• Zonnebloemolie

Zonnebloemolie: Gezond of ongezond?

2018-03-14T11:05:57+01:00oktober 26th, 2017|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

De gezondheidsvoordelen van zonnebloemolie zijn onder andere het vermogen om de gezondheid van het hart te verbeteren, voor meer energie te zorgen, het immuunsysteem te versterken, de gezondheid van de huid te verbeteren, kanker te voorkomen, voor een lager cholesterol te zorgen, je te beschermen tegen astma en het verminderen van ontstekingen.

Zonnebloemolie wordt ook in bepaalde cosmetische producten gebruikt. Het is een niet vluchtige olie, die gemakkelijk uit de zonnebloemen kan worden geëxtraheerd. De belangrijkste producenten van zonnebloemolie zijn Rusland, Oekraïne en Argentinië en het wordt wereldwijd gebruikt voor het bereiden van gerechten uit diverse keukens.

Een van de belangrijkste redenen voor de groeiende populariteit van zonnebloemolie is het indrukwekkende vetzuurgehalte, dat palmitinezuur, stearinezuur, oliezuur en linolzuur omvat. De combinatie van vetzuren in het lichaam is uiterst belangrijk om zo de menselijke gezondheid op alle gebieden te kunnen handhaven en zonnebloemolie kan het evenwicht tussen die vetzuren behouden.

Daarnaast fungeren sommige van die vetzuren alsmede vitamine E en andere organische verbindingen ook als antioxidanten in zonnebloemolie, wat betekent dat het een groot aantal aandoeningen, waaraan mensen kunnen lijden, kan verbeteren of zelfs kan verhelpen. Het bevat ook meer veelzijdige vetten dan elke andere veelgebruikte plantaardige olie. Met de recente hype om gezonder te gaan eten en alternatieve opties te zoeken voor het gebruik van vetten, wordt het gebruik van zonnebloemolie wereldwijd steeds populairder.

Hoewel de meeste mensen al bekend zijn met deze voordelen van zonnebloemolie, weten maar weinig mensen dat er ook belangrijke nadelen kleven aan het gebruik van deze olie.

Verderop zullen we deze bespreken, maar eerst even de gezondheidsvoordelen van zonnebloemolie op een rijtje.

Gezondheidsvoordelen van zonnebloemolie

Zonnebloemolie heeft fascinerende voordelen voor iedereen. Laten we deze voordelen eens nader bekijken.