Rosacea behandeling

Laatste Update: 16 januari 2017

Effectieve huidverzorging bij Rosacea

Het ziet er zo lief uit: Iemand die bloost tijdens een gesprek. Maar diegene die aan het blozen is, kan wel veel grotere problemen hebben dan je van de buitenkant ziet. Heel erg lang, of nagenoeg permanent blozen, eventueel in combinatie met pukkels en puistjes, is een huidaandoening die we rosacea noemen.

Introductie

Er bestaan verschillende vormen van rosacea. In vroeger tijden dacht men dat het verschillende stadia van de huidaandoening waren, maar inmiddels is gebleken dat dit niet waar hoeft te zijn. De verschillende types, of subtypes zoals de wetenschap deze nu noemt, kunnen inderdaad in stadia voorkomen, maar kunnen ook los van elkaar voorkomen, of gecombineerd zijn. Hoe de huidaandoening zich manifesteert en hoe het verloop is, kan voor iedereen totaal verschillend zijn.

Zo is er bijvoorbeeld het type 3, wat vaak geassocieerd wordt met het eindstadium van rosacea. We spreken hier in de volksmond van een zogenaamde ‘bloemkoolneus’. Dit hoeft beslist niet de toekomst te zijn van iedereen die de huidaandoening heeft.

Gelukkig komt dit ook maar héél erg zelden voor. Maar mocht je hier wel last van hebben, dan zijn er oplossingen in de vorm van een chirurgische ingreep. Wel is het zo dat als de symptomen niet tijdig onderkend worden, en er dus geen behandeling plaatsvindt, de rosacea veel erger kan worden. Het is niet alleen daarom dat er snel een correcte diagnose moet worden gesteld, maar ook om het subtype te bepalen.

Ieder subtype kent namelijk ook nog eens zijn eigen behandelmethode. Ook zijn er veel andere huidaandoeningen die veel op rosacea lijken, dus een correcte diagnose is de allereerste stap, voordat er ook maar over een behandeling wordt nagedacht.

Subtypes rosacea en de medische behandeling

Vasculaire Rosacea

Deze variant van rosacea komt vooral heel veel voor bij vrouwen. Het is in dit geval heel duidelijk zichtbaar dat de huid gezwollen is, en de kleine bloedvaatjes in de huid zijn duidelijk zichtbaar. Als iemand gaat blozen, kan dit heel erg lang duren, en in sommige gevallen zelfs nagenoeg blijvend zijn. De patiënt voelt hierbij duidelijk dat de aangezichtshuid gezwollen is en dat deze warm aanvoelt.

Behandeling

Bij de behandeling van dit type rosacea is het eerste doel om de triggers op te sporen die de roodheid veroorzaken, om deze vervolgens te vermijden. Ook het gebruik van irriterende make-up en huidverzorgingsproducten moet vermeden worden. Als je toch make-up wilt gebruiken om de bloedvaatjes en de roodheid te verbergen, kun je speciale make-up gebruiken die niet irriteert. Op het moment dat de triggers bekend zijn, kan er een behandelplan gemaakt worden door de dermatoloog.

Dit bestaat uit het vermijden van de triggers en een daadwerkelijke behandeling. Deze laatste kan bestaan uit een behandeling met een KTP-laser of een IPL-lichtbehandeling. Deze laatste is een behandeling die geen gebruik maakt van lasertechniek, maar van lichtimpulsen. De afkorting IPL staat dan ook voor Intense Pulsed Light.

Papulopustuleuze Rosacea

Dit type rosacea omvat alles wat ook voor het vorige type geldt, maar aangevuld met puistjes, bobbels en pukkels. Over het algemeen is dit type goed te behandelen met bepaalde soorten antibiotica.

