• De geneeskrachtige werking van kruiden

De geneeskrachtige werking van kruiden

2017-03-06T11:06:02+01:00maart 28th, 2014|Alternatieve Geneeskunde|0 Reacties

Laatste update: door

De geneeskrachtige werking van kruiden

kruiden-gezondVoordat we kunnen gaan praten over de geneeskrachtige werking van kruiden is het wel belangrijk om eerst eerlijk te zijn en toe te geven dat er geen ‘magische voedingstoffen’ zijn die alle problemen oplossen.

Naarmate we meer leren over het menselijk lichaam beseffen we ons steeds meer dat een optimale gezondheid een balans is die niet enkel gebaseerd is op wat we eten en hoeveel lichaamsbeweging we krijgen, maar ook aan welke toxines we worden blootgesteld en de hoeveelheid stress en algemene tevredenheid in ons leven.

Daarnaast zijn er nog een paar andere variabelen te bedenken, bijvoorbeeld ons metabolisme en onze genen.

Met dat in het achterhoofd is er zeker genoeg historisch en wetenschappelijk bewijs om aan te geven dat kruiden een geneeskrachtige werking hebben. Denk er wel aan dat kruiden niet werken als farmaceutische middelen.

Kruiden werken op een holistische manier, dit betekent dat ze bepaalde delen van ons lichaam beïnvloeden in plaats van één bepaald symptoom te behandelen.

Veel kruiden voeden en herstellen de systemen van het lichaam en onze inwendige organen. Hierdoor kunnen ze zich genezen en functioneren zoals oorspronkelijk bedoeld is.

Inhoudsopgave artikel: