het metabolisme / de stofwisseling verhoogd wordt. Ik heb hier zelf een keer mee geëxperimenteerd door op een dubbele espresso te trainen voor een marathon.. werkt goed, maar raad ik niet aan:)

Cellulitis wordt veroorzaakt  door meerdere factoren waarbij een ongezonde leefstijl één van de grootste boosdoeners is. Het gevolg is dat je lichaam niet een optimale bloedcirculatie heeft waardoor de ophoping toxines en vetten sneller zichtbaar worden en de sinaasappelhuid veroorzaakt wordt.

Vandaar dat het belangrijk is om de toxines te verwijderen en bloedcirculatie te verhogen om cellulite goed tegen te gaan. Sommige mensen zweren bij cafeïne en koffiedik om cellulite te verminderen. Dit is een typische thuis behandeling en wordt steeds vaker toegepast.

[pullquote]Cafeïne kan hierbij helpen, omdat het de bloedcirculatie verhoogt![/pullquote]

Verse koffiedik wrap

Voor een goede anticellulitisbehandeling kun je verse koffiedik gebruiken. De bedoeling is dat het nog warm moet zijn op basis van een halve kop koffie of minder. Belangrijk is dat er nog voldoende cafeïne in het filter aanwezig is, want anders heeft het weinig nut.

De bedoeling is dat je het koffiedik gaat samenvoegen met olijfolie, organische kokosolie of appelciderazijn voor maximaal resultaat.

Gebruiksaanwijzing

 • Meng het koffiedik met olijfolie of andere oliën
 • Breng het mengsel aan op de plaatsen waar je cellulite hebt met een draaiende beweging.
 • Nadat je een dikke laag hebt aangebracht je benen / billen inwikkelen met huishoudfolie
 • Laat 10 minuten inwerken (langer mag ook)
 • De huid schoonspoelen
 • Gebruik een massageroller om de huid extra te verstevigen
 • Herhaal dit proces meerdere malen per week voor het beste resultaat! Vergeet niet dat je warm en niet heet koffiedik moet gebruiken!


Videofragment over koffiedik toepassen


Conclusie

Cafeïne is geen fabeltje en heeft een bewezen effect om de bloedtoevoer te verhogen en ophoping vetten te verwijderen. In combinatie met een koffiedik wrap wordt de bloedtoevoer van de huid verhoogd waardoor cellulite tijdelijk zal verminderen.

Voor een meer blijvend resultaat zul je deze behandeling moeten herhalen. Tenslotte, is je leefstijl ook zeker van belang bij de strijd tegen cellulite en raad ik je aan om op mijn blog verder te lezen.

Heb je zelf ervaring met een koffiedik wrap? Laat dan hieronder een reactie achter.

Bronnen:

 1. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/03639045.2017.1386206
 2. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/03639045.2014.980426
 3. https://link.springer.com/article/10.1007/s10570-013-0114-1

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Hoi , ik heb ook aardig veel cellilutes vooral mijn benen ik draag nooit een kortere rok dan mijn enkels vind ik wel jammer maar echt omdat het mij tegen staat dat je het vooral in de zon goed kan zien, en wij vrouwen hebben er echt een hekel aan, nu pas ik dat koffie drinken ook niet echt erbij helpt, waar ik meestal mee wakker word 1 kop koffie perdag zal dit heel veel uitmaken is mijn vraag? Ik heb trouwens wel een apparaat tegen cellilutes behandeling die heb ik weleens 3x daags achter elkaar gebruikt kreeg er veel blauwe plekken van, maar ergens werd het er ook wel wat minder door. Ik was ook een x met vakantie heb ik daar een keer mijn benen laten raspen hele pijnlijke behandeling in 1 x maar had 3 weken bijna geen cellilutes was er erg blij mee.

  1. Hoi Cindy,

   Teveel koffie drinken kan je uitdrogen waardoor cellulitis makkelijker zichtbaar is. Het is belangrijk om je lichaam van voldoende vocht te voorzien ook voor de afvoer van gifstoffen. 1 Kop koffie zou op zich geen kwaad kunnen. Om cellulitis tegen te gaan is het op gang brengen van de bloedcirculatie inderdaad heel effectief.

   Groeten, Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

3 Shares
Tweet
Pin3
Share