__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

Jicht in de voeten

Laatste Update: 31 oktober 2016

Heb je jicht? Let dan op je schoenen!

4
(1)

Je hebt kunnen lezen dat jicht een aantal belangrijke prikkels heeft. In een vorig artikel heb ik je een aantal van de meest belangrijke voorgelegd (jicht risicofactoren). Een van deze belangrijkere oorzaken is het dragen van verkeerde schoenen. Schoeisel kan een direct invloed hebben op de klachten die uit de reumatische aandoening jicht voortvloeien. In dit artikel zal ik uitleggen wat nu precies goed en wat nu precies fout is wat betreft schoenen. Het feit dat in Amerika speciale "jicht schoenen" verkocht worden geeft het belang aan van deze risicofactor.

Wat voor schoenen moet ik dragen?

Allereerst moet je natuurlijk zelf weten wat voor soort schoenen je draagt, wie ben ik om te vertellen welke schoenen je moet dragen? Het doel van dit artikel is, om duidelijk te maken dat het dragen van bepaalde schoenen jichtklachten kunnen verergeren. Hierdoor wordt je beperkt in het dagelijkse doen en laten.

De symptomen van jicht komen allemaal op hetzelfde neer. Het is een pijnlijke ontsteking in een gewricht. Het spreekt voor zich dat comfort, pasvorm en een goede ondersteuning van groot belang zijn. Daarnaast spelen andere factoren zoals kosten ook nog een rol. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met jicht vaak kiezen voor schoeisel die veel ondersteuning en comfort biedt. Jichtklachten uiten zich het vaakst bij de plekken van je lichaam die het meest koud zijn. Je voeten zijn in de meeste gevallen het koudst is van je lichaam.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer het merendeel van alle mensen met jicht (ondanks de klachten) verkeerde schoenen draagt en hierdoor extra veel jichtklachten ervaren.

Wat is verkeerd schoeisel

Denk eens aan voeding, hoe zoeter en lekkerder het eruit ziet, hoe ongezonder het is (er zijn natuurlijk ook uitzonderingen). Hoge hakken en nette heren schoenen zien er vaak erg mooi uit, maar voor jichtpatiënten zijn dit soort schoeisel "killing".

Het klopt dat het oog ook iets wil en het gezegde "wie mooi wil zijn moet pijn lijden" ondersteund dit ook! Want zeg nu zelf, zou jij de hele dag op hoge hakken (foto rechts) kunnen lopen zonder enige vorm van klachten? Jichtpatiënten zijn hier nog veel vatbaarder voor!

Goed schoeisel
De andere helft die wel rekening houdt met schoeisel vertoond inderdaad meer dan 70% minder jichtklachten. Deze mensen droegen i.p.v. oncomfortabele en niet stabiele schoenen, schoeisel die goede ondersteuning biedt, meer bewegingsvrijheid geeft en comfortabel loopt!

Slippers, moccasins, sportschoenen of sandalen kunnen wellicht niet gedragen worden op elke gelegenheid, maar ze bieden wel veel meer steun en zorgen indirect voor veel minder jicht klachten.

Nog een belangrijk punt waar men op moet letten is de slijtage die de schoen vertoond. Vaak moeten de schoenen die regelmatig gedragen worden om de 6 maanden worden vervangen!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

    1. Over het algemeen bieden werkschoenen een hele goede ondersteuning. Tenminste als je goede kwaliteit koopt / krijgt van je baas. Zelfs met een stalen neus.

      Succes!

      Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
0 Shares
Tweet
Pin
Share