Herpotherm ''Hot Kiss'' tegen koortslip

Herpotherm oftewel de Hot Kiss neemt steeds verder toe in populariteit om een koortslip te behandelen. Een koortslip kan erg vervelend zijn en de oorzaak zijn van veel pijn en onzekerheid.

Vandaar dat Herpotherm hierop heeft ingespeeld en een vrij uniek product op de markt heeft gebracht. In dit artikel ga ik het hebben over de werking van de Herpotherm ''Hot Kiss''.

Wat is het

Herpotherm is een klein apparaat in de vorm van een lippenstift gemaakt om herpes uitbraken te stoppen. Door het apparaat op tijd te gebruiken kun je de verdere groei van het herpes simplex virus tijdig stoppen.
Dit betekent wanneer je merkt dat je last krijgt van een opkomende koortslip moet je snel het apparaat gebruiken.

[pullquote]De eerste symptomen van een opkomende koortslip zijn een lichte tinteling of branderig gevoel.[/pullquote]

Vervolgens druk je het apparaat direct op de koortslip en wordt er een korte warmte stoot op de koortslip losgelaten. Belangrijk is dat je het apparaat op de koortslip laat totdat je een piep hoort. Vroegtijdig loslagen kan zelfs averechts werken doordat het simplex virus dan nog niet in zijn geheel gestopt is van uitbreiden.

Hitte stoot

De hypotherm werkt met een geconcentreerde hitte stoot van 50 tot 51 graden Celsius. Wanneer je het apparaat toepast voordat het uitbreekt kan het zeer effectief zijn om verdere symptomen te voorkomen. De duur van behandeling is niet langer dan 4 seconden en uit klinische onderzoeken uitgevoerd hebben veel mensen resultaat in het voorkomen van een verdere uitbraak.

Echter, het kan natuurlijk voorkomen dat je last hebt van meer dan 1 blaasje. Volgens de fabrikant kun je dan de herpotherm ook voor andere blaasjes gebruiken of voor dezelfde. Maar het is niet de bedoeling om het apparaat meer dan 3 keer per dag te gebruiken.

Licht en draagbaar

Persoonlijk vind ik het grootste voordeel van de herpotherm dat het een licht en draagbaar apparaat is gemaakt om een koortslip uitbraak preventief te stoppen voordat het uitbarst. Daarbij worden er geen chemicaliën gebruikt zoals bij anti virale zalven.

Kosten

Je kunt het apparaat bij verscheidende online drogisterijen bestellen voor ongeveer €50,-. Ook kun je het apparaat bij de meeste apothekers krijgen.

Hieronder een product review filmpje over de herpotherm:


Beoordelingen

Ik heb even onderzoek gedaan op verschillende forums en product reviews. Wat mij opvalt is dat het apparaat effectief werkt als je het op tijd gebruikt. Dit betekent dat je een koortslip moet ‘’aanvoelen’’.

Symptomen zijn een tinteling, branderig gevoel, slechte weerstand. Echter, niet bij iedereen is dit het geval waardoor de hersteltijd nog steeds 10 dagen kan duren. Daarbij ervaren sommige mensen toch veel pijn voordat het verlossende piepje komt.

Kortom, het apparaat werkt tegen een koortslip en dat is onderbouwd door onderzoeken en klantenbeoordelingen. Maar het apparaat werkt alleen preventief en je moet herhaaldelijk toepassen.

Koortslip voorkomen

De beste manier om er voor te zorgen dat een koortslip niet meer doorbreekt is met een sterke weerstand. Want veel mensen ervaren een koortslip vaak in een stressvolle tijd wanneer de weerstand wat minder is. Dit komt omdat je immuunsysteem normaliter ervoor zorgt dat het herpes virus in bedwang wordt gehouden.

Maar wanneer je weerstand tijdelijk minder is, dan breekt het door als een gek. Op dat moment is de herpotherm een super product om de herstelperiode en incubatietijd te verkorten.

Meer anti herpes tips? Neem dan een kijkje op mijn herpes blog.