• Motivatie: hoe je ieder gewenst (gezondheids-) doel kunt bereiken!

Motivatie: hoe je ieder gewenst (gezondheids-) doel kunt bereiken!

2018-03-29T18:36:24+01:00april 1st, 2018|Motivatie|0 Reacties

Eén van de grootste uitdagingen om een ​​bepaald doel te bereiken, is of het nu gaat om productiviteit, vroeg opstaan, je gezondheid, afvallen, een gewoonte doorbreken, trainen of gewoon gelukkiger worden, om de motivatie te vinden om je eraan vast te houden.

Als je jezelf lang genoeg een doel voor ogen kunt houden, behaal je die bijna altijd. Het vergt alleen gewoon geduld en motivatie.

Motivatie is waarom het eigenlijk allemaal draait maar het is niet altijd gemakkelijk om dag in dag uit die motivatie te vinden.

Dit artikel is een handleiding over motivatie, die ik heb samengesteld aan hand van een reeks succesvolle prestaties, doelen en gewoontewijzigingen, die ik de afgelopen jaren heb geleerd. Ik heb veel mislukkingen gehad, maar ook veel successen behaald en ik heb veel van alles geleerd. Dit wil ik heel graag met je delen.

Wat kan worden bereikt?

Wat heb ik eigenlijk met behulp van deze motivatiemethoden bereikt? Te veel om op te noemen, alleen al in de laatste drie jaar: twee marathons gelopen, geleerd om vroeg op te staan, twintig kilo afgevallen, een triatlon voltooid, vegetariër geworden, productiever geworden, een succesvol blog begonnen, een boek geschreven, georganiseerder geworden, mijn leven simpeler gemaakt, mijn baan opgezegd, mijn inkomen verdrievoudigd, mijn schulden afgelost en nog veel meer.

Dat is niet bedoeld om op te scheppen, maar om je te laten zien wat je kunt bereiken (gewoon om te beginnen) als je de juiste motivatie vindt.

Hoe werkt motivatie?

Voordat we op specifieke methoden ingaan, is het nuttig om eerst te onderzoeken wat motivatie is, wat het doet en hoe het werkt.

Motivatie is wat je naar een doel drijft, wat je in beweging houdt als dingen moeilijk worden, de reden dat je vroeg opstaat om je oefeningen te doen of tot laat door te werken om een ​​project af te maken. Natuurlijk zijn er allerlei motivaties - van positief tot negatief en managers van bedrijven zijn ook erg goed in motivatie (soms negatief) omdat je waarschijnlijk harder zult werken om een ​​project onder druk te voltooien. Maar ik merk dat positieve motivatie beter werkt - als het iets is dat je echt wilt doen, doe je veel beter je best dan voor iets dat je eigenlijk niet wilt (of omdat je bang bent om ontslagen te worden).

Dus motivatie, in zijn beste vorm, is een manier om iets voor elkaar te krijgen. Er kunnen bijvoorbeeld momenten zijn dat je geen zin hebt om vroeg op te staan ​​en eigenlijk gewoon wat liever wat langer wilt slapen (niet dat daar iets mis mee is). Maar als je een reden hebt om vroeg te willen opstaan, iets wat je echt heel graag wilt doen, spring je vol energie uit je bed.

De beste motivatie is dus een manier te vinden om echt iets te willen, er enthousiast van te worden en er gepassioneerd over te zijn. Onthoud dit goed, omdat er ook veel andere soorten motivatie zijn (vooral negatief), maar in mijn ervaring is dit het soort dat echt het beste werkt.

Maar zo lang jezelf kunt motiveren om iets te doen wat je niet leuk vindt om te doen, is er vast ook iets wat je niet graag wilt doen. Maar als je manieren vindt om echt iets te willen doen, kun je je inspanning veel beter en veel langer volhouden.

Acht manieren om jezelf te motiveren

Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om met de juiste motivatie te beginnen, omdat een goede start een momentum kan opbouwen waardoor je het nog lang kunt volhouden. Als je goed begint, heb je een veel betere kans om te slagen. Hier zijn enkele tips om te beginnen: