Koortslip Behandeling

Laatste Update: 22 februari 2023

Is Zovirax het middel tegen een koortslip?

Onlangs heb ik op het internet gezocht naar verschillende koortslip behandelingen. Een aantal maanden geleden heb ik een herpes/koortslip blog geopend en ik vond het weer eens tijd om een aantal behandelingsmiddelen te “reviewen”.  Het verbaasde me dat er zo veel verschillende crèmes en smeersels zijn die schijnbaar goed tegen een koortslip werken. Ik heb veel goede verhalen gelezen om het middel “Zovirax” (1). 

In dit artikel een kleine review over dit middel. Omdat ik er zelf geen ervaring mee heb, som ik daarom alleen maar feiten op en deel ik ervaringen van mensen die dit middel reeds gebruikt hebben.

Wat is Zovirax?

Zovirax is de meest gebruikte koortslip creme van heel Nederland (dit is op de website te lezen). De werkzame stof in deze creme is Aciclovir (2). De combinatie van verschillende ingrediënten (waar de GlaxoSmithKline patent op heeft) zorgt voor de snelle genezende werking van de koortslip.

Genezing?

Feitelijk klopt dit natuurlijk niet, omdat een koortslip niet genezen kan worden. Wel is een koortslip te controleren. Dit betekend dat je dit prikkels factoren van een koortslip kan mijden zodat de koortslip uitblijft.

Hoe te gebruiken?

Zovirax producten

Wanneer een koortslip begint op te komen, voel je altijd een kleine tinteling in je lippen ontstaan. Vaak zal het dan nog 1 á 2 dagen duren voordat de koortslip duidelijk zichtbaar is. De beste manier van behandelen is op het moment dat je de tintelingen voelt opkomen.

Hoe sneller, hoe beter…

Je zult misschien nog wel helemaal niets zien, soms kun je ook denken dat er niets aan de hand is. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. De kans is namelijk aanwezig dat wanneer je op tijd begint met een behandeling, dat de koortslip zelfs kan uitblijven.

Het antivirale middel in Zovirax is Aciclovir, wat tevens het meeste gebruikte virusremmende middel is in Nederland.

Ik heb reeds een koortslip, kan ik dan nog een behandeling starten?

Ja, dit kan zeker. Ook wanneer de koortslip is doorgebroken bij je Zovirax gebruiken zodat je bijvoorbeeld verdere besmetting tegengaat. Ook zal je hierdoor de tijd verkleinen dat de koortslip blijft zitten op je lip. Ook heeft Zovirax een pijnverminderende werking.

Hoe vaak moet ik Zovirax smeren?

De hele dag smeren kan natuurlijk niet. Op de gebruiksaanwijzing is te lezen dat je dit middel gedurende 4 dagen lang 5 keer per dag moet smeren op de plek zelf. In een enkele verpakking zit genoeg creme om een enkele uitbraak te behandelen. Zovirax is verkrijgbaar is de supermarkt en bij drogisterijen.

In een onderzoek naar de werking van dit product mochten mensen smeren totdat het weg was, of anders gewoon 10 dagen lang. Is het bij jou na 4 dagen nog niet weg? Blijf dan smeren, want uit dit onderzoek bleek dat het iets 9,8 dagen kan duren voordat het plekje weg is (3).

Voor- en nadelen?

Klinkt te mooi om waar te zijn? 4 dagen lang het smeren van Zovirax schijnt genoeg te zijn om je koortslip weer te laten verdwijnen. Elke behandeling heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus ook Zovirax. Na enig speurwerk ben ik op de volgende “rijtjes” gestuit.

Voordelen:

 • Snelle behandeling
 • Pijn verminderende werking
 • Makkelijk is gebruik
 • Verminderd kans op besmetting
 • Effectief is alle fasen van de koortslip
 • Handige pomp voor perfecte dosering


Nadelen:

 • 5x per dag aanbrengen
 • Prijs
 • Geeft af aan glas tijdens water drinken

Bronnen:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1371167/pdf/brjgenprac00078-0002.pdf
 2. https://bjo.bmj.com/content/67/2/115.short
 3. https://link.springer.com/content/pdf/10.1038/s41598-020-63530-6.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Geachte Heer Boekhorst.Hebt U nog nooit gehoord van bio resonantie?Als je je laat behandelen met bio resonantie voor je koortslip dan komt hij waarschijnlijk nooit meer terug.Het ligt eraan of je er al heel lang last van hebt dan moet je vaker behandelt worden zo n keer of 4.Maar dan ben je er ook vanaf.Heel soms voel je nog iets aan je lip en dan meteen nog een behandeling en dan heb je er nooit meer last van.De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar als je aanvullend bent verzekerd.Hoogstens moet je zelf een tientje betalen.Alles beter dan zovirax we spekken alleen maar de kas van Glaxosmith en daar moeten we eens mee ophouden.Er zijn zo vaak andere middelen die ook beter voor de gezondheid is dan al die gifstoffen die in al die medicijnen zitten Groet M.Wanders

 2. Wereldspul dat zovirax!!!! Heb al jaaaaaaaaaaaaaren koortslippen. Minstens om de twee maanden. Sinds mijn jeugd....Zovirax werkt als een trein bij mij! Minder pijn, minder jeuk, minder alles!! je moet smeren als een gek maar dan heb je ook wat. Met een week ben ik ervan af..Terwijl het anders een dikke 3 weken duurt voordat het helemaal weg is....Top product! Maar dat zeg ik: je moet als een gek smeren......Maar dat heb ik er dan graag voor over...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share