• De 6 gezondheidsvoordelen van de Kaki Vrucht

De 6 gezondheidsvoordelen van de Kaki Vrucht

2019-04-12T08:28:41+01:00april 5th, 2019|Superfoods|0 Reacties

Laatste update: door

Zoet, smaakvol, en boordevol antioxidanten en voedingsstoffen. Het is geen wonder dat de Kaki vrucht door de oude Grieken ‘de goddelijke vrucht’ werd genoemd. De vrucht is zeer veelzijdig, voedzaam, en lekker, en staat bekend om zijn populariteit in veel Aziatische landen. Ook de rest van de wereld begint de Kaki vrucht te ontdekken. Je kunt ze bijvoorbeeld al vinden in veel cakes, desserts, en taarten.

Naast het feit dat de Kaki vrucht veel smaak kan geven aan gerechten, is het ook nog eens erg goed voor je gezondheid. Denk hierbij aan het verlagen van je cholesterol en bloeddruk. En dan natuurlijk de indrukwekkende hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, en mangaan.

Wat is de Kaki vrucht?

De Kaki vrucht, ook wel Persimmon genoemd, is een eetbare vrucht die afkomstig is van de Persimmon boom. De boom is lid van de orde van planten waar ook de paranoten, de bosbessen, en theeplanten onder vallen. Hoewel er verschillende soorten Kaki vruchten zijn, komt de meest geteelde soort van de Japanse Persimmon Fruitboom, ook wel bekend onder de wetenschappelijke naam Diospyros Kaki.

De Kaki vrucht kan rauw gegeten worden, gekookt worden, of gedroogd worden voor latere consumptie. Ze worden vaak toegevoegd aan een veelheid van gerechten, onder andere in salades.

Ze zijn niet alleen ongelooflijk veelzijdig, maar bevatten ook nog eens belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten en hebben een hele lange lijst met voordelen voor je gezondheid. Maar daarover later meer.

De geschiedenis van de Kaki vrucht

Kaki vruchten hebben een hele lange geschiedenis die terug te voeren is tot het oude Griekenland. In feite komen de Kaki vruchten van het geslacht van planten wat het ‘Diospyros’ geslacht wordt genoemd. In het Grieks betekent dit ‘Fruit van de Goden’. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Kaki vrucht wordt bedoeld met de lotus uit de ‘Odyssey’ van Homerus. Deze werd tegen het einde van de achtste eeuw voor Christus geschreven. Dus 2800 jaar geleden waren de oude Grieken al op de hoogte van alle voordelen voor de gezondheid, om nog maar te zwijgen over de veelzijdigheid in toepassingen.

Tegenwoordig is de Kaki vrucht, ondanks dat deze relatief onbekend is in het grootste deel van de wereld, door velen een zeer geliefde vrucht. Het wordt heel veel gegeten in Japan, en het is een veelgebruikt ingrediënt in veel Aziatische gerechten.

In Korea bijvoorbeeld, wordt gedroogde Kaki vrucht gebruikt om Sujeonggwa te maken, een lekkernij met kaneel. In Taiwan worden Kaki vruchten in kalkwater gelegd om te ‘verharden’, en worden daarna verkocht als een snack wat ‘Crisp Persimmon’ wordt genoemd. In vela delen van Azië worden de bladeren van de Kaki boom zelfs gebruikt om thee van te trekken.

Als we dan naar de Westerse wereld kijken, vinden we de Kaki vrucht meer in snoep, pudding, koekjes, en cakes. Maar ondanks de vele mogelijkheden, is het nog relatief zeldzaam.

De 6 gezondheidsvoordelen van de Kaki vrucht

Zoals eerder gezegd: De Kaki vrucht is bijna een superfood vanwege de indruk