__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

PDS behandelingen

Laatste Update: 7 november 2016

Hypnotherapie voor PDS

0
(0)

Een prikkelbare darm syndroom is één van de meest voorkomende aandoeningen in de spijsvertering en wereldwijd hebben miljoenen mensen last van pijnlijke maagklachten.

De symptomen van een prikkelbare darm syndroom zijn zeer pijnlijk en kan het leven erg negatief beïnvloeden. Naast de standaard behandelingen van PDS kunnen alternatieve middelen zeker goed werken om de klachten te verminderen. Een goed voorbeeld van een alternatieve behandeling is hypnotherapie!

Hypnotherapie als behandeling pds

De exacte oorzaak van PDS is nog niet vastgesteld. De theorie met de meeste aanhang gaat er van uit dat pds wordt veroorzaakt door een miscommunicatie tussen de hersenen en de darmen.

De kracht van hypnotherapie is dat het je hersenen / onbewuste traint om op een andere manier om te gaan met pijn prikkels. Soortgelijke behandeling wordt ook uitgevoerd tegen tinnitus (oorsuizen) om de perceptie te wijzigen.

In onderzoek gedaan in Engeland en elders is naar voren gekomen dat bij de meeste mensen de klachten verminderen. Daarbij is hypnotherapie een zeer veilige manier van behandelen zonder nare bijwerkingen zoals bij medicijnen vaak wel het geval is.

Zelf ben ik ook erg een voorstander van dergelijke behandelingen. Bij pds moet er verder gekeken worden dan alleen de symptomen behandelen. Daarbij zijn er ook veel bijkomende klachten waaronder stress, depressies slaapproblemen, sociale problemen, relaties, werk etc.

Deze gebieden komen er erg onder te lijden en door een andere perspectief te krijgen kan veel verschil maken!

Voordelen hypnotherapie

  • Helpt je ontspannen en gaat stress tegen
  • PDS pijn verminderen
  • Verslavingen helpen overwinnen

Werking Hypnotherapie

Hypnose zorgt ervoor dat je onderbewuste meer actief wordt. Je onderbewuste is ongelooflijk krachtig en door direct met je onderbewuste te communiceren kun je gewoontes en de symptomen van pds veranderen. Met andere woorden, je onderbewuste wordt opnieuw geprogrammeerd om op een andere manier om te gaan met pds.

Veel mensen zijn bang om onder hypnose gebracht worden. Bij hypnotherapie wordt je niet in een diepe slaap gebracht. Je blijft volledig wakker en bewust van je omgeving.  Echter, het kan wel meerdere sessies duren voordat je open genoeg bent voor verandering. Dit is verschillend per persoon en bij veel mensen met pds wordt deze behandeling pas geprobeerd als laatste redmiddel.

Hieronder een videofragment

Hypnotherapeut vinden

Er zijn 2 mogelijkheden om te behandelen. De eerste optie is om door middel van zelf hypnose te behandelen. Dit kan effectief zijn, maar vereist wel veel doorzettingsvermogen en de kans op afhaken is velen malen groter.

De tweede optie is om te starten met behandelen bij een gecertificeerde hypnotherapeut. Deze persoon kan kijken naar je omstandigheden en daar de behandeling op aanpassen.

Je kunt een hypnotherapeut online vinden of een afspraak laten maken bij je arts. Veel ziekenhuizen hebben connecties met hypnotherapeuten omdat de behandeling voor meerdere aandoeningen wordt ingezet.

Conclusie

Voor het behandelen van pds is hypnotherapie erg geschikt. Ten eerste, kan hypnotherapie helpen om beter leren om te gaan met stress. Want veel mensen met pds hebben veel meer last van klachten in een stressvolle tijd.

Ten tweede kan de behandeling de pijnklachten daadwerkelijk verminderen. Tenslotte als je de symptomen onder controle hebt gekregen met voeding en eventueel hypnotherapie, dan heb je ook geen last meer van de pijnlijke aandoening.

Nadelen?

Zijn er nadelen verbonden? Ja en nee! Er zijn verschillende vormen van hypnotherapie. Een vorm hiervan is "posthypnotische suggesties". Het enige nadeel hiervan is, is dat het over het algemeen een symptoombestrijding is en dat het niet een permanente oplossing biedt. Dit betekend echter niet dat hypnotherapie niet werkt.

We hebben toch liever allemaal minder klachten?

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
0 Shares
Tweet
Pin
Share