Behandeling

De behandeling van papulopustuleuze rosacea wordt in 99% van de gevallen gebruik gemaakt van  systematische of lokale antibiotica. Ook worden er speciale huidverzorgingsproducten voorgeschreven die het irriterende en brandende gevoel uit de huid moeten halen. In extreme gevallen, als het voorgaande niet werkt, worden er ook wel eens zogenaamde ‘off-label’ producten gebruikt zoals metronidazol, clindamycine of erythromycine. Andere middelen die ook effectief kunnen zijn azelaïnezuur en metronidazol (rozex gel)

Rhinophyma / Phymateuze Rosacea

Dit type komt in de meeste gevallen voor bij mannen, maar is erg zeldzaam. Door een overdadige groei van bindweefsel en talgklieren is de huid extreem gezwollen. In sommige gevallen concentreert zich dit op- en rondom de neus. We spreken in de volksmond dan van een zogenaamde ‘bloemkool- of knobbelneus’. Dit verschijnsel wordt vaak in verband gebracht met overmatig alcoholgebruik, maar dat is beslist een misvatting. Ook kan deze vorm voorkomen op de oogleden, de oren, op het voorhoofd of op de kin.

Behandeling

Ook bij deze vorm van rosacea wordt lokale of systematische antibiotica voorgeschreven, als het een milde vorm is. Met name het gebruik van accutane (wel serieuze bijwerkingen op lange termijn) schijnt de zwelling van de huid fors terug te brengen, maar op dit moment is niet duidelijk of het effect blijvend is als de behandeling wordt gestaakt. Er is dus nog steeds een kans dat het terug gaat komen. Hier is meer wetenschappelijk onderzoek voor nodig. Voor extreme vormen van dit type rosacea zijn verschillende chirurgische ingrepen voorhanden. Dit wordt overigens alléén geadviseerd als alle andere middelen en methodes niet werken. Een chirurgische ingreep, en dat geldt voor iedere vorm van chirurgie, heeft altijd een bepaald risico.

Rosacea in de ogen

Bij rosacea in de ogen heb je continue het gevoel dat er iets in je oog zit. Ook heb je last van tranende ogen, stekende ogen en een branderig gevoel in- en rondom de ogen.

Behandeling:

Net als bij de eerste twee types van rosacea, is het allereerst van belang om eventuele triggers op te sporen en deze te vermijden. Denk hierbij voornamelijk aan make-up en gezichtsreinigingsproducten. Gebruik een niet-irriterende reinigingsproduct om wimpers en oogleden schoon te maken. In ernstige gevallen is een doorverwijzing naar een oogarts noodzakelijk. Dit type rosacea kan het gezichtsvermogen aantasten als het niet tijdig behandeld wordt.

Wat kun je zelf doen?

Als je op het internet gaat zoeken naar mogelijke oplossingen voor rosacea, zie je door de bomen het bos niet meer. In de alternatieve methodes en de zogenaamde zelfhulp-methodes is een gigantisch aanbod, waarbij de één nog beter is dan de ander, met bijbehorende prijzen die in veel gevallen buiten alle proporties zijn.

De webshops spelen namelijk heel handig in op jouw wanhoop, jouw bereidheid om nagenoeg iedere prijs te betalen voor een werkende oplossing. En dat gevoel is ook niet vreemd, want rosacea kan een enorme impact hebben op je zelfvertrouwen, en dus op je hele leven. Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. Het volgende lijstje heb ik gebaseerd op gebruikerservaringen. Het zijn beslist géén snelle methodes, maar wel tips waar anderen wel degelijk baat bij hebben gehad:

Zinkoxide

zz cremeVroeger zat er altijd veel zinkoxide in zonnebrandcrèmes, maar het grote nadeel was het feit dat deze stof een witte waas achterliet. Zinkoxide is een stof die ontstekingsremmend werkt, en dus een goede oplossing tegen rosacea. Maar ik kan me voorstellen dat je overdag niet met een witte waas op je gezicht wilt lopen.

Kies dan voor een product waarvan de deeltje veel kleiner zijn gemaakt, waardoor het witte effect veel en veel minder is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zinkoxide alléén voor de nacht te gebruiken. In Nederland is zinkzalf normaal verkrijgbaar in de winkel, in combinatie met vaseline. Deze zalf heeft geen chemische toevoegingen en is goedkoop. Zoek eens naar de merken dr. Schwaab of Daro of demodexsolutions.com. Of gebruik de bekende ''zz creme'' waar ik zelf goede ervaring mee heb. 

Vermijd triggers

Zoals eerder gezegd, is het van allereerst belang om de triggers te identificeren. Met behulp van een ‘trial-and-error’ methode kun je dit zelf doen. Begin allereerst met het gebruik van niet-allergene make-up en reinigingsproducten. In veel gevallen heb je dan al een hele grote stap gedaan. Bekende triggers zijn o.a. alcohol, pittig eten, geraffineerde suikers, te veel verzadigde vetten, transvetten, zon, stoombaden, sauna's en bij mij een te vette zalf.

Histamine-beperkend dieet

Het is inmiddels algemeen bekend in de wetenschappelijke wereld dat histamine een trigger kan zijn voor veelvuldig blozen. Hoewel het in de reguliere medische wereld bijna niet toegepast wordt, zijn er toch heel veel mensen die baat hebben bij het beperken van de inname van histamine. Histamine is een stof die de bloedvaten open zet, dus eigenlijk wijder maakt. Een logische gevolgtrekking is natuurlijk dat dit dus ook een trigger voor rosacea kan zijn (rode wijn is erg rijk aan histamine bijv).

Basisch-Zuur dieet

Dit dieet is gebaseerd op het feit dat de zuurgraad van je lichaam invloed heeft op het ontstaan van rosacea. Wetenschappelijk bewijs hiervoor heb ik niet kunnen vinden, maar wel veel gebruikers die beweren hier baat bij gehad te hebben. Het gebruik hiervan is eigenlijk heel eenvoudig: Je zou minder zuur-verhogende voeding moeten eten, en juist meer basische voeding. De algemene zuurgraad van je lichaam zal dan dalen waardoor de rosacea af zou nemen. Echter, hier is momenteel geen wetenschappelijk bewijs voor.

Aloë Vera

Deze natuurlijk stof staat bekend om haar wonderlijke invloed op het lichaam, met name de huid. Succes tegen rosacea is niet verzekerd, maar gezien de gebruikerservaringen zijn er vele mensen die baat hebben gehad bij het gebruik van Aloë Vera. Het zou helpen om de huid wat te verkoelen en de ontstekingen helpen te verminderen.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om rosacea te behandelen. Afhankelijk van de ernst van je rosacea kun je stappen ondernemen om de klachten te verminderen. Voor mij persoonlijk hou ik mijn huid vochtig met zalven van rosaceacare.com (de serum en olie) en hou de ontstekingen weg met zz creme.

Daarnaast is je voedingspatroon ook van groot belang om met name de acne vorming weg te houden. Denk dan aan een semi vegetarisch dieet met niet overmatig veel calorieën (voldoende omega 3 vetten, vezels en oppassen met suikers).

Welke producten gebruik jij om rosacea onder controle te houden? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!

.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Beste Jack,

  kan minerale natuurlijke make-up bij rosacea?
  Normale make-up irriteert namelijk.

  Groetjes JANNIE

  1. Juist minerale make up is geschikt voor de rosaceahuid. Let daarbij op de INCI lijst. Het is het beste als deze zo kort mogelijk is. Het product mag ook geen bismuth oxychloride bevatten. Dit zit er heel vaak in. Dit veroorzaakt puistjes en ontstekingen bij rosacea patienten. Ook kun je silliconen beter vermijden. (Niet te verwarren met sillica). Ook hier reageren rosacea patienten vaak op. Silliconen herken je aan de benaming, ze eindigen op -xane of -cone.

   1. Beste Roos,

    Heb nu een website gevonden met volgens mij wel betrouwbare minerale make-up. Dit zijn de ingrediënten: mica, zincoxide, Titanium dioxide, iron oxide, ultramarine blue.

    De website is moonminerals.nl

    Of heb jij een goede tip waar je goede en betaalbare minerale make-up kunt vinden?

    Groetjes JANNIE

    1. Hallo Jannie, de inci lijst ziet er goed uit van de moonminerals foundation. Ik ken moonminerals zelf niet. Gebruik de producten van mineralissima omdat deze betaalbaar zijn en omdat er geen rare stoffen inzitten. Ik zal ook eens googlen op moonminerals. Bedankt voor de tip. Mag ik vragen wat voor huidverzorging jij gebruikt? Ik ben nog steeds zoekende. Ook op mijn hoofdhuid heb ik last. Mochten er tips zijn voor een fijne milde shampoo en huidverzorging, dan hoor ik het graag. Liefst producten die in NL/DL te krijgen zijn en zo natuurlijk mogelijk zonder parfum/alcohol/sillicone. Groetjes Roos

     1. Beste Roos,

      Bedankt voor je tip over de producten van minneralissima.
      Deze bevatten nog minder ingrediënten dan die van moonminerals.
      Ben er wel enthousiast over. Is het daar veilig met bestellen enzo? Omdat het een deels engelse website is:)

      Deze make-up verergert jouw rosacea niet? Dmv puistjes, roodheid, jeuk, enz?

      Ik verzorg mijn huid met een natuurlijke reinigingsmelk ( daar was ik mijn huid mee), daarna doe ik
      Zz-crème op, daarna vochtinbrengende crème van biodermal.
      Verder houd ik mijn huid vet met kokosolie, dag/nacht crème met aloë vera, en bescherm ik mijn huid met zonnebrandcreme.

      Oh ik vervang ook regelmatig mijn kussensloop ivm demodex mijt.

      Hoop dat je hier iets aan hebt. En hoop snel iets van jouw te horen.

      Groetjes Sandra

     2. Het bestellen gaat erg goed. Ze leveren gewoon uit nederland. Ik betaal met ideal en vaak is het de volgende dag al verzonden. Ik ben erg tevreden ook over de mascara. De rosacea zorgt bij mij voor ontstoken ogen waardoor ik niet alles verdraag. Ik slaap iedere dag met een schone handdoek op mijn kussen, ook ivm de mijten. De minerale foundation verstopt niet en dekt goed en natuurlijk. Alleen goed proefjes bestellen om de kleur te bepalen. Ik gebruikte eerst mineraal poeder van une/the body shop/clinique. daar zaten deze stoffen wel in waardoor de roodhuid en bultjes erger werden. Wat mij erg helpt is urtekram baby zinkzalf. Geen parfum wel shea butter wat het niet zo droog maakt. Kost maar 8 euro. Ik gebruik 2 keer per dag een klein beetje over mijn creme. La roche de ultra toleraine waar niets inzit kan ik niet verdragen. Wel 1 van eucerin tegen eczeem, ato control acute creme. Hier zitten een aantal goede ingredienten in. Het is alleen niet natuurlijk en er zitten silliconen in. Vandaar dat ik verder zoek. Qua reiniging zoek ik nog iets met een lage ph waarde en zonder sulfaten. Eigenlijk alles al geprobeerd maar zie er na het reinigen helemaal uit alsof ik de rode hond heb. De natuurlijke kokos ga ik eens proberen. Daar hoor ik veel goeds over. Wat fijn dat we zo tips kunnen uitwisselen. Ik hoor ook veel goeds over the oil cleansing methode. Misschien dat ik dat ga proberen. Het tast de zuurgraad niet aan. Ik hou jullie op de hoogte.

     3. Beste Roos,

      Ik gebruik de reinigingsmelk van het merk: Harmonie. Verkrijgbaar bij reformwinkel. Of mischien ook wel op internet. ik ondervind daar geen klachten van. Zou het zeker eens proberen. Is niet duur, ong 8 euro, en je kunt er lang mee toe.

      Ook drink ik biologische appelazijn. Klein laagje in een glas en dan voor de rest water erbij. Het reinigt je lichaam van binnenuit, en de rode vlekken verminderden bij mij toen ik dat dronk.

      Heel fijn idd dat we zo elkaar tips kunnen geven. Rosacea is echt niet fijn om te hebben.

