Gezonde Snacks

Laatste Update: 11 november 2016

Gezonde snacks tijdens avondje TV

Zelf vind ik het ook heerlijk, lekker tijdens een avondje tv kijken wat snacken. Helemaal tijdens een spannende actiefilm is het eigenlijk niet meer weg te denken. Wat nootjes, bitterballen, een zakje chips, koekjes of chocolade zijn de meeste gebruikte tv snacks is Nederland. De ene is nog lekkerder dan de andere.

Het afgelopen weekend in “Oranje” uitgeschakeld, maar dat betekend niet dat er niets spannends meer op de buis is. Er is altijd wel een reden om tijdens het tv kijken te gaan snacken.

Meer dan 50% van de Nederlandse mannen zijn te dik, hiermee bedoelt men dat ze een te hoge BMI hebben. Een van de redenen hiervoor is, is dat en na het avondeten te veel ongezond gesnacked wordt. Helemaal wanneer we dit vlak voor het slapen gaan nuttigen, zal het je snel de extra kilo’s bezorgen.

Tijdens je slaap staat je metabolisme op een laag pitje, hierdoor zullen voedingsmiddelen minder goed verteerd worden waardoor dit sneller zal worden opgeslagen op plaatsen waar je dit niet wilt!

Gezonde snacken kan lekker zijn

Te grootste reden waarom met ongezonde snacks eet, is omdat het vaak een stuk lekkerder is. Toch is dit niet de grootste. Gezonde snacks kunnen namelijk ook erg lekker zijn.

Waarom eet men dan geen gezonde? Dit komt omdat de ongezonde snacks vaak makkelijker er eenvoudiger te bereiden zijn! Het is namelijk erg makkelijk om een zak chips of een rol koekjes open te trekken.

De voedselindustrie weet dit maar al te goed en speelt hier erg goed op in door alle snacks zo makkelijk mogelijk te verpakken.

Wil je afvallen, dan is dit misschien wel het makkelijkste onderdeel om aan te pakken. Vervang de ongezonde avond snack in een gezonde avond snack!

Wat zijn gezonde snacks?

Om nu elke avond amandelen of walnoten te eten, is misschien wat saai. Het moet natuurlijk wel lekker blijven toch? Hieronder heb ik een aantal lekkere snacks voor je die ook nog eens erg gezond voor je zijn.

Ja, het duurt misschien een paar minuten langer wat betreft de bereiding, maargoed iedereen heeft vast wel 5 minuten extra tijd op een dag voor een gezonde gewoonte!

 • Pompoenpitjes
 • Pannenkoekrolletjes met groentje
 • Knolselderij frietjes

Pompoenpitjes

Ingrediënten:

 • Pompoenpitten


Bereidingswijze:

Ga de droge pompoenpitten roosteren in een pan zonder olie voor ongeveer 5 minuten. Daarna de pompoenpitten met zeezout vermengen en wachten totdat ze een lichte bruine kleur hebben. Vervolgens even afdrogen en afkoelen.

Pannenkoekrolletjes

Ingrediënten:

 • Pannenkoekjes (let op dat ze niet gezoet zijn)
 • 25 gram boter
 • beetje olijfolie
 • 1 ui
 • rode paprika
 • kooltje


Bereidingswijze:

Allereerst de ui even snipperen, paprika goed fijn snijden in kleine reepjes. Daarna het kooltje ook fijn snijden in dunne reepjes.

Alles samenvoegen in een koekenpan en de ui en paprika even laten bakken. Tenslotte de pannenkoek combineren met de groente mix en oprollen zodat het geheel mooi bedekt is.

Knolselderij

Knolselderij is erg gezond vanwege de grote hoeveelheid calcium. Een slimme truc is om knolselderij te combineren tot frieten om het ook nog gezond te houden allemaal. Vergeet niet om de frietjes in de oven te bakken om alles gezond te houden.

Ingrediënten :

 • 2 grote selderijknollen
 • zonnebloem
 • 1 eetlepel kerrie
 • beetje zout


Bereidingswijze:

 • Allereerst even de knollen goed snijden door ze op een plank te zetten en de schil goed te verwijderen, dit kan wat oefening vereisen.
 • Daarna de knol in DIKKE PLAKKEN snijden omdat je anders er geen lekkere frietjes van kunt maken.
 • Vervolgens een grote pan met water aan de kook brengen en laat de knolselderij 2 minuten koken.
 • De oven verwarmen tot ongeveer 225 graden Celcius
 • Tenslotte de knolselderij lekker bruin laten bakken in de oven voor ongeveer 3o tot 35 minuten! Vergeet niet om een beetje olie erover te doen voor de mooie kleur.

 

Heb je zelf nog ideeën voor gezonde snack? Graag ontvang ik deze!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik ga ook voor de knolselderij frieten!

  Nog een gezonde tip: Gewoon een hele tomaat, paprika, halve komkommer of welke groente ook rauw nasjen. Eventueel met ketchup.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share