Jicht Behandeling

Laatste Update: 11 februari 2022

Elektriciteit tegen jicht klachten

Zonder elektriciteit zou de wereld er een heel stuk anders uit zien. Geen auto's, geen lampen en zelf geen computers. Op dit moment zijn we zo gewend geraakt aan elektriciteit dat het niet meer uit het leven weg te denken is. Niet alleen worden de dagelijkse activiteiten een heel stuk makkelijker, ook de medische wereld ondervindt veel voordelen aan elektriciteit.

Elektriciteit kan zelfs worden gebruikt om complete aandoening zoals jicht, depressie (1) en migraine (2) te verlichten. Wat kan het voor jouw betekenen?

Vroeger (ongeveer 2000 jaar geleden) werden sidderalen gebruikt om hoofdpijn mee te behandelen. Tegenwoordig gebruiken we niet meer deze barbaarse middelen, maar toch zijn er grote overeenkomsten. We gebruiken weliswaar geen dieren meer die ons van stroom voorzien, maar de laatste jaren komen er steeds meer gadgets op de markt die op dezelfde manier ons van de pijn ontzien. De Alpha-Stim en de Microdoctor zijn en van de 2 meest bekende apparaten die aangedreven worden door 2 AA batterijen die een kleine stroomstoot leveren waardoor we op bepaalde plekken op het lichaam geen pijn meer voelen.

De fabrikanten beweren nu ook dat deze apparaten positieve effecten hebben voor mensen met pijnlijke gewrichtsaandoening waaronder dus jicht.

Niet iedereen is van dit principe overtuigd. Wordt de medische wereld verplaatst naar eigen gebruik in de keuken, of blijven de ziekenhuizen zoals we die nu kennen nog wel bestaan? Veel experts zien de toekomst van de medische wereld verschuiven. Steeds meer aandoening kunnen thuis behandeld worden met eigen "gereedschap".

Electrische stimulatie wordt nu ook onderzocht voor het managen van pijn bij jicht(3).

Gedurende de dag stromen er miljarden stroomstoten door ons lichaam heen, die er voor zorgen dan we bewegen, lopen, denken en zelfs emoties ervaren. Wanneer je ziek bent, loopt het elektrische verkeer door ons lichaam niet soepel meer. Door deze elektrische stromen in ons lichaam extern te corrigeren, kunnen klachten verminderd worden.

Een nieuw concept levert via kleverige pads op de huid elektrische stromen. De grootte van deze stromen is praktische verwaarloosbaar en zelf zullen we hier niets van merken. Een gloeilamp gebruikt ongeveer 500 milliampère. Dit apparaat (genaamd TENS: transcutaneous electrical nerve stimulation) gebruikt ongeveer 60 milliampère. Hiermee kunnen specifieke delen van het lichaam behandeld worden. Echter is het wel mogelijk dat op langer termijn de hartslag beïnvloed kan worden. Op dit moment is er nog een onderzoek gaande die dit zal bevestigen. Elke dag een behandeling van ongeveer 20 minuten is het effectiefst beweren die producten van het apparaat.

Om uitzonderlijke gevallen te voorkomen worden test patiënten meer dan 3 uur per dag blootgesteld aan deze therapie. Op dit moment kan men nog niet concluderen of het daadwerkelijk gevaarlijk is.

Wat wel duidelijk is, is dat het zeer zeker pijn kan bestrijden bij gewrichtsklachten waaronder ook jicht. Helaas is het in Nederland nog behoorlijk klein en zullen we hier dus op moeten wachten.

Bronnen:

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0166432818310027
 2. https://rapm.bmj.com/content/46/2/145.abstract
 3. https://www.hindawi.com/journals/ecam/2018/2598975/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Geachte heer Boekhorst,

  Mijn vader gebruikt plastabletten en ik lees dat plastabletten ook jicht kunnen veroorzaken.Weet u misschien of dit te controleren is met strips en halvering van de dosering etc?
  Mijn vader heeft een kunshartklep en heeft dus veel medicatie, wat volgens veel blogs ook verzurend kan werken op het lichaam.
  Ook lees ik veel over ph druppels en het ioniseren van water in o.a. alkalisch (basisch) water.Weet u ook of dit misschien zinvol is of dat het een verkoopverhaal is.Als ik het lees is een teveel van basisch water (ph 9,9- 10) niet schadelijk.

  Ik ben op zoek naar een duurzame oplossing, maar tegenwoordig willen allerlei mensen aan problemen verdienen en weet je niet meer of iets oprecht is en je misschien gewoon troep koopt.

  Graag uw reactie.

  Alvast bedankt,

  Mark van der Donk

  Graag uw reactie

  1. Dag Mark,

   Ik heb even onderzoek voor u gedaan en het klopt dat plastabletten eventueel jicht kunnen veroorzaken. Dit komt omdat medicijnen het urinezuur
   kan verhogen. Het is daarom belangrijk om de urinezuur goed en regelmatig te laten controleren bij een arts om de link te kunnen bevestigen. De volgende stap is dan ook om dan eventueel naar alternatieve opties te kijken met de behandeld arts.

   Hier een zeer uitgebreid artikel over de link diuretica en jicht:

   http://community.middlebury.edu/~harris/gout.html

   Persoonlijk heb ik geen ervaring met PH druppels. Normaal gesproken is normaal water, echter wanneer het lichaam verzuurd is schijnt het te kunnen helpen. Echter, hier is nog geen wetenschappelijk bewijs voor, ik kan dus ook geen advies geven, wel ben ik een voorstander van een alkalisch dieet om verzuring tegen te gaan.

   Nog een interessante website met meer informatie:

   http://www.fonteine.com/verzuring.html

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt,

   Succes,

   Jack

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share