     4. Biologisch appelazijn? Brrrrr, is dat erg vies? Je kunt biologisch appelazijn ook gebruiken als spoeling na de shampoo. Geeft een hele mooie glans. Ik drink in de ochtend een glas bietensap op de nuchtere maag. Dat helpt mij ook. Verder slik ik voedingssuplementen en probeer ik zuivel, gluten en suikervrij te eten. Ook ben ik aan zuivelvrije groente en fruit shakes begonnen. Erg lekker en gezond. Harmonie is hier ook verkrijgbaar bij de natuurdrogist. Heb je daar ook de aloe creme van? Biodermal lees ik wisselende verhalen over. Sommige krijgen er extra last mee. Hij bevalt jou goed? Helaas kun je daar geen proefjes van vragen dus vandaar mijn vraag. Ik heb al honderden miskopen gedaan. Moeder en vriendinnen zijn er blij mee. Ik had een proefje van een lavera creme met calendula wat erg goed beviel. Mijn zonnebrand had ik van lavera. Deze geeft echt een heel wit gezicht. Omdat het wel erg goed helpt tegen de rode vlekken gebruik ik het als masker wat ik er met een watje afhaal. Verder alleen maar spa blauw drinken. Brita filter, kraanwater en ander water zit nog heel veel in en een hoge ph waarde. Let er maar eens op. De huid heeft een ph van ongeveer 5,5. Gewoon water zit op 7. Spa blauw als enige op 6. Ik ga daar ook mee reinigen. In de minerale make up zit een zonnebrand in. Zincoxide is dat. Dus een dubbele werking :-). Bedankt voor je tips. Groetjes Roos.

     5. Klopt, die zinkoxide is vrij essentieel om rosacea te verminderen. Zowel zz creme als de productlijn bevatten dit ingrediënt. Het is zeker even uitzoeken wat werkt en ik heb ook een hele lijst met producten die simpelweg niet werken. Alleen met demodexsolutions en rosaceacare krijg ik geen klachten.

      Succes!

 2. Ik ben aan het googlen gegaan en heb gelezen dat de mijten bij honden met een lotion behandeld worden wat een zeer goed resultaat laat zien. De ingredientenlijst van het goedje heb ik bekeken en daaruit blijkt dat reinigen en verzorgen met neem de mijten kan bestrijden. Googlen op neem in combinatie met huidverzorging gaf mij als resultaat himalaya neem producten. Ik heb deze producten online besteld en ga daarmee aan de slag zodra het binnenkomt. Daarnaast gebruik ik de zinkzalf van Urtekram en ben ik aan de groene smoothies gegaan en eet ik zo veel mogelijk zuivel, suiker en glutenvrij. Dat valt me zwaar want ik mis mijn boterham met kaas enorm. Ook slik ik voedingssupplementen. Resultaat is er nog niet, de huid heeft een maand minimaal nodig om te herstellen. Als aanvullende creme heb ik van Lavera de calendula gekocht. Ondanks dat het parfum bevat reageerde mijn huid erg goed op het proefmonster. Als jullie het waarderen kan ik het resultaat hier posten. Het scheelt enorm in de portemonee omdat alle producten gewoon hier verkocht worden en goed verkrijgbaar zijn tegen een gunstige prijs.

 3. Dag Jack,
  Ik lees dat je demodex met succes gebruikt. Ik heb op hun website gekeken en daar staat dat je er in maximaal 120 dagen van de rosacea af moet zijn omdat dan alle mijten gedood zijn.

  Heb jij het al zo lang gebruikt en ben je inderdaad voorgoed van de rosacea af? Dat zou toch fantastisch zijn! Ik heb ook ontstoken ogen en dat spul smeer je niet in je ogen neem ik aan, dus dan zouden de mijten zich toch weer gaan vermeerderen via m'n ogen en oogleden?

  Laatste vraag: waar heb je het gekocht?

  Bedankt alvast!

  1. Hallo Mark,

   Ik moet zeggen dat ik veel sneller resultaat had dan 120 dagen. Ik gebruik zz creme al jaren en in het begin twee keer per dag en nu in de onderhoudsfase 1x per dag. Rosacea is bij mij enorm afgenomen, met name de acne gerelateerde klachten. Nadeel is dat de huid wat droger wordt. Maar kun je heel goed tegengaan met een zalf op basis van olie als vochtinbrenger. Ik gebruik vita-oil van rosaceacare. Ontstekingen via de oogleden komt zeker ook voor en zou door de demodex kunnen komen. Maar daar smeer je zeker geen zz creme op, alleen op de wangen, voorhoofd en neus.

   Ik koop een pot altijd bij demodexsolutions.com (moet je wel een creditcard hebben). Ik doe met 1 pot bijna een half jaar.

   Laat je oogleden even onderzoeken door een specialist, je hebt namelijk ook reinigers specifiek voor je oogleden.

   Succes!

   1. Dag Jack,
    Bedankt voor je reactie!

    Ik heb nog een paar vragen hierover:
    je zegt dat je het nu nog 1x per dag gebruikt. Heb je gemerkt dat het terugkomt als je zou stoppen ermee? Ik dacht namelijk dat het een kuur was van maximaal 120 dagen en dat het dan (hopelijk voorgoed) weg zou moeten zijn.

    Ik merk (en lees) dat de rosacea waarschijnlijk veroorzaakt wordt door die mijt en door een beschadigde darmwand. Ik ben via een orthomoleculair therapeut op een dieet gezet voor die beschadigde darmwand (geen gluten meer onder andere). Heb jij nu geen last meer door die zz creme van typische rosacea triggers als zon, stress en zelfs bepaald voedsel?

    Je schrijft in een andere post dat er zinkoxide in de zz creme zit. Dat zit volgens mij ook in zonnebrandcremes en geeft zo'n ongezonde witte waas op je gezicht. Is dat dus hier ook het geval? Beschermt het door die zinkoxide ook tegen UV straling van de zon?

    Ik zocht eigenlijk naar een dagcreme met SPF (niet te hoog), zodat ik de effecten van de zon op de rosacea alvast kon verminderen. En dan liefst een dagcreme die niet zo'n witte waas geeft. Op vakantie gebruikte ik in het verleden Riemann P20 wat een bruine laag achterlaat en je huid echt heel de dag beschermt, maar om dat nou elke dag als dagcreme te gebruiken...

    Je ziet: genoeg vragen nog!

    1. Hallo
     Bij ontstoken oogleden door rosacea schrijft de specialist. Antibiotics voor.
     Heeft dit nadelige gevolgen voor het gebit.?
     De kuur duurt 3 maanden!
     En is er een alternatief voor antibiotica!!!

     1. Hoi Saskia,

      Zoals je weet is te veel en onnodig gebruik van antibiotica heel slecht voor je lichaam. Kijk maar eens op de speciale Rosaceau Blog voor eventuele alternatieven. Overleg dit wel even met je arts, omdat deze reeds de antibiotica voorgeschreven heeft. Als je er inmiddels aan begonnen bent, heb je geen keus meer. Dan MOET je de kuur van 3 maanden afmaken.

      Succes,
      Jack

  2. Bedankt voor de goede en overzichtelijke informatie over Rosacea, die kon ik tot nu toe nergens anders vinden.

   Zelf heb ik ook last van Rosacea, in mijn gezicht en ook in mijn linkeroog, maar gelukkig niet heel erg. Last van allergie (incl met vochtblaasjes) heb ik daarnaast in het verleden gehad en ook daarbij hielp een (droge) zinkzalf die ik door de apotheek liet maken veel beter dan de dure antibioticazalven die ik afgelopen jaren van verschillende huidartsen kreeg. Ook met eenvoudig zwavelpoeder tegen geïrriteerde huid heb ik goede ervaring, maar het best middel in mijn geval is en blijft; minder stress te ontwikkelen.

   Gezond eten is ook veel waard en daarbij horen voor mij toch ook mileu- en diervriendlijke producten en dat zeker niet alleen vanwege zorgen voor mijn eigen gezondheid.

 4. Beste Jack,

  Ik ben 31 jaar en heb sinds een tijdje last van rosacea (rode, branderige bultjes rondom de wangen en kin). Onlags kreeg ik van de huisarts metronidazol gel voor 6 weken. Ik ben al ruim 6 weken aan het smeren, zonder resultaat. Nu heb ik (dr. e.j. Swaab) zinkzalf gehaald en wil het proberen om te zien of het gaat werken bij mij.
  Verder reageert mijn huid heel slecht op zonnebrandcremes, niet handig als je rosacea hebt en je huid juist goed wilt beschermen voor de zon. Mijn vraag aan jou is of ik deze zinkzalf ook overdag als zonnebrand kan gebruiken op mijn gezicht?

  Alvast bednakt!
  Amber

 5. Sinds een week gediagnostiseerd met Rosacea. Ik ben aan het googelen geslagen. Ik wil graag minerale make up gaan proberen. Nu zit ik te twijfelen tussen moonminerals en minerallisima.
  De eerste verkoop een pot foundation van 30gram voor 14.95 ingrediënten: Mica, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Ultramarine Blue.
  De tweede vraagt dit voor een pot van 10gr. Ingredienten: mica (CI77019), titanium dioxide (CI77891), ijzeroxides (CI77491, CI77492), ultramarine blauw (CI77007).

  op basis waarvan zou ik moeten kiezen? Moonminerals is beduidend goedkoper en bevat wel zinc oxide. Kan iemand me advies geven op basis van het gebruik?

  Alvast bedankt!

  1. Allereerst kijken naar welke kleur goed past Shirley. Mineralissima heb ik goede ervaringen mee. Moonminerals ken ik persoonlijk niet. Ikzelf gebruik sinds kort het merk Pavez. Daar kun je ook een sampleset kopen om het te testen. De kosten van een sample krijg je weer terug zodra je een full size product koopt. Dat heeft mineralissima niet. Bij mineralissima hebben ze mooiere bronzers en blushers, pavez heeft een voor mij mooiere kleur en ook fijne natuurlijke producten en creme's. Ook betaal je hier geen verzendkosten en bij mineralissima en moonminerals wel. Ik zou van deze merken samples bestellen en het testen om zo tot de perfecte kleur te komen. Succes, groetjes Roos

  2. Beste Jack,
   Ik moet vanwege rosacea zonnebrandcreme gebruiken. Ik gebruik Eucerin SPF 50 getint (advies van huidtherapeut) . Meestal krijg ik puistjes van de zonnecreme. Kent u misschien een zonnebrandcreme die geschikt voor rosacea huid is?

   Alvast bedankt
   Setareh

   1. Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee, en gebruik zelf producten van rosaceacare. Echter, Eucerin heeft meestal best goede producten. Indien de zonnebrandcreme te vettig is kan het pukkels uitlokken, je kunt de speciale gel van Eucerin proberen (voor een gevoelige huid).

    Laat je me even weten wat je ervaringen zijn?
    Jack

 6. Al geruime tijd last van rosacea met af en ook hardnekkige bultjes en roodheid. Een half jaar geleden ben ik begonnen met de Soolantra-creme die de huidmijt bestrijd die in grotere hoeveelheden op de huid voorkomt bij mensen met rosacea. Daarnaast gebruik ik de producten van Paula's choice die online te bestellen zijn voor de rosaceahuid.
  De Soolantra-creme is pas dit jaar op de markt gekomen en de resultaten zijn uiteindelijk beter dan met metronidazol.
  Bij mij blijven de oneffenheden weg. Wel blijft de af en toe optredende flushing door heet gekruid eten, alcohol, warme omgeving enz. Ik vind het een aanrader. Is enkel op recept te krijgen.

 7. Hallo,
  Wat mij heel erg geholpen heeft is Rosehip oil en bijpassende cleanser van het merk Alqvimia. Dat heeft mijn huid tot rust gebracht en ik ben er heel erg tevreden mee. Ik gebruik het al vier jaar. Daarnaast let ik erg op mijn voeding (zo veel mogelijk biologisch, weinig suiker, weinig e- nummers, veel groenten en fruit, etc) en gebruik ik een hoge zonnefactor.
  Groet, Sarah

 8. Ik heb erge last van Rosacea. Het is niet alleen mijn gezicht maar ook mijn hals en borst. Sinds een jaartje gebruik ik de repair creme en de minerale make up van Creative Cosmetics. Hier ben ik zeer tevreden over. Mijn huid is zichtbaar verbeterd. Ik had een hele vochtarme huid en door de repair creme voelt mijn huid weer veel soepeler aan. De minerale make up zorgt dat de roodheid mooi wordt gecamoufleerd en dat de huid wordt verzorgd. Ik heb geen last meer van een jeukende geïrriteerde huid. Helemaal van de Rosacea afkomen zal wel niet lukken maar dank zij de make up kan ik weer met opgeheven hoofd over straat.

  Ook drink ik sinds kort waterkefir. Heeft hier iemand ervaring mee of dit goed is tegen Rosacea?

  Vriendelijke groet,
  Monique

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share