• Hypnose bij 10 gezondheidsklachten

Hypnose bij 10 gezondheidsklachten?

2015-07-06T14:24:15+01:00juli 6th, 2015|Hypnose|8 Reacties

Laatste update: door

Hypnose bij 10 gezondheidsklachten?

Hypnose tegen

Over hypnose wordt vaak een beetje lacherig gedaan. Dit komt omdat je op televisie vaak mensen de meest vreemde dingen ziet doen terwijl ze onder hypnose zijn. Deze entertainment hypnose wil ik juist niet behandelen in dit artikel.

Hypnose kan namelijk een heel sterk instrument zijn in het verlichten van pijnklachten, bijvoorbeeld bij chemokuren. Laten we dit de medische hypnose noemen.

Vergeet even al die leuke programma’s op tv, hypnose kan je namelijk helpen om een betere gezondheid te krijgen.

Je kunt hypnose eigenlijk zien als een heel krachtige manier om je geest of gedachten te controleren. Hypnose kun je zelfs inzetten tegen stress, angst en pijnbestrijding.

Over hypnose doen veel verhalen de ronde. Het helpt je om te stoppen met roken. Het kan verdrongen herinneringen terughalen en iemand die erg goed is in hypnotiseren kan je allerlei dingen laten doen als je onder hypnose bent, hierdoor wordt hypnose meestal niet erg serieus genomen of er wordt gedacht dat hypnose nep is omdat niet iedereen zomaar onder hypnose gebracht kan worden.

Als jij je tegen de hypnotiseur verzet zal deze je ook niet onder hypnose kunnen brengen en je al helemaal niet kunnen sturen als een robot. Een lichte trance wordt in ieder geval wel door 85 procent van de patiënten bereikt.

Waarschijnlijk heb je geen duidelijk beeld over wat hypnose nu precies inhoudt en waarvoor het kan worden gebruikt.

Om je meer inzicht te geven in wat hypnose precies is zal ik je uitleggen wat hypnose is en welke verschillende vormen van hypnose medisch kunnen worden toegepast.