• cellulite thuis behandelen

Thuis Behandel Tip: cellulite aanpakken met koffiedik

2016-11-10T13:25:49+01:00juni 7th, 2012|Cellulite Behandeling|0 Reacties

Laatste update: door

Thuis Behandel Tip: cellulite aanpakken met koffiedik

Is het mogelijk om cellulite verminderen met koffiedik? Ongetwijfeld is cafeïne één van de meest gebruikte legale stimulerende middelen wereldwijd.

De meeste mensen gaan eenmaal erg goed op een kopje koffie bij het opstaan, normaal gesproken gooien we de koffiedik weg, maar deze keer is het verstandig om te bewaren.

Cafeïne veelal toegepast bij de wat duurdere anti cellulite crèmes. Gelukkig kun je met behulp van koffiedik je eigen crème maken en is één van de meest effectieve manieren om cellulite tegen te gaan. Daarbij wordt cafeïne inmiddels erg vaak toegepast bij  anti cellulitis crèmes en medicaties.

Het is hetzelfde ingrediënt die je aantreft in een lekker kopje koffie kan de bloedtoevoer / circulatie verhogen, vet verwijderen en de huidcellen boosten. Dit is de reden waarom er een explosie is geweest met zalven gebaseerd op cafeïne.

[pullquote]Gelukkig is cafeïne geen commercieel fabeltje, maar werkt ook nog echt![/pullquote]

Circulatie verhogend

Wanneer je een kopje koffie neemt merk je direct een verhoogde alertheid en focus. Dit is ook waarom veel mensen absoluut koffie nodig om op te staan ’s ochtends. Dit komt omdat cafeïne de bloedtoevoer verhoogd waardoor je hart en hersenen sneller gaan werken.

Echter, het wordt ook gebruikt in de sportschool omdat de metabolisme / stofwisseling verhoogt wordt. Ik heb hier zelf een keer mee geëxperimenteerd door op een dubbele espresso te trainen voor een marathon.. werkt goed, maar raad ik niet aan:)

Cellulitis wordt veroorzaakt  door meerdere factoren waarbij een ongezonde leefstijl één van de grootste boosdoeners is. Het gevolg is dat je lichaam niet een optimale bloedcirculatie heeft waardoor de ophoping toxines en vetten sneller zichtbaar worden en de sinaasappelhuid veroorzaakt wordt.

Vandaar dat het belangrijk is om de toxines te verwijderen en bloedcirculatie te verhogen om cellulite goed tegen te gaan. Sommige mensen zweren bij cafeïne en koffiedik om cellulite te verminderen. Dit is een typische thuis behandeling en wordt steeds vaker toegepast.

[pullquote]Cafeïne kan hierbij helpen omdat het de bloedcirculatie verhoogt![/pullquote]

Verse koffiedik wrap

Voor een goede anti cellulitis behandeling kun je verse koffiedik gebruiken. De bedoeling is dat het nog warm moet zijn op basis van een halve kop koffie of minder. Belangrijk is dat er nog voldoende cafeïne in het filter aanwezig is, want anders heeft het weinig nut.

De bedoeling is dat je de koffiedik gaat samenvoegen met olijfolie, organische kokosolie of appelciderazijn voor maximaal resultaat.

Gebruiksaanwijzing

  • Meng het koffiedik met olijfolie of andere oliën
  • Breng het mengsel aan op de plaatsen waar je cellulite hebt met een draaiende beweging.
  • Nadat je een dikke laag hebt aangebracht je benen / billen inwikkelen met huishoudfolie
  • Laat 10 minuten inwerken (langer mag ook)
  • De huid schoonspoelen
  • Gebruik een massageroller om de huid extra te verstevigen
  • Herhaal dit proces meerdere malen per week voor het beste resultaat! Vergeet niet dat je warm en niet heet koffiedik moet gebruiken!


Videofragment over koffiedik toepassen


Conclusie

Cafeïne is geen fabeltje en heeft een bewezen effect om de bloedtoevoer te verhogen en ophoping vetten te verwijderen. In combinatie met een koffiedik wrap wordt de bloedtoevoer van de huid verhoogd waardoor cellulite tijdelijk zal verminderen.

Voor een meer blijvend resultaat zul je deze behandeling moeten herhalen. Tenslotte, is je leefstijl ook zeker van belang bij de strijd tegen cellulite en raad ik je aan om op mijn blog verder te lezen.

Heb je zelf ervaring met een koffiedik wrap? Laat dan hieronder een reactie achter.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
2 Shares
Tweet
Pin2
